سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
×

نحوه اعتراض به مالیات خودروهای لوکس و گران

رئیس سازمان امور مالیاتی طی بخشنامه ای‌ شرایط اعتراض به مالیات جدید خودروهای لوکس را ابلاغ کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، داوود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی یکم آذر ماه در بخشنامه‌ای به ادارات کل امور مالیاتی نحوه رسیدگی به اعتراضات دارندگان خودروهای گران قیمت را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: پیرو بند (۷) دستورالعمل شماره ۲۰۰/۱۴۰۱/۵۲۳ مورخ ۱۴۰۱/۰۲/۱۰، در ارتباط با رسیدگی به اعتراض مالکان خودروهای با مجموع ارزش بیش از ده میلیارد ریال موضوع بند (ش) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و نظر به سوالات و ابهامات مطرح شده در خصوص نحوه رسیدگی به اعتراضات واصله در هیأت‌های حل اختلاف مالیاتی در اجرای مقررات ماده ۲۱۶ قانون مالیات‌های مستقیم، مقرر می‌دارد:

۱- با اتخاذ ملاک از دادنامه شماره ۱۴۰۱۰۹۹۷۰۹۰۵۸۱۱۲۳۷ مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۱۹ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، در موارد اعتراض به برگ اجرایی ادارات وصول و اجرا ضمن ابطال اقدامات اجرایی پرونده را برای رسیدگی به اعتراض مودی به هیأت‌های حل اختلاف مالیاتی ارجاع دهند.

۲- هیأتهای حل اختلاف مالیاتی موضوع تبصره (۱) ماده (۲۱۶) قانون مالیات‌های مستقیم، در مقام هیأت حل اختلاف مالیاتی بدوی نسبت به رسیدگی به شکایت مودی و صدور رأی اقدام نمایند. در صورت اعتراض مودی به رأی صادره مطابق مقررات ماده (۲۴۷) قانون مالیات‌های مستقیم موضوع قابل رسیدگی در هیأت تجدید نظر قانون مالیات‌های مستقیم خواهد بود. فرآیندهای مرتبط از طریق ادارات وصول و اجرا و مدیریت دادرسی مالیاتی پشتیبانی خواهد شد.

۳- در مواردی که اعتراض مودی به تغییر ارزش خودرو به دلیل بروز حوادثی از قبیل سیل، زلزله، آتش سوزی، تصادف، خرابی اتومبیل و … باشد هیأت‌های حل اختلاف مالیاتی در اجرای ماده ۱۱ آئین نامه اجرایی بند یاد شده به موضوع رسیدگی و پس از تعیین ارزش روز خودروی مورد نظر (حادثه دیده) در ابتدای سال ۱۴۰۰، نسبت به تعیین مالیات و صدور رأی اقدام نمایند.

تبصره- در موارد اعتراض مالک مبنی بر سرقت خودرو و یا از بین رفتن کامل آن بر اساس سوانح، تا قبل از تاریخ تعلق مالیات (۱۴۰۰/۰۱/۰۱) در صورت ارائه مستندات و احراز آن توسط هیأت مالیات تعیین شده قابلیت رفع تعرض خواهد داشت.

۴- در مواردی که مالکان خودروها به ارزش خودرو فارغ از بند (۲) و از جهت متناسب نبودن ارزش تعیین شده با توجه به نوع تیپ، مدل، حجم موتور سال ساخت و … معترض باشند هیأت‌های حل اختلاف مالیاتی مراتب را با ذکر نوع تیپ، مدل، حجم موتور و سال ساخت خودرو از معاونت حقوقی و فنی مالیاتی استعلام و پس از کسب نظر معاونت مذکور نسبت به صدور رأی اقدام نمایند. در اجرای این بند چنانچه نظر معاونت حقوقی و فنی مالیاتی تعدیل ارزش خودرو باشد ضمن اعلام نتیجه به هیأت، مراتب به معاونت فناوری‌های مالیاتی اعلام تا معاونت مزبور ارزش تعدیل شده خودرو را در محاسبات منظور نماید و در مورد پرونده‌های مالیاتی مربوط که مالیات آنها پرداخت نشده است، با ارزش جدید اقدام شود.

۵- ملاک مالکیت خودرو مشخصات مالک مندرج در شناسنامه خودرو صادره توسط نیروی انتظامی (برگ سبز) در ابتدای سال ۱۴۰۰ است.

۶- پس از صدور رأی هیأت و قطعیت مالیات در صورت عدم پرداخت مالیات متعلق مجدداً برگ اجرایی صادر و اقدامات اجرایی برای وصول مالیات مطابق مقررات ادامه خواهد یافت.

۷- مرجع رسیدگی به اعتراض مالکان مزبور پس از قطعیت در خصوص اقدامات اجرایی، هیأت موضوع ماده ۲۱۶ قانون مالیات‌های مستقیم است.


افشین خدامرادی با اشاره به اینکه تاکنون برای ۱۷۸ هزار مالک خودروی لوکس، مالیات تعیین شده است، گفت: پس از ارسال پیامک اطلاع‌رسانی برای این دسته از مودیان، تاکنون بیش از ۶۸ هزار مالک خودرو لوکس جهت تعیین وضعیت مالیات متعلقه به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه و ثبت‎ نام کرده‌اند.

معاون فناوری‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، از مراجعه و ثبت نام بیش از ۶۸ هزار مالک خودروی لوکس در درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان خبر داد که تاکنون بخشی از مودیان نسبت به پرداخت مبلغ حدود ۱۳۰ میلیارد تومان مالیات اقدام کرده‌اند.

