شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

نحوه ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی سال تحصیلی جدید ابلاغ شد

مشکلات ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی در سامانه سهما

مسئول امور تحصیلی اتباع خارجی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به مشکلات ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی در سامانه سهما گفت: احتمالا امسال ۵ تا ۱۰ درصد به جمعیت دانش‌آموزان ما اضافه شود.
به گزارش تجارت‌نیوز، علیرضا یاری‌مقدم در خصوص ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی در سامانه سهما اظهار کرد: امسال شیوه‌نامه جدید ثبت نام دانش‌آموزان اتباع خارجی اینگونه است که دانش‌آموزان چه افرادی که سال گذشته در ایران تحصیل کردند و چه افرادی که جدیدالورود هستند، در ابتدا باید در سامانه سازمان ملی مهاجرت ثبت نام کنند.

وی افزود: به این دلیل که ثبت نام اینترنتی شده و سامانه نیز متعلق به سازمان ملی مهاجرت است، متاسفانه ما آماری از تعداد ثبت نام‌کنندگان نداریم اما پیش‌بینی می‌کنیم که احتمالا امسال ۵ تا ۱۰ درصد به جمعیت دانش‌آموزان ما اضافه شود.

یاری‌مقدم با بیان اینکه در ثبت نام دانش‌آموزان اتباع دو دسته دانش‌آموز خواهیم داشت، عنوان کرد: دسته اول شناسه معتبر دارند. اطلاعات این دانش‌آموزان بعد از ثبت نام در سایت پس از ۴۸ ساعت خود به خود در سایت آموزش و پرورش قرار می‌گیرد و بعد دانش‌آموزان ادامه فرایند را طی کرده و در مدرسه ثبت نام می‌کنند.

مسئول امور تحصیلی اتباع خارجی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: دسته دوم دانش‌آموزانی هستند که مدارک شناسایی معتبر ندارند. این دانش‌آموزان در سامانه ثبت نام می‌کنند، کد رهگیری می‌گیرند و بعد باید به دفتر کفالت مراجعه کرده و کد دیگری دریافت نمایند که می‌توانند با آن ثبت نام کنند. قبلا به جای این کد، برگه حمایت تحصیلی دریافت می‌شد.

وی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین معضل ما در حال حاضر این است که به دلیل همزمان شدن با ثبت نام اربعین اتباع، ترافیک بالایی در سایت وجود دارد، تصریح کرد: متاسفانه سایت آنگونه که باید عمل نمی‌کند و بسیاری از اتباع نمی‌توانند ثبت نام انجام دهند. کافی‌نت‌ها نیز بلد نیستند این کار را انجام دهند، بنابراین موجب رفت‌وآمدهای زیاد، تشویش اذهان و اذیت شدن دانش‌آموزان شده است.

یاری‌مقدم بیان کرد: علیرغم اینکه سامانه ثبت نام این فرایند را تعریف کرده اما متاسفانه دفاتر کفالت از این ماجرا خبر ندارند و مجدد کد رهگیری را به آموزش‌ و پرورش برمی‌گردانند و بیان می‌کنند که نمی‌دانند باید با کد چه کاری انجام دهند. دانش‌آموزان زیادی داریم که ثبت نام موقت سایت را انجام دادند اما اکنون نمی‌دانند چه کاری انجام دهند. ما در روزهای آتی جلسه‌ای برای تعیین تکلیف این موضوع با مسئولان اداره کل اتباع خواهیم داشت.

مسئول امور تحصیلی اتباع خارجی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: ما ۶۵ هزار دانش‌آموز اتباع داریم که باید این پروسه را طی کنند. نیمی از آن‌ها مدرک معتبر ندارند. تعداد زیادی از دانش‌آموزان اقامت ندارند و سال گذشته با برگه حمایت تحصیلی ثبت نام کردند. حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر از دانش‌آموزان اتباع مدرک معتبر ندارند و باید به دفتر کفالت مراجعه کنند.

ثبت نام مدرسه برای دانش‌آموزان فاقد کد شناسه یا مدرک اقامتی

دانش‌آموزانی که کد شناسه یا مدرک اقامتی ندارند، باید مراحل بیشتری را طی کنند و در انتها نیاز به یک بار مراجعه حضوری به دفاتر کفالت را دارند.

