جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
×

مدارک لازم برای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج و افراد مجرد

جدا کردن یارانه

عروس و دامادها چطور یارانه شان را از والدین جدا کنند؟ آیا یارانه فرزندان پس از ازدواج قطع می‌شود؟ زوج‌های جوان پس از ازدواج می‌توانند یارانه خود را از خانواده(سرپرست خانوار) خود جدا کنند تا مبلغ یارانه به حساب خودشان واریز شود.

به گزارش پایگاه خبری تصویر زندگی، بر اساس اعلام وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی همه افرادی که از خانواده خود جدا شده‌اند، می‌توانند با اسناد مورد نیاز به پلیس +۱۰ مراجعه و گواهی مربوط را دریافت کنند.

مدارک مورد نیاز  برای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج

  • برای طی این مرحله مدارک شناسایی پدر هر دو طرف، که شامل کارت ملی، شناسنامه، و کپی دیگر مدارک است.
  •  مدارک شناسایی هر دو طرف (عروس و داماد) که شامل شناسنامه، کارت ملی، و کپی تمامی مدارک است.
  •  اصل و کپی عقدنامه رسمی زوج
    مراجعه برای حذف نام از لیست خانواده و معرفی خانواده جدید برای جدا کردن یارانه مرحله بعدی است.

زوج ها پس از اینکه مدارک مورد نیاز خود را آماده کردند، به آدرسی که از مرکز پلیس +۱۰ دریافت کرده اند باید مراجعه کنند تا نام آن ها از لیست خانواده خود حذف شود.

سپس با ارائه مدارک به مرکز پلیس +۱۰ و فرم ها و شماره پیگیری که از مرکز قبلی دریافت کرده اند می توانند مراحل ثبت نام و جدا کردن یارانه از خانواده خود و معرفی خانواده جدید برای دریافت رایانه به اتمام برسانند.

نکته مهم آن است که مراحل اداری ذکر شده به مدت یک الی دو ماه زمان می برد. به همین علت برای اینکه یارانه یک ماه خود را از دست ندهید باید به مراحل بالا بین دهم تا بیستم هر ماه اقدام کنید.

همچنین قبل از هرگونه اقدام به مراکز اداری، زوجین باید یک حساب بانکی تهیه کنند و شماره حساب و کارت خود را نیز هنگام مراجعه همراه خود داشته باشند. همچنین برای ثبت نام یارانه می توانند از سایت refahi.ir اقدام کنند.

جدا کردن یارانه فرزند مجرد بالای ۱۸ سال

آیا فرزندان مجردی که به سن قانونی رسیده‌اند هم می‌توانند یارانه‌ خود را از خانواده جدا کنند؟

جداسازی یارانه‌ها از خانواده در این شرایط فقط با ازدواج و دریافت و ارایه گواهی عدم سازش و مراجعه به پلیس +۱۰ امکان پذیر است.

اما زوج‌های جوان برای جداسازی یارانه از سرپرست خانوار می‌توانند با اسنادی مثل عقدنامه و شناسنامه به پلیس +۱۰ مراجعه و گواهی مربوط را دریافت کنند.

این افراد پس از دریافت این گواهی افراد می‌توانند به سامانه my.gov.ir مراجعه کرده و پس از ثبت‌نام، یارانه خود را جدا کنند.

در برخی موارد گفته شده افرادی که ازدواج کردند و تمایل به جدا کردن حساب یارانه خود دارند باید  با مدارک از جمله اصل شناسنامه اصل کارت ملی اصل شناسنامه و کارت ملی والدین زوج و اصل و کپی عقدنامه به شعب دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه و تقاضای جدا کردن یارانه از سرپرستی پدر کنند اما لازم به یادآوری است که در برخی مراکز همراه داشتن مدارک والدین الزامی نیست.

زوج های جوانی که تصمیم در جدا کردن یارانه خود دارند، اگر یارانه هر دو طرف در سیستم پرداخت یارانه که در مرحله اول جدا کردن یارانه اشاره شد، ثبت شده باشد مشکلی نخواهد داشت و زوج ها می‌توانند پس از جدا کردن یارانه، آن را دریافت کنند.

اگر زوج ها طلاق گرفته باشند و اقدام به جدا کردن یارانه از خود باشند، و این تصمیم بین زوجین به صلاحیت رسیده باشد می توانند به مرکز پلیس +۱۰ مراجعه کنند ولی اگر توافقی بین زوجین برای جدا کردن یارانه نباشد باید به فرمانداری شهر محل اقامت خود مراجعه کنند.

گفتنی است هدفمندی یارانه‌ها شامل ۱۶ ماده است. به گونه ای که با حذف کردن یارانه از مواد سوختی، برق، گاز، و غیره درآمد به دست آمده، به صورت نقدی و یا غیر نقدی بین مردم پخش شود و سایر درآمد ها صرف کار های عمرانی و غیره شود.

