جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
×

ویروس کرونا؛ علایم ابتلا به ویروس کرونا، پیشگیری و درمان آن

نسل تازه‌ای از ویروس کرونا یا کرونا ویروس در منطقه‌ای از چین شیوع پیدا کرده که تا کنون جان بسیاری را گرفته است. این نوع ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروس‌هاست که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود.

ویروس کرونا

آنچه درباره ویروس کرونا باید بدانیم

موارد بیماری عمدتا در چین است و مرکز بیماری شهر ووهان با تقریبا ۹ میلیون نفر جمعیت بوده است. شمار مبتلایان در چین تا ۱۸ فوریه، بیش از ۷۴ هزار نفر بوده است.

با شیوع بیماری فرودگاه و ایستگاه های قطار این شهر به روی مسافران خروجی بسته و شبکه های اتوبوس‌رانی، مترو، قایق ها و سایر وسایل حمل و نقل راه دور نیز تعطیل شد.

پیشتر به ساکنان ووهان توصیه شد از محل های پرجمعیت پرهیز کنند و تجمع های عمومی را به حداقل برسانند.

دکتر تدروس قبریسوس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، گفت که اینها “اقداماتی خیلی قوی” است که “نه فقط شیوع را کنترل می کند، بلکه انتشار ویروس در سطح بین المللی را به حداقل می رساند.”

پژوهشی که در چین درباره این بیماری انجام شده و طی آن پرونده ۴۴ هزار بیمار بررسی شده، نشان می دهد که بیش از ۸۰ درصد بیماران نشانه های خفیفی از بیماری داشتند، در حالی که سالمندان، مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای و کادر پزشکی بیشتر در معرض خطر بوده‌اند.

طبق داده‌های مرکز کنترل و پشگیری از بیماری‌های چین (سی‌سی‌دی‌سی)، ۴/۷ درصد از موارد بیماری حاد بوده است.

علایم ابتلا ویروس کرونا چیست ؟

نشانه ها و علایم ابتلا به ویروس کرونا

علائم ویروس کرونا بسیار شبیه به سرما خوردگی و آنفولانزا است. اگرچه روند خود محدود شونده ای دارد ولی علائمی مانند تب، سردرد و بدن درد، سرفه و آبریزش بینی و علائم تنفسی مانند تنگی نفس از شکایت های شایع است.

افراد با نقص سیستم ایمنی یا سالمندان می‌توانند به پنومونی یا ذات الریه نیز مبتلا شوند. کودکان کم سن و سال نیز به دلیل ضعیف بودن ایمنی بدن، بیماری را به صورت حاد تری بروز می‌دهند.

علائم می‌تواند بین ۳ تا ۵ روز طول بکشد و در صورتی که شدید تر و پایدارتر از سرما خوردگی باشد، بیمار باید به پزشک مراجعه کند. دلیل نگرانی های حاضر از این ویروس، قابلیت گسترش سریع آن است که قابل مقایسه با همه گیری آنفولانزای اسپانیا در سال ۱۹۱۸ است. با این حال تا کنون پیش بینی شده است که ویروس کرونا به اندازه دو ویروس دیگر این خانواده یعنی SARS و MERS کشنده نخواهد بود.

در معمولی‌ترین حالت این ویروس باعث سرماخوردگی می‌شود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان “سارس” می‌شود. نشانه‌های ابتلا به این ویروس در انسان تب، سرفه، نفس نفس زدن و تنگی نفس است.

به گفته مقامات چینی ویروس کرونا در دوره نهفتگی یعنی قبل از بروز نشانه های بیماری، می تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود.

به نظر می‌رسد دوره درمان عفونت ناشی از این ویروس طولانی است به همین دلیل احتمال دارد که بیماران بیشتری جان خود را از دست بدهند.

ویروس کرونا

ویروس کرونا از کجا آمده است؟

ویروس‌های تازه‌ای که کشف شده‌اند، معمولا از حیوان به انسان منتقل شده‌اند. مثلا منشا ویروس‌های کرونا که در گذشته همه‌گیر شده بود، در حیوانات بود.

ویروس سارس اول در خفاش شروع شد و بعد به گربه‌های ولگرد منتقل شد و بعد هم به انسان رسید. از سال ۲۰۱۴ تا کنون که ویروس مرس در خاورمیانه موجب مرگ ۸۵۸ نفر از ۲۴۹۴ بیمار مبتلا شد، از شتر به انسان رسیده بود.

محل انتقال این ویروس بازار غذای دریایی در شهر ووهان اعلام شده است، با اینکه پستانداران دریایی مانند نهنگ سفید می‌توانند ناقل این ویروس باشند اما احتمال اینکه این ویروس از حیوانات زنده دیگر این بازار مثل مرغ، خفاش، خرگوش و مار منتقل شده باشد بیشتر است.