  1. اگر کد شناسه ندارید در مرحله اول ثبت درخواست، گزینه «فاقد کد شناسه هستم» را انتخاب کنید. در صفحه‌ی جدید نوع مدرک اقامت، شماره مدرک و کد امنیتی را وارد کنید. اگر مدرک اقامتی ندارید، گزینه فاقد مدرک اقامتی را انتخاب کنید.
  2. در مراحل بعد اطلاعات هویتی و محل سکونت از شما خواسته می‌شود که باید آن‌ها را با دقت وارد کنید.
  3. پس از تکمیل این اطلاعات یک کد پیگیری به شما داده می‌شود و همچنین باید برای تکمیل ثبت نام یکی از مراکزی را که برایتان به نمایش درآمده برای مراجعه حضوری و تکمیل مراحل ثبت نام انتخاب کنید.
  4. با مراجعه به یکی از این دفاتر کفالت که نزدیک محل زندگی‌تان باشد، می‌توانید کد یکتا دریافت کنید و سپس دوباره به سامانه هوشمند اتباع خارجی وارد شوید و درخواستتان را ثبت کنید.

لیست مراکز جهت اخذ مدرک اتباع برای ثبت نام دانش آموزان

شهرآدرستلفن

توجه: در هنگام ثبت نام در سامانه با توجه به محل سکونت شما لیست مراکز جهت مراجعه حضوری نشان داده خواهد شد. لیست فقط برای اتباع ساکن تهران می باشد


تمدید مهلت ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در مدرسه

ثبت نام مدرسه دانش‌آموزان اتباع غیر ایرانی که از ۲۱ مرداد آغاز شده بود و تا روز گذشته ادامه داشت، برای دومین بار و به مدت پنج روز دیگر تمدید شد.

بر این اساس این دانش آموزان از امروز پنجشنبه ۱۶ شهریور تا دوشنبه ۲۰ شهریور مهلت دارند ثبت نام خود در سامانه «سهما» نهایی کنند.

طبق شیوه نامه تحصیلی سال ۱۴۰۳ـ۱۴۰۲، مدارس فقط مجاز به ثبت نام آن دست از دانش آموزان اتباع غیر ایرانی هستند که در سامانه «سهما» درخواست خود را ثبت کرده باشند.

دانش آموزان اتباع غیر ایرانی بتدا باید با به سامانه «سهما» به آدرس irmigrationorg.ir وارد و سپس در پنجره واحد خدمات آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir آمار و اطلاعات خود را ثبت کنند.

امسال ثبت نام دانش آموزان اتباع غیر ایرانی منوط به حضور مجاز یا غیر مجاز آن‌ها در ایران نیست و از این رو دانش آموزان اتباعی که غیرقانونی در کشور هستند نیز می‌توانند با مراجعه به سامانه «سهما» وزارت کشور برای ثبت نام در مدرسه اقدام کنند.

البته برای ثبت نام در سامانه «سهما» متقاضیان باید یکی از شناسه‌های یکتا، فراگیر یا فیدا را داشته باشند و اگر فاقد این شناسه‌ها هستند، ابتدا باید در این سامانه پیش ثبت نام را انجام داده و سپس با مراجعه به یکی از دفاتر کفالت «کد یکتا» را دریافت و مجددا برای ثبت‌نام نهایی وارد «سهما» شوند.

نحوه ثبت نام در «سهما» برای دانش آموزان اتباع غیر ایرانی که دارای کد «یکتا»، «فراگیر» یا «فیدا» هستند

دانش‌آموز اتباع غیر ایرانی دارای کد «یکتا» یا «فراگیر» یا «فیدا»، ابتدا باید وارد آدرس سایت «سهما» به نشانی irmigrationorg.ir شود، گزینه «ثبت نام دانش آموز» را انتخاب کند، سپس با انتخاب نوع شناسه خود که متناسب با نوع مدرک اقامت می‌تواند شناسه «یکتا» ۱۰ رقمی، کد شناسایی تبعه، کد اختصاصی «فیدا»، شناسه فراگیر ناجا و یا شماره پاسپورت باشد، با وارد کردن شماره شناسه، تاریخ تولد و کد امنیتی ثبت نام خود را تکمیل کند.

در مرحله بعد اطلاعات هویتی دانش آموز نمایش داده می‌شود که دانش آموز با تایید این اطلاعات می‌تواند وارد مرحله بعد شود.