براین اساس، قانون هدفمندی یارانه ها تصحیح کردن قیمت‌های حامل انرژی است تا با کم کردن فاصله قیمت های داخلی و خارجی سوخت، مانع هدررفتن و یا قاچاق این منابع شود. این قانون از آذر ماه سال ۱۳۸۹ تا اکنون ادامه دارد.

سوالات متداول:

در دفاتر پلیس + ۱۰ تشکیل خانواده دادیم به بانک هم رفتیم اما یارانه واریز نشد !

اگر ثبت شماره حساب کمتر از یک هفته قبل از واریز یارانه انجام شود احتمال عدم واریز در آن ماه وجود دارد.

 پس از مراجعه به پلیس + ۱۰ و ثبت طلاق در سامانه یارانه ها یارانه واریز نشد

لطفا به همراه نامه پلیس+۱۰ به بانکی که در آن حساب فعال دارید مراجعه نمایید تا شماره حساب در سامانه یارانه ها ثبت شود.

 به تازگی به سبب ازدواج یارانه ام را از پدرم (مادرم) جدا کرده ام اما یارانه فرزندم همچنان به حساب سرپرست قبلی ام واریز می گردد.

لطفا مدارک و مستندات هویتی خود و فرزندتان را به فرمانداری محل سکونت خود برده و از آنجا نامه ی تغییر سرپرست دریافت نمایید و به یکی از دفاتر پلیس+۱۰ تحویل دهید.

از چه زمانی می توان در سامانه رفاهی تشکیل خانواده جدید داد؟

پس از ثبت رسمی ازدواج به همراه مدارک خود به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه تا در سامانه یارانه ها خانواده جدید تشکیل دهند و در انتها جهت واریز یارانه شماره حساب سرپرست را در بانک ثبت نمایید.

تغییر سرپرست خانوار و یا جداسازی و تفکیک یارانه به چه صورت انجام می پذیرد؟

  • ازدواج: در صورتی که درحال حاضر زوجین، در زیرمجموعه والدین خود یارانه کمک معیشتی دریافت می­کنند، به همراه اصلِ مدارک شناسائی معتبر و اصل عقدنامۀ رسمی به یکی از مراکز پلیس+۱۰ شهرستان محل سکونت و سپس جهت اعلام شمارۀ حساب به شعبه بانک مربوطه مراجعه نمایند.
  • طلاق: در صورتی که درحال حاضر فرد متقاضی، در زیرمجموعۀ همسر سابق خود یارانه کمک معیشتی دریافت می­کند، به همراه اصل مدارک شناسائی معتبر و اصل طلاق‌نامۀ رسمی به یکی از دفاتر پلیس+۱۰ شهرستان محل سکونت و سپس جهت اعلام شماره حساب در سامانه رفاهی به شعبه بانک مربوطه مراجعه نماید.
  • فوت سرپرست خانوار: در صورتی که درحال حاضر فرد جایگزین، در زیر مجموعه متوفی یارانه کمک معیشتی دریافت می‌نماید، به همراه اصل مدارک شناسائی معتبر و اصل گواهی رسمی فوت به یکی از دفاتر پلیس+۱۰ شهرستان محل سکونت و سپس جهت اعلام شماره حساب در سامانه رفاهی به شعبه بانک مربوطه مراجعه کند.
  • موارد بَدسرپرستی و عدم سازش: در صورتی که شخص متقاضی جداسازی یارانه کمک معیشتی در زیرمجموعه فردِ بَدسرپرست قرار دارد، می­تواند به همراه اصل مدارک شناسائی معتبر و اصل مستندات لازم (از جمله؛ اصل حُکم رسمی دادگاه مبنی بر عدم سازش زوجین)، به منظور تغییر سرپرست خانوار به فرمانداری شهرستان محل سکونت و سپس به دفتر پلیس+ ۱۰ و در نهایت جهت اعلام و ثبت شماره حساب در سامانه رفاهی به شعبه بانک مربوطه مراجعه نماید.
  • موارد حضانت، کفالت، قیمومیت و فرزند خواندگی: در صورتی که در حال حاضر فرزند مورد نظر و شخصِ عهده­دارِ حضانت، کفالت و قیمومیت یارانه کمک معیشتی دریافت می­کنند، به همراه اصل مدارک شناسائی معتبر و اصل مستندات لازم (از جمله؛ اصل حُکم رسمی دادگاه مبنی بر عهده دار بودنِ حضانت، کفالت و یا قیمومیت)، به فرمانداری شهرستان محل سکونت خود مراجعه نمایند.
این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 75, میانگین امتیاز: 3,55 از 5)
Loading...