گسترش کرونا در چین

پیتر هوربی، استاد از دانشگاه آکسفورد، می‌گوید: ” واضح است که این بیماری از انسان به انسان منتقل می‌شود. اما سوال حیاتی این است که چقدر انتقال آن آسان است.”

راه های انتقال ویروس کرونا

ویروس جدید موجب عفونت ریه می‌شود و با سرفه و عطسه همراه است و احتمالا از همین راه هم سرایت می‌کند. کرونا به سرعت از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان یا از برخی حیوانات به انسان منتقل می‌شود.

گزارش ها حاکی از آن است که ابتدا یک بازار با محصولات غذایی دریایی، مرغ و ماهی، گوشت خوک و گوسفند منشا انتقال و شروع بیماری بوده است؛ ولی مخزن و منبع قطعی برای آلودگی ویروس کرونا هنوز شناسایی نشده است. به علاوه، تجمعات انسان ها در خانه های سالمندان، مدارس و مکان های بسته به سرعت شرایط را به نفع انتقال این ویروس مساعد می‌کند.

اثبات شده است که این ویروس از طریق پوست نیز منتقل می‌شود بنابراین باید از تماس با اشیای آلوده یا بیماران جلوگیری کرد. تحقیقات بیشتر برای شناسایی گروه های پر خطر که بیشترین احتمال انتقال آلودگی را دارند در جریان است.

کشف این موضوع هم بسیار مهم است که کدام افراد در برابر این ویروس آسیب‌پذیرتر هستند.

هنوز مشخص نیست که این ویروس در چه دوره‌ای بعد از انتقال، موجب عفونت می‌شود، قبل از بروز علائم آن در بدن یا هنگامی که علائمش در بدن شدید شد.

آیا احتمال دارد که ویروس جهش پیدا کند؟

ویروس‌ها همیشه در حال تغییر و جهش هستند. اما اینکه به چه صورتی تغییر می‌کنند ناشناخته است.

خانواده ویروس کرونا همیشه از گونه‌ حیوانی به گونه دیگری منتقل شده است. این ویروس برای انتقال آسان‌تر ممکن است تکامل پیدا کند و موجب بیماری‌ سخت‌تری شود. دانشمندان در حال تحقیق درباره این موضوع هستند. ‌

پیشگیری از آلودگی و ابتلا به ویروس کرونا

دوره نهفتگی بیماری ناشی از کرونای جدید، بین دو تا ۱۴ روز (به‌طور معمول یک هفته) است. این بیماری اغلب با تب و سرفه و سایر علائم تنفسی بروز می‌­کند. البته در این بیماری آبریزش بینی و عطسه کمتر از سایر ویروس‌­های تنفسی دیده می‌شود. در موارد شدید بیماری کرونا ویروس، تنگی نفس ایجاد می‌­شود. به ­طور متوسط چهار روز تا بستری شدن بیماران مبتلا به کرونا ویروس طول کشیده است.

این ویروس در اکثر موارد علائم بالینی خفیف ایجاد می‌کند که این امر سبب نشر بیشتر ویروس از طریق افراد با علائم خفیف می­‌شود.

پیشگیری از کرونا

  • تا کنون واکسنی برای این ویروس ساخته نشده ولی تحقیقات کماکان در حال انجام است. به همین جهت پیشگیری های متداول نظیر شستن دست ها با صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه، جلوگیری از دست زدن به چشم و بینی و دهان و دوری از افراد آلوده و مشکوک تنها توصیه پزشکان است.
  • اگر بیمار هستید و تصور می‌کنید که ممکن است علت آن ویروس کرونا باشد باید به یک ارائه دهنده خدمات درمانی اطلاع دهید و به دنبال درمان زود هنگام باشید. هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را بپوشانید و اشیاء و سطحی را که لمس می‌کنید ضد عفونی کنید.
  • در صورتی که حیوان خانگی مانند سگ و گربه نگهداری می‌کنید باید توجه داشته باشید که ویروس کرونا می‌تواند بیماری شدید و کشنده در آنها به وجود بیاورد.
  • به بهداشت دست‌ها خیلی اهمیت دهید و دست‌ها را مرتبا دست کم به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید، مخصوصا بعد از دستشویی و قبل از خوردن غذا. در صورتی که به آب و صابون دسترسی ندارید، پد الکلی یا ژل ضد عفونی کننده‌ی دست جایگزین خوبی است.
  • هنگام سرفه و عطسه، جلوی بینی و دهان خود را با دستمال کاغذی بگیرید و سپس آن را دور بیندازید و دست‌ها را بشویید. یا داخل آرنج‌تان عطسه و سرفه کنید و دیگران را نیز تشویق کنید همین کار را بکنند.
  • با دست‌های آلوده، چشم‌ها و بینی و دهان‌تان را لمس نکنید.؛ و تا حد ممکن از افرادی که دچار بیماری‌های تنفسی هستند چند متر فاصله بگیرید.
  • در مکان‌های شلوغ و پُرتردد و همچنین فضا‌هایی که تهویه‌ی مناسبی ندارند قرار نگیرید و اگر مجبورید به چنین جا‌هایی بروید حتما ماسک بزنید.