در صورت مغایرت اطلاعات هویتی نیز، دانش آموز می‌تواند با عدم تایید این اطلاعات، برای اصلاح اطلاعات هویتی خود با مدارک مربوطه به یکی از ادارات اتباع استان مراجعه کند.

اما در صورت تایید اطلاعات هویتی، پنجره جدیدی برای تکمیل اطلاعات دانش آموز باز می‌شود که دانش آموز باید مقطع تحصیلی، پایه تحصیلی، استان محل تحصیل، شهر محل تحصیل، تلفن همراه، تلفن ثابت، آدرس و کد پستی محل سکونت خودرا وارد کند. در این مرحله استان و شهر محل تحصیل باید همان شهر و استان محل اقامت باشد.

در مرحله بعد دانش آموز وارد صفحه‌ای برای پرداخت آنلاین می‌شود و باید مبلغ ۴۰ هزار تومان را در درگاه پرداخت اینترنتی واریز کند. در نهایت ۴۸ ساعت پس از واریز مبلغ یادشده، دانش آموز می‌تواند برای ثبت نام در مدرسه خود به صورت حضوری به مدرسه مربوطه مراجعه و یا به صورت غیر حضوری از طریق پنجره واحد خدمات آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir ثبت نام خود را قطعی کند.

نحوه ثبت نام دانش آموزان اتباع غیرایرانی که فاقد کد «یکتا» یا «فراگیر» یا «فیدا» هستند

آن دسته از دانش آموزان اتباع غیر ایرانی که فاقد کد «یکتا» یا «فراگیر» یا «فیدا» هستند، باید ابتدا پیش ثبت نام خود را در سامانه «سهما» انجام دهند، سپس با انتخاب یک دفتر کفالت در این سامانه، به دفتر کفالت یاد شده مراجعه و پس از دریافت کد یکتا مجددا برای واریز مبلغ به سامانه «سهما» مراجعه و اطلاعات خود را ثبت نهایی کنند؛ بنابراین این دسته از دانش‌آموزان اتباع غیر ایرانی ابتدا باید وارد آدرس سایت «سهما» به نشانی irmigrationorg.ir شوند، گزینه «ثبت نام دانش آموز» را انتخاب کنند و در صفحه جدید که برایشان باز می‌شود، گزینه «فاقد کد شناسه هستم» را فشار دهند.

در این صفحه جدید دانش آموز می‌تواند با وارد کردن نوع مدرک اقامت اعم از دفترچه اقامت ویژه، دفترچه اقامت، پروانه اقامت، دفترچه پناهندگی، گذرنامه با انواع روادید، گذرنامه خانواری و وارد کردن شماره مدرک و کد امنیتی، ثبت نام خود را تکمیل کند.

همچنین در همان صفحه و در قسمت نوع مدرک اقامت، گزینه «فاقد مدرک اقامتی» وجود دارد که دانش آموز با انتخاب این گزینه نیازی به وارد کردن شماره مدرک ندارد و تنها با ثبت کد امنیتی می‌تواند برای تکمیل ثبت نام به مرحله بعد برود.

در مرحله بعد صفحه‌ای باز می‌شود که دانش آموز باید اطلاعات هویتی شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر، ملیت، تاریخ تولد، مذهب، جنسیت، تاریخ ورود به ایران و نیز کد امنیتی را وارد کند.

پس از ثبت اطلاعات هویتی، صفحه جدیدی برای درج استان و شهر محل سکونت دانش آموز، شماره تلفن ثابت و همراه دانش آموز، آدرس و کد پستی محل سکونت دانش آموز اتباع باز می‌شود که با درج این اطلاعات دانش آموز به مرحله بعد راهنمایی می‌شود.

در مرحله بعد سامانه با نمایش آدرس اداره اتباع استان و دفاتر کفالت، از دانش آموز می‌خواهد یکی از دفاتر کفالت را انتخاب و آدرس آن را تایید کند تا با مراجعه به آن بتواند کد یکتا دریافت کند.

سامانه به دانش آموزی که آدرس یکی از دفاتر کفالت راتایید کرده است، یک شماره پیگیری ارائه می‌دهد که می‌تواند با ارائه این شماره پیگیری به دفتر کفالت، کد یکتا دریافت کند.

پس از دریافت کد یکتا از اداره اتباع استان یا دفتر کفالت، دانش آموز باید مجددا وارد سامانه «سهما» شده و فرآیند ثبت نام را مجدد طی کرده و با واریز هزینه ۴۰ هزار تومانی ثبت نام خود در این سامانه را نهایی کند.

