جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
×

مشکلات و بیماری های چشم

بسیاری از مشکلات و بیماری های چشم ، با بالا رفتن سن افراد بروز می کنند . بیماریها و مشکلاتی که در زیر مطرح می شود ، افراد در سنین مختلف ، دچار آنها می شوند.

مشکلات رایج و بیماری های چشم

مشکلات چشم - بیماری های چشم

مشکلات و بیماری های چشم

بیماریهای چشم : پیر چشمی 

در این مورد توانایی دیدن اشیاء از نزدیک و نوشته های خیلی ریز ، کم می شود . فرآیند شکل گیری این بیماری طولانی است و معمولاً تا سن چهل سالگی مشخص نمی شود . می توان با یک عینک مخصوص خواندن، این مشکل را برطرف کرد .

بیماریهای چشم : مگس پران 

شخص مبتلا به مگس پران ذرات کوچک و غبار مانندی را جلوی چشمان و دید خود می بیند. بیشتر افراد در روزهای بسیار آفتابی و اطاقهای خیلی روشن متوجه این موضوع می شوند. این بیماری معمولاً نرمال است، اما گاهی نشان دهنده بیماری مهم تری است، مانند ” جداشدگی شبکیه”، خصوصاً اگر این مورد با فلاش نور همراه باشد. اگر تعداد ذرات و فلاشهایی که همیشه در برابر دیدگان شماست، بیشتر شد، حتماً به چشم پزشک خود مراجعه کنید .

بیماریهای چشم : خشکی چشم 

این مشکل زمانی بروز می کند که غدد اشکی ، به اندازه اشک تولید نمی کنند و یا اشکهای با کیفیت پایین تولید می کنند . خشکی چشم باعث آزار، خارش ، سوزش و در برخی موارد نادر از دست دادن بینایی می شود . ممکن است چشم پزشک برای شما نوعی مرطوب کننده چشمی تجویز کند ، این نوع قطره ها اشک مصنوعی هستند که مجاری اشک را باز می کند .

و یا ممکن است فرآیند لیپی فلو را توصیه کند که با استفاده از گرما و فشار ، خشکی چشم را از بین می برند .

بیماریهای چشم : آبریزش شدید چشم 

اشک زیاد در چشم ممکن است، به دلیل حساسیت به نور، باد و یا تغییر در دما ایجاد شود. با گذاشتن سایه بان کردن دستها برای چشمها و یا زدن عینک آفتابی این مشکل بر طرف می شود. اشک بیش از اندازه ممکن است نشان دهنده بیماری شدیدتری مانند عفونت و یا بسته بودن یکی از مجاری اشکی، باشد. چشم پزشک شما در هر دو حالت می تواند مشکل را برطرف کند.

بیماریهای چشم : آب مروارید 

آب مروارید نواحی غبار آلودی است که روی عدسی چشم ایجاد می شود . از آنجایی که عدسی چشم سالم مانند عدسی دوربین تمیز است ، نور برای عبور از آن و رسیدن به پشت چشم و شبکیه چشم ، جایی که تصاویر شکل می گیرند ، مشکلی نخواهد داشت . زمانی که آب مروارید شکل می گیرد ، نور به آسانی قبل ، از عدسی عبور نمی کند و در نتیجه تصاویر خراب و غیر واضح ظاهر می شوند .

 

مشکلات چشم - بیماری های چشم

مشکلات و بیماری های چشم

 

بیماریهای چشم : گلوکوما ( آب سیاه )

این اختلال زمانی بروز می کند که عصب چشم دچار آسیب پیشرفته شود . گلوکوما معمولاً با پرفشاری چشم همراه است . چشم مانند لاستیک ماشین ، فشار فشار نرمال و امنی دارد . زمانی که چشم دچار پرفشاری شود ، عصب چشم آسیب می بیند ، که ” مرحله ابتدایی گلوکوما با زاویه باز” نامیده می شود . گلوکوما بیماری شایعی نیست اما بر اثر زخمی که بر چشم وارد شود ، عفونت شدید چشمی ، بسته شدن عروق خونی منتهی به چشم و یا اختلالات التهابی چشم ، به وجود می آید . زیرا افرادی که در مرحله ابتدایی این بیماری قرار دارند ، هیچ نشانه یا دردی ندارند ، برای همین مهم است که به طور منظم چشم های خود را توسط چشم پزشک کنترل کنید . درمان این بیماری شامل عمل جراحی و قطره های درمانی می شود .

بیماریهای چشم : اختلالات شبکیه

شبکیه یک خط باریک در پشت چشم است که تصاویر جمع آوری و به مغز ارسال می کند . اختلالات شبکیه ، ارسال تصاویر را دچار مشکل می کند . تحلیل ماهیچه های چشم بر اثر بالا رفتن سن ، شبکیه آسیب دیده به دلیل دیابت ، و جداشدگی شبکیه نیز جزء اختلالات شبکیه محسوب می شود . تشخیص زودهنگام و درمان آن به داشتن دید خوب ، کمک می کند .

کنژنکتیویت ( التهاب ملتحمه یا قرمزی چشم ) :

در این بیماری ، غشاء تشکیل دهنده پلک و قرنیه ملتهب می شود . به این بیماری قرمزی چشم نیز اتلاق می شود . این اختلال باعث قرمزی ، خارش ، سوزش ، آبریزش و ترشح می شود . فرد مبتلا احساس می کند یک شیء خیلی ریز در چشمش وجود دارد . این اختلال در همه سنین رخ می دهد. و بر اثر عفونت ، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مواد محرک و یا آلرژی به وجود می آید .

