سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
×

مشکلات دهان و دندان در دیابتی ها

مشکلات دهان و دندان در دیابتی ها

 مشکلات دهان و دندان در مبتلایان به دیابت

 

علائم مشکلات دهان و دندان که در اثر دیابت به وجود می آیند:

دیابت شما را در معرض مشکلات مربوط به دهان و دندان قرار می دهد . این بیماری مانع از مقاوت بدن در برابر باکتری های دهان می شود و از طرفی قند خون بالا هم باعث رشد باکتری ها و مشکلات مربوط به لثه می شود . بیماری های لثه شامل موارد زیر می شوند:

 

۱-قرمز شدن، خونریزی، ورم کردن و زخم لثه. در مواردی هم ممکن است لثه های فرد تحلیل بروند و به سمت پایین کشیده شوند.

۲-لق شدن دندان ها

۳-بدبویی شدید دهان

۴-نامنظم بودن حالت گاز گرفتن با دندان ها یا خوب جا نیفتادن دندان های مصنوعی

 

برای داشتن لبخندی زیبا بیماری دیابت خود را کنترل کنید

کنترل کردن خوب و به موقع دیابت موجب داشتن یک دهان سالم می شود . اگر دیابتتان را کنترل نکنید یا قند خونتان بالا باشد، خطر ابتلا به مشکلات خشکی دهان، مشکلات لثه، افتادن دندان و عفونت های قارچی مثل برفک دهان در شما افزایش می یابد . عفونت هم باعث می شود قند خونتان بالا رود و کنترل دیابت سخت تر شود . پس همیشه دهانتان را سالم نگه دارید تا قند خونتان کنترل شود.

 

به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید

افراد دیابتی بیش از دیگران در معرض عفونت های دهانی هستند . حداقل ۲ بار در سال برای چکاپ دندان هایتان به دندانپزشک مراجعه کنید و به دندانپزشک بگویید که دیابت دارید و چه داروهایی مصرف می کنید.چکاپ منظم و تمیز کردن دندان ها باعث می شود دهان سالمی داشته باشید . دندان پزشک به شما آموزش های لازم برای مراقبت از دندان ها و لثه ها در منزل را می دهد.

 

از بروز پلاک های دندانی جلوگیری کنید

پلاک ماده ی سفید و چسبنده ای است که از غذا و باکتری و آب دهان تشکیل شده است و بعد از غذا خوردن روی دندان ها شکل می گیرد و باعث آزاد شدن اسیدی می شود که به مینای دندان آسیب می رساند. اگر پلاک دندانی از بین نرود باعث جرم دندان می شود که زیر لثه ها جمع می شود و از بین بردن آن با نخ دندان سخت است و هرچقدر بیشتر روی دندان بماند خطرناک تر است. باکتری موجود در پلاک باعث التهاب و بیماری لثه می شود . قند خون بالا اغلب بیماری های لثه را بدتر می کند.

 

مشکلات دهان و دندان در مبتلایان به دیابت

 

هرروز و به طور صحیح مسواک بزنید

دوبار در روز مسواک زدن نه تنها باعث خوشبو شدن دهان می شود بلکه باعث می شود باکتری های دهان از بین برود و دچار پلاک و عفونت های دهانی نشویم . برای مسواک زدن به طور صحیح پرزهای مسواک را با زاویه ی ۴۵ درجه به طرف لثه بگیرید و مسواک را به آرامی به دندان ها به طرف جلو و عقب و بالای دندانها بکشید . این کار را ۲ دقیقه انجام دهید . اگر حرکت دادن مسواک برایتان سخت است از مسواک های برقی استفاده کنید . یادتان باشد که لثه ها و روی زبان را هم مسواک بزنید.

 

هرروز از نخ دندان استفاده کنید

استفاده از نخ دندان باعث جلوگیری از پلاک های دندانی می شود.نخ دندان جاهایی را که مسواک نمی تواند تمیز کند را به خوبی تمیز می کند . هرروز از نخ دندان و تمیز کننده های بین دندانی استفاده کنید . اگر نمی دانید چگونه از نخ دندان استفاده کنید از دندانپزشکتان کمک بخواهید،با تمرین این کار برایتان راحت می شود.

 

مراقب دندان های مصنوعی تان باشید

دندان های مصنوعی لق و خوب جا نیفتاده باعث التهاب و درد و عفونت لثه می شود . اگر مشکلی در جا افتادن دندان های مصنوعی دارید با پزشکتان صحبت کنید.دیابت خطر عفونت های قارچی مثل برفک دهان و زخم های دهان را افزایش می دهد که خوب شدن این بیماری ها سخت و زمانبر است.اگر دندان مصنوعی به درستی سرجایش قرار نگیردT باعث برفک دهانی می شود. خیلی مهم است که دندان های مصنوعی تان را بیرون بیاورید و تمیز کنید تا به کاهش خطر عفونت های دهان کمک کنید.

 

مشکلات دهان و دندان در دیابتی ها

 

محصولات تنباکو را کنار بگذارید

محصولات تنباکو مثل سیگار و پیپ و قلیان به طور کلی برای دهان مضر هستند ولی اگر دیابت داشته باشید و از این محصولات استفاده کنید، خطر ابتلا به بیماری های لثه در شما بیشتر می شود. تنباکو باعث آسیب به بافت لثه و عقب کشیده شدن لثه ها می شود.هم چنین باعث افتادن دندان هم می شود. یک لیستی از معایب تنباکو تهیه کنید و خودتان را قانع کنید که از یک تاریخی به بعد مصرف تنباکو را کنار بگذارید.

 

برای جراحی دهان آماده شوید

کنترل خوب و به موقع قند خون خطر ابتلا به عفونت های دهانی را کاهش می دهد و خوب شدن زخم ها را سریعتر می کند . اگر به جراحی دهان نیاز دازید به دندانپزشک و جراح قبل از عمل در مورد دیابتتان بگویید . ممکن است دکتر به شما توصیه کند که ابتدا قند خونتان را پایین بیاورید و سپس اقدام به جراحی کنید.

 

مشکلات دهان و دندان در دیابتی ها

 

۴ قدم برای حفاظت از سلامت

همان کارهایی که باعث کنترل دیابت می شوند باعث سلامتی دهان هم می شوند مثل:

۱-داشتن رژیم غذایی سالم

۲-سیگار نکشیدن

۳-مصرف به موقع و درست داروهای دیابت

۴-مراجعه به دندانپزشک به طور منظم برای جلوگیری از مشکلات جدی دهان

 

علائم هشدار دهنده را بشناسید

مراجعه ی منظم به دندانپزشک خیلی مهم است چراکه ممکن است شما احساس درد نکنید و علائم خاصی را نبینید ولی دندانپزشک بیماری های لثه را تشخیص دهد.خودتان هم حواستان به علائم باشد.عفونت ها خیلی سریع پیش می روند . اگر متوجه قرمزی-ورم-خونریزی-لق شدن دندان-خشکی دهان-درد یا علائم شدید دیگر که نگرانتان کرد شدید. سریع به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

shafajoo.ir

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 2, میانگین امتیاز: 3,00 از 5)
Loading...