همچنین پس از گذشت ۴۸ ساعت از نهایی شدن ثبت نام در «سهما»، باید به صورت حضوری به مدرسه مربوطه مراجعه و یا به صورت غیر حضوری از طریق پنجره واحد خدمات آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir ثبت نام خود را قطعی کند.


مهلت ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی در مدارس

مهدی فیاضی در برنامه‌ای تلویزیونی درباره چالش‌های نظام آموزشی و اتباع خارجی، اظهار کرد: دانش‌آموزان اتباعی که غیر قانونی داخل کشور هستند ابتدا باید در سامانه سهما وزارت کشور آمار و اطلاعات خود را ثبت کنند تا از تحصیل برخوردار شوند.

وی تاکید کرد: ما به اقامت این دانش آموزان کاری نداریم؛ دانش آموزان اتباعی که غیرقانونی در کشور هستند تا ۱۰ شهریور به منظور ساماندهی فضا و نیروی انسانی وقت ثبت نام در مدارس را دارند. این دانش آموزان ابتدا باید از طریق سامانه سهما وزارت کشور اقدام و سپس ثبت نام خود در مدارس را انجام دهند.

با توجه به این که ثبت نام دانش آموزان اتباع منوط به نوع اقامت و مجاز یا غیر مجاز بودن آن ها نیست، دانش آموزان اتباعی که غیر قانونی در کشور هستند نیز می‌توانند با مراجعه به سامانه سهما که برای وزارت کشور است، برای ثبت نام در مدرسه اقدام کنند.

برای این کار دانش‌آموز ابتدا باید وارد آدرس سایت سهما به نشانی irmigrationorg.ir شود، گزینه ثبت نام دانش آموز را انتخاب کرده و سپس با انتخاب نوع شناسه خود که متناسب با نوع مدرک اقامت است، می‌تواند شناسه یکتای ۱۰ رقمی، کد شناسایی تبعه، کد اختصاصی فیدا، شناسه فراگیر ناجا و یا شماره پاسپورت باشد و نیز با وارد کردن شماره شناسه، تاریخ تولد و کد امنیتی ثبت نام خود را تکمیل کند.

از سوی دیگر در همان صفحه گزینه با عنوان فاقد کد شناسه هستم، برای دانش آموزانی که به صورت غیر قانونی در ایران حاضرند و کد شناسه ندارند نیز فعال شده است که دانش‌آموزان با انتخاب این گزینه وارد صفحه جدید می‌شوند.

در این صفحه جدید دانش آموز می‌تواند با وارد کردن نوع مدرک اقامت اعم از دفترچه اقامت ویژه، دفترچه اقامت، پروانه اقامت، دفترچه پناهندگی، گذرنامه با انواع روادید، گذرنامه خانواری و نیز وارد کردن شماره مدرک و کد امنیتی، ثبت نام خود را تکمیل کند.

همچنین در همان صفحه و در قسمت نوع مدرک اقامت، گزینه فاقد مدرک اقامتی وجود دارد که دانش آموز با انتخاب این گزینه نیازی به وارد کردن شماره مدرک ندارد و تنها با ثبت کد امنیتی می‌تواند برای تکمیل ثبت نام به مرحله بعد برود.

در مرحله بعد صفحه‌ای باز می شود که دانش آموز باید اطلاعات هویتی شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر، ملیت، تاریخ تولد، مذهب، جنسیت، تاریخ ورود به ایران و نیز کد امنیتی را وارد کند.

پس از ثبت اطلاعات هویتی، صفحه جدیدی برای درج استان و شهر محل سکونت دانش آموز، شماره تلفن ثابت و همراه دانش آموز، آدرس و کد پستی محل سکونت دانش آموز اتباع باز می‌شود که با درج این اطلاعات دانش آموز به مرحله بعد راهنمایی می‌شود.

در نهایت نیز سامانه دانش آموز مهاجر غیر مجاز را برای گرفتن شماره پیگیری به اداره اتباع راهنمایی می کند و دانش آموز با گرفتن این شماره مجددا باید وارد سامانه سازمان ملی مهاجرت شده و اطلاعات را بازنشانی کند؛ سپس پس از حدودا یک تا چهار روز می تواند پیش ثبت نام خود را در my.medu.ir انجام دهد.