درمان ویروس کرونا

واکسنی برای این ویروس وجود ندارد. بنابراین تنها راه جلوگیری از سرایت آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار در قرنطینه است.

باید به دنبال افرادی گشت که با بیماران این ویروس در تماس بوده‌اند و آنها را زیر نظر گرفت.

در قدم بعدی باید محدودیت‌های مسافرتی ایجاد کرد و از گردهمایی‌های عمومی جلوگیری کرد.

مانند بسیاری از بیماری های ویروسی، کرونا درمان قطعی نداشته و به آنتی بیوتیک پاسخ نمی‌دهد و مصرف مایعات، استراحت کافی و داروی ضد تب و سرفه از جمله توصیه های پزشکان است.

همان گونه که ذکر شد، شناسایی روش های انتقال، مخازن، درمان سریع ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال در مراحل ابتدایی است. همچنین تا کنون واکسنی برای این بیماری ساخته نشده است؛ بنابراین بهترین توصیه سازمان جهانی بهداشت مراقبت و پیشگیری از ابتلا به اپیدمی ویروس کرونا است.

آیا بچه‌ها از کرونا در امان هستند؟

بچه‌ها هم در معرض ویروس کرونا هستند. در میان افراد مبتلا، دست کم دو نوزاد وجود دارد، اما در میان افرادی که علائم ابتلا به ویروس کرونا را دارند، تنها چند کودک دیده می‌شوند. با شیوع ویروس کرونا، آمار مبتلایان به سرعت در حال تغییر است، اما میانگین سنی افراد بیمار بین ۴۹ و ۵۶ سال است.

به گفته‌ی پزشکان، علت این پدیده هنوز کاملا قابل درک نیست، اما ممکن است به دلیل تفاوت‌هایی باشد که در واکنش ایمنی کودکان در مقایسه با بزرگسالان وجود دارد. یکی از فرضیه‌ها این است که واکنش درونی ایمنی، که واکنشی به موقع و فوری نسبت به گروه گسترده‌ای از بیماری‌هاست، در کودکان فعال‌تر است.

به بچه‌ها همیشه باید آموزش داده شود که در طول روز دست‌های خود را چند بار، خصوصا پیش از غذا خوردن بشویند.

خانم های باردار چه کنند؟

ما هنوز نمی‌دانیم آیا زنان باردار نسبت به بقیه بیشتر مستعد ابتلا به این ویروس جدید هستند یا نه و اینکه آیا مادر باردار می‌تواند ویروس کرونا را به جنین خود انتقال بدهد یا خیر. البته به طور کلی می‌دانیم که ویروس‌های تنفسی از طریق جفت به جنین منتقل نمی‌شوند.

به طور کلی خانم‌های باردار معمولا سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند و به همین دلیل بهتر است نسبت به رعایت بهداشت و شستن دست‌ها دقیق‌تر باشند.

وقتی یک خانم باردار است، سیستم ایمنی او تغییر می‌کند و او مستعد عفونت‌های تنفسی می‌شود و به همین دلیل حتما باید در برابر آنفلوآنزا واکسینه شود. هر چند برای ویروس جدید کرونا واکسنی ساخته نشده است،

برخورد با فرد مبتلا به ویروس کرونامبتلا به ویروس کرونا شدیم چه کنیم مبتلا به ویروس کرونا شدیم چه کنیم

تفاوت ابتلا به کرونا ، آنفولانزا و سرماخوردگی معمولی

ریزش آب بینی، سرفه، گلودردی و تب علایم مشابه در بیماری های مختلفی اند که در آغاز نمی توان تشخیص داد که آیا ناشی از باکتری و یا ویروس اند. اینجا توضیح داده می شود که فرق سرماخوردگی، آنفولانزا و ویروس کرونا در چیست.

ویروس جدید کرونا با اختصاریه (۲۰۱۹-nCoV) در نگاه اول علائم یک گریپ یا آنفولانزای معمولی را دارد. اما ویروس بیماری زای کرونا فاقد کدام علایم است؟

علایم معمولی که ویروس کرونا با خود دارد

– تب

– سرفه (خشک)

– نفس تنگی یا مشکل تنفسی

– درد عضلات

– خستگی و بی حالی

علایم نادر:

– حالت تهوع و استفراغ

– سردردی

– سرفه خون آلود

– اسهال

علایم معمولی که ویروس کرونا با خود ندارد

– جاری شدن آب بینی

– گلو دردی

اگر مرتب عطسه می زنید، شما فقط سرما خورده اید.