بیماری های قرنیه چشم :

قرنیه پنجره گنبد شکل جلوی چشم است که نور را برای ورود به چشم تنظیم و متمرکز می کند . عفونت ، زخم ، و قرار گرفتن در معرض مواد سمی ، باعث آسیب جدی به قرنیه می شود ، که این آسیب قرمزی چشم آبریزش ، درد ، کم شدن دید و هاله را برای چشم در بر دارد . درمان این بیماری با تنظیم مجدد شیشه های عینک ، قطره های دارویی و یا عمل جراحی امکان پذیر است .

بیماریهای پلک چشم :

پلکها محافظ چشمان ، پخش کننده اشک و کنترل کننده میزان نور وارد شده به چشم هستند . درد ، خارش ، آبریزش و حساسیت شدی به نور از نشانه های بیماری پلکها هستند . سایر مشکلات مانند افتادگی پلکها ، اسپاسمهای به هم زدن چشم ، و التهاب قسمت بیرونی پلکها نزدیک مژه ها نیز از علائم این بیماری هستند . بیماریهای پلک ها با تمیز کردن صحیح ، دارو و عمل جراحی قابل درمان هستند .

آرتریت تمپورال 

در این نوع بیماری عروق در کل بدن دچار التهاب می شود . علائم این بیماری سردرد ، درد هنگام جویدن غذا و ورم و حساسیت شدید در قسمت شقیقه ها است . ممن است پس از گذشت چند هفته بعد از این علائم ، فرد دچار نابینایی ، خصوصاً در یک چشم شود . سایر علائم شامل لرزش ، از دست دادن وزن و تب می شود . دانشمندان هنوز موفق بخ کشف دلیل این بیماری نشده اما ، حدس می زنند در اثر اختلال در سیستم ایمنی بدن به وجود می آید . نابینایی در چشم دوم هم ، در هفته های بعد رخ می دهد . مراجعه به چشم پزشک ، لازم است . درمان اولیه می تواند از نابینایی چشم جلوگیری کند .

 

مشکلات چشم - بیماری های چشم

مشکلات و بیماری های چشم

 

علائم هشدار دهنده مشکلات جدی چشم

چشم ها از آبریزش و افتادگی پلک ناشی از افزایش سن در امان نیستند. برخی از تغییراتی که به علت افزایش سن در چشم ها به وجود می آیند آزار دهنده هستند اما زیاد جدی نیستند (به عنوان مثال مشکل در تمرکز کردن بر روی اجسام نزدیک و یا کم پشت شدن مژه ها). برخی از مشکلات چشمی وجود دارند که می توانند قدرت بینایی را تهدید کنند.

با افزایش سن قابلیت ترشح روان کننده های چشم ها کاهش می یابد. این اختلال می تواند باعث بروز علائمی مانند سوزش، چسبندگی و خشکی شود. ممکن است قابلیت انعطاف پذیری عدسی های چشم کاهش یابند. دید در شب نیز ممکن است با مشکل مواجه شود که این قضیه ممکن است رانندگی در شب را دشوار کند. همچنین مواردی مانند آب مروارید، دژنراسیون ماکولا (macular degeneration) و رتینوپاتی دیابتی (diabetic retinopathy) می توانند بینایی شما را به خطر بیاندازند.

حال سوال اینجاست که از کجا باید متوجه شویم که با مشکلی جدی در چشم های خود مواجه شده ایم؟ علائم و نشانه هایی که در زیر آمده اند را به دقت مطالعه کنید و به یاد بسپرید و در صورت مشاهده به چشم پزشک مراجعه کنید. تشخیص زودهنگام بیماری ها و مشکلات جدی چشمی می تواند به درمان و پیشگیری از مشکلات جدیتر به شما کمک کند. حتی اگر این مشکلات قدرت بینایی شما را تهدید نکنند، درمان آنها می تواند به شما کمک کند که بهتر ببینید و چشم های شما احساس راحتی بیشتری داشته باشند.

 

علائمی که بعد از مشاهده باید حتما به چشم پزشک مراجعه کنید عبارتند از:

تغییر در رنگ عنبیه
لوچ شدن چشم ها
نقطه تاریک در مرکز میدان دید
مشکل در تمرکز بر روی اجسام دور و یا نزدیک
دو بینی
خشکی چشم همراه با خارش و یا سوزش
تاری دید موقتی
ترشحات و آبریزش بیش از حد
درد چشم
دیدن اجسام شناور و یا نور های لحظه ای
رشد توده و یا بر آمدگی بر روی پلک
دیدن هاله (دایره های رنگی در اطراف منابع نور) و یا حساسیت به نور
دید مبهم و تار
عدم توانایی در بستن پلک ها
از دست دادن دید محیطی
قرمزی در اطراف چشم ها
دیدن لکه در میدان دید
از دست دادن ناگهانی بینایی
مشکل در تنظیم بینایی با وارد شدن به اتاق های تاریک
حساسیت غیر طبیعی به نور
بروز لایه ای مسدود کننده مانند پرده بر روی چشم ها
موج دار و غیر مستقیم دیدن خطوط صاف

 

منبع : shafajoo.com

 

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 2, میانگین امتیاز: 5,00 از 5)
Loading...