افشین خدامرادی با اشاره به اینکه تاکنون برای ۱۷۸ هزار مالک خودروی لوکس، مالیات تعیین شده است، گفت: پس از ارسال پیامک اطلاع‌رسانی برای این دسته از مودیان، تاکنون بیش از ۶۸ هزار مالک خودرو لوکس جهت تعیین وضعیت مالیات متعلقه به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه و ثبت‎ نام کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اخذ مالیات از خودروهای گران‌قیمت به استناد بند (ش) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور در حال انجام است، گفت: پس از تدوین آیین نامه مربوط به این ماده قانونی، اقدامات لازم جهت مطالبه و وصول مالیات از دارندگان خودروهای لوکس انجام‌ گرفت و برای ۱۷۸ هزار مالک خودرو لوکس، در مجموع رقمی معادل ۲۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال مالیات تعیین شده است.

معاون فناوری‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور درباره مشمولان پرداخت مالیات بر خودرو لوکس نیز گفت: اگر جمع ارزش خودروهای تحت تملک یک شخص و خودروهای فرزندان زیر ۱۸ سال او، بیش از یک میلیارد تومان باشد، مشمول پرداخت این مالیات می‌شود.

خدامرادی افزود: مشمولان مالیات بر خودروی لوکس که پیامک اطلاع‌رسانی برای آنها ارسال شده، لازم است ضمن مراجعه به درگاه ملی خدمات الکترونیکی مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir و ثبت ‎نام در آن، مشخصات خودروها و میزان مالیات متعلقه را مشاهده کرده و نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند.

معاون فناوری‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور درباره مودیانی که به مالیات تعیین شده اعتراض دارند و همچنین نحوه اعلام اعتراض نیز تاکید کرد: این دسته از مودیان، برای اعتراض به مالیات خودروهای خود، لازم است پس از ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی و ثبت نام در آن، نسبت به ثبت اعتراض که در گام چهارم مراحل پرداخت مالیات پیش بینی شده، اقدام کنند.

وی تاکید کرد: از تعداد ۱۷۸ هزار مالک خودروی لوکس که مالیات از آنها مطالبه گردیده، بیش از ۶۸ هزار مالک به درگاه ملی مالیات مراجعه و ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد، حدود ۱۸ هزار مودی، مالیات متعلقه را پرداخت کرده‌اند که مبلغی در حدود ۱۳۰۰ میلیارد ریال بوده است.

خدامرادی افزود: در این رابطه همچنین حدود ۱۴ هزار و ۸۰۰ مودی نسبت به مالیات تعیین شده اعتراض کرده‌اند که اعتراض آنها در دست پیگیری است.

طبق این گزارش، نرخ مالیات سالانه مجموع ارزش روز انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین به شرح زیر است:

۱_ تا مبلغ ۱.۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد یک میلیارد تومان معادل یک درصد

۲- تا مبلغ سه میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱.۵ میلیارد تومان معادل دو درصد

۳- تا مبلغ ۴.۵ میلیارد نسبت به مازاد سه میلیارد تومان معادل سه درصد

۴- نسبت به مازاد ۴.۵ میلیارد معادل چهار درصد

چگونه به مالیات بر خودرو لوکس اعتراض کنیم؟

افرادی که برای آنها پیامک مالیات بر خودرو لوکس ارسال شده است، حداکثر تا پایان مردادماه ۱۴۰۱ فرصت دارند با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیکی سازمان مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir نسبت به پرداخت مالیات یا ثبت اعتراض اقدام کنند.

مهلت پرداخت مالیات بر خانه‌های خالی یا ثبت اعتراض

حداکثر تا پایان مردادماه ۱۴۰۱ فرصت دارید

در صورتی که قبلا در این سامانه ثبت نام کرده اید:

وارد آدرس درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور (tax.gov.ir) شوید و با تکمیل فیلد های کد ملی و کلمه عبور و سوال امنیتی روی ورود به پنل کاربری کلیک کنید.

فرم ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور برای ثبت اعتراض به مالیات خانه خالی

رمز یکبار مصرف ۶ رقمی از طریق پیامک برای شما ارسال خواهد شد ( اکثر دفعه اول پیامک یا نمیاد یا دیر میاد) در صورت عدم دریافت پیامک بعد از گذشت ۶ دقیقه دوباره درخواست ارسال رمز یکبار  را بزنید. سپس کد پیامک شده را در فیلد وارد کرده و وارد پنل کاربری خود در سایت سازمان مالیات شوید.

پس از ورود به پنل کاربری از منو سمت راست بخش واحد های مسکونی خالی از سکنه را انتخاب کنید تا وضعیت بدهی مالیات بر خانه خالی خود را مشاهده کنید.

با توجه به اینکه خودم مستاجرم و خونه ای به نامم نیست که خالی باشه :( شات مربوط به این قسمت رو نداشتم) به هر حال اگه به مبلغ مالیات بر خانه خالی اعتراض دارید گزینه عدم پذیرش را بزنید و علت اون رو در توضیح بنویسید تا تا پیام «عدم پذیرش شما ثبت شده است» نمایش داده شود. پس از ثبت پذیرش یا عدم پذیرش نیاز به هیچ اقدام دیگری از طرف شما نمی‌باشد.

در صورتی که قبلا در این سامانه ثبت نام نکرده اید:

در  آدرس قبلی روی تب ثبت نام کلیک کنید و طبق تصویر زیر فرایند ثبت نام را با وارد کردن کد ملی، شماره همراه، تاریخ تولد و تصویر امنیتی تکمیل کنید. منتظر دریافت کد تایید یکبار مصرف به شماره همراه خود باشید. با انتخاب پسورد  از منو ورود وارد سامانه شوید. و مراحل بالا را طی کنید.

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
(اولین نفر باشید که به این مطلب امتیاز می دهید)
Loading...