ثبت نام دانش آموزان مهاجر مجاز اما راحت‌تر است. این دانش آموزان با مراجعه به سامانه “سهما” مراحل یاد شده را طی کرده و با وارد کردن شماره شناسه مدرک اقامت خود می توانند فرآیند ثبت نام را انجام دهند و دیگر نیازی به مراجعه به اداره اتباع و دفاتر کفالت برای گرفتن شناسه یکتا ندارند. در نهایت نیز پس حدودا سه روز باید با مراجعه به سامانه my.medu.ir ثبت نام خود را تکمیل کنند.


به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان ملی مهاجرت ایران، با صدور بخشنامه‌ای، شیوه‌نامه ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع و مهاجرین خارجی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ را به شرح ذیل ابلاغ کرده است:

۱. ثبت نام کلیه دانش آموزان اتباع خارجی مجاز در سامانه هوشمند مدیریت اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت به آدرس https://irmigrationorg.ir امکان‌پذیر می‌باشد.

۲. درج شناسه یکتا «ده رقمی» برای ثبت نام دانش آموزی اتباع خارجی در سامانه هوشمند مدیریت اتباع و مهاجرین سازمان ملی مهاجرت الزامی است.

۳. اتباع مجاز دارای مدرک اقامتی از قبیل دفترچه اقامت ویژه، دفترچه اقامت، پروانه اقامت، دفترچه پناهندگی، گذرنامه «با انواع روادید» و گذرنامه خانواری که فاقد شناسنامه یکتا «ده رقمی» هستند می‌بایست با مراجعه به سامانه هوشمند مدیریت اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت ایران به آدرس https://irmigrationorg.ir نسبت به مشخص نمودن دفاتر خدمات اقامت و اشتغال محل سکونت اقدام و پس از مراجعه به دفاتر و احراز هویت و دریافت شناسه یکتا مجددا با مراجعه به سایت مذکور نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.

۴. ثبت نام از دانش آموزان اتباع خارجی غیر مجاز «فاقد مدرک» توسط مدارس ممنوع می‌باشد. مدیران کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان‌ها موظف به پیگیری موضوع از ادارات کل آموزش و پرورش استان مربوطه می‌باشند و می‌بایست گزارش آن را به صورت مرتب به سازمان ملی مهاجرت ارسال نمایند.

۵. برگه حمایت تحصیلی به صورت الکترونیک از طریق سازمان ملی مهاجرت به آموزش و پرورش ارسال خواهد شد و نیاز به مراجعه حضوری دانش‌آموزان به ادارات کل اتباع و مهاجرین خارجی استان‌ها و دفاتر خدمات اقامت و اشتغال جهت دریافت برگه حمایت تحصیلی نمی‌باشد.

سازمان ملی مهاجرت ایران، با صدور بخشنامه‌ای، شیوه‌نامه ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع و مهاجرین خارجی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ را به شرح ذیل ابلاغ کرده است:

۱. ثبت نام کلیه دانش آموزان اتباع خارجی مجاز در سامانه هوشمند مدیریت اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت به آدرس https://irmigrationorg.ir امکان‌پذیر می‌باشد.

۲. درج شناسه یکتا «ده رقمی» برای ثبت نام دانش آموزی اتباع خارجی در سامانه هوشمند مدیریت اتباع و مهاجرین سازمان ملی مهاجرت الزامی است.

۳. اتباع مجاز دارای مدرک اقامتی از قبیل دفترچه اقامت ویژه، دفترچه اقامت، پروانه اقامت، دفترچه پناهندگی، گذرنامه «با انواع روادید» و گذرنامه خانواری که فاقد شناسنامه یکتا «ده رقمی» هستند می‌بایست با مراجعه به سامانه هوشمند مدیریت اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت ایران به آدرس https://irmigrationorg.ir نسبت به مشخص نمودن دفاتر خدمات اقامت و اشتغال محل سکونت اقدام و پس از مراجعه به دفاتر و احراز هویت و دریافت شناسه یکتا مجددا با مراجعه به سایت مذکور نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.

۴. ثبت نام از دانش آموزان اتباع خارجی غیر مجاز «فاقد مدرک» توسط مدارس ممنوع می‌باشد. مدیران کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان‌ها موظف به پیگیری موضوع از ادارات کل آموزش و پرورش استان مربوطه می‌باشند و می‌بایست گزارش آن را به صورت مرتب به سازمان ملی مهاجرت ارسال نمایند.

۵. برگه حمایت تحصیلی به صورت الکترونیک از طریق سازمان ملی مهاجرت به آموزش و پرورش ارسال خواهد شد و نیاز به مراجعه حضوری دانش‌آموزان به ادارات کل اتباع و مهاجرین خارجی استان‌ها و دفاتر خدمات اقامت و اشتغال جهت دریافت برگه حمایت تحصیلی نمی‌باشد.


شیوه نامه ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی ابلاغ شد

کارشناس ارشد اتباع و مهاجرین خارجی وزارت آموزش و پرورش از ابلاغ آئین نامه ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی در مدارس خبر داد.
وحدانی کارشناس ارشد اتباع و مهاجرین خارجی وزارت آموزش و پرورش گفت: آئین نامه ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی در مدارس برای سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ به استان های کشور ابلاغ شده است.

وحدانی افزود: فرایند ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی متناسب با مشخصات و اطلاعات هویتی آنان در سامانه امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور به دو شیوه انجام می شود.

در روش اول دانش آموزان به سامانه امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور مراجعه می کنند و درخواست اولیه را ثبت می کنند و در مرحله بعد مشخصات از طریق درگاه سامانه وزارت کشور به آموزش و پرورش ارسال می شود سپس از طریق نشانی www.my.medu.ir توسط والدین در سامانه سنجش نوبت گیری می کنند و دانش آموز جهت به نزدیک ترین مدرسه محل سکونت برای ثبت نام مراجعه می کنند و پس از تکمیل اطلاعات مشخصات دانش آموز به سامانه وزارت کشور از طریق درگاه الکترونیک ارسال می شود.

وحدانی در ادامه گفت در روش دوم نیز ابتدا دانش اموز به سامانه امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور مراجعه می کند اخذ نوبت احراز هویت متناسب با راهنمایی سامانه انجام می شود و سپس به دفاتر کفالت یا دفاتر خدمات اتباع خارجی ادارات اتباع استانی به صورت حضوری برای تکمیل فرایند ثبت نام مراجعه می کند و ادامه مسیر ثبت نام را از طریق سامانه امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور انجام می دهد و  مشخصات از طریق درگاه وزارت کشور به وزارت آموزش و پرورش ارسال می شود.

ثبت نام دانش آموزان اتباع در سال جدید

(۱۴۰۲/۰۴/۰۹) به گفته رئیس ستاد مرکزی ثبت نام دانش‌آموزان وزارت آموزش و پرورش، دستورالعمل ثبت نام دانش آموزان اتباع هنوز ابلاغ نشده است.

سید مجتبی هاشمی در گفت و گو با ایران اکونومیست، با بیان اینکه در حوزه ثبت نام دانش آموزان اتباع باید با وزارت کشور و وزارت امور خارجه هماهنگ شویم، اظهار کرد: سیاست‌های عمومی جمهوری اسلامی ایران میزبانی از این عزیزان است، یعنی همان امکاناتی که دانش آموزان هم میهن ما در مدارس و برای تحصیل می گیرند، دانش آموزان اتباع نیز می گیرند.

وی در عین حال با بیان اینکه مقررات ثبت نام دانش آموزان اتباع هر سال متفاوت است، تصریح کرد: مرکز بین الملل وزارت آموزش و پرورش که تصدی این امر را بر عهده دارد، جلساتی با دوستان خارج از مجموعه آموزش و پرورش داشته است اما هنوز به دستورالعملی واحد نرسیده‌اند و به محض اینکه این دستورالعمل احصاء شود، حتما ابلاغ می شود.

رئیس ستاد مرکزی ثبت نام دانش‌آموزان وزارت آموزش و پرورش، در پاسخ به اینکه نهایتا تا چه زمانی دستورالعمل ثبت نام دانش آموزان اتباع ابلاغ می شود؟، توضیح داد: سال گذشته مرداد ماه ابلاغ شد و بعد از آن دانش آموزان اتباع توانستند ثبت نام را انجام دهند.

هاشمی همچنین در پاسخ به این  سوال که آیا ابتدا دانش آموزان ایرانی ثبت نام  و سپس در صورت وجود ظرفیت خالی، ثبت نام دانش آموزان اتباع انجام شود؟، گفت: خیر، ثبت نام بر مبنای احراز محل سکونت این دانش آموزان انجام می‌شود.

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 46, میانگین امتیاز: 3,96 از 5)
Loading...