جاری شدن آب بینی و گلو دردی علامت های معمولی در بیماری عفونی بخش فوقانی جهاز تنفسی اند. بنابراین اگر مرتب عطسه می کنید و آب ریزش بینی دارید، احتمالاً دچار زکام یا سرماخوردگی و یا آنفولانزای معمولی هستید.

از آنجا که ویروس جدید کرونا در درجه اول دستگاه تنفسی تحتانی (شش ها) را تحت تأثیر قرار می دهد، بیشتر باعث به سرفه خشک، تنگی نفس و یا پنومونی (عفونت ریه یا سینه بغل) وجود دارد، اما گلو درد و آب ریزش بینی نزد فرد مبتلا وجود ندارد.

علایم ممکن است ظاهر شوند، اما حتمی نیستند.در میان بسیاری از کسانی که به ویروس کرونای جدید مبتلا شده اند، ویروس برای مدتی، تا زمان بروز علایم در بدن شان وجود داشته، اما بدخیم نبوده است.

انستیتوت روبرت کوخ آلمان اعلام کرده که دوران ابتلا به ویروس کرونای جدید تا ۱۴ روز ممکن است طول بکشد.

در صورتی که مطمئن نیستید یا ترس دارید، لطفا به داکتر مراجعه کنید. وی نمونه ای از بلغم یا افرازات دهان شما را به لابراتوار می فرستد تا از نظر ویروس های تنفسی بررسی شود. این باعث می شود که داکتر به وضاحت بداند شما به چه بیماری مبتلا شده اید.

بسیاری اوقات داکتران نیز نمی توانند به سادگی فرق بین یک سرماخوردگی ساده و آنفولانزا با تشخص کنند.

علائم سرماخوردگی یا زکام ساده

در سرماخوردگی ساده، معمولا خارش گلو وجود دارد، بینی آب ریزش دارد و بعدا سرفه شروع می شود. چندین روز طول می کشد تا علایم گلو درد، آب ریزش بینی، سرفه بلغم دار، یا سرفه های خشک، تب و سردرد ظاهر شده و خوب شوند. در این وضع گوش ها وزوز می کنند و فرد احساس ضعف می نماید.

علائم آنفولانزای واقعی

آنفولانزای واقعی شما را یک باره گرفتار کرده و علایم اش بروز می کنند. سر و تمام اندام بدن درد می کند، سرفه خشک و خشکی گلو دارید.  گلو درد می کند، تب تا ۴۱ درجه سانتیگراد بالا می رود و غالباً با لرز همراه می باشد. احساس گرسنگی نمی کنید، کاملاً احساس می کنید خورد و خمیر شده اید، می خواهید در رختخواب دراز بکشید و می توانید ساعت ها بخوابید.

 

توصیه پزشکان آلمانی برای مقابله با ویروس خطرناک کرونا

گرم نگه داشتن پاها

گرم نگهداشتن پاها

غالباَ یکی از نشانه‌های اولیه سرماخوردگی احساس سردی پاهاست، به این دلیل در الماری‌های لباس آلمانی‌ها جوراب‌های گرم وجود دارند. لیو هامبرت، نویسنده آسترالیایی در کتاب خود زیر عنوان «آنچه من در مورد آلمانی‌ها می‌دانم» نوشته است که آلمانی‌ها به صورت بسیار زیاد با پاهای لخت شان مشکل دارند. این که آیا جوراب‌های پشمی در مبارزه علیه ویروس مفید است یا صرفاَ مایه تسکین دل مریض می‌گردد، هنوز معلوم نیست.

عرق کردن

آلمانی‌ها راه حل بسیاری بیماری‌ها و مشکلات زندگی را در سونا درمی‌یابند. گفته می‌شود اگر از حمام بخار و کابین‌های داغ سونا به شکل درست‌اش استفاده شود، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. هرچند توصیه می‌شود که در صورت داشتن تب به سونا نروید، اتحادیه سوناهای آلمان می‌گوید که سونا رفتن برای تداوی سرماخوردگی کمک زیاد می‌کند.

گرم نگه داشتن بدن

گرم نگهداشتن بدن

یکی دیگر از توصیه‌ها این است که وقتی مریض شدید هرگز نگذارید بدن تان سرد شود. داکتران به کسانی که شکم دردی یا درد عضلات دارند توصیه می‌کنند که برای یک روز با مشکوله آب داغ در بستر بخوابند. برخی‌ها استدلال می‌کنند که افزایش گرمای بدن نفخ و سوءهاضمه را رفع می‌کند. البته این مهم است که مطمئن باشید سر مشکوله آب، خوب محکم بسته شده است! ‌

خوردن زنجبیل

رنجبیل

از گذشته‌های دور به این سو زنجبیل در طب سنتی چینی و طب آیورودی (اصول علمی باستانی و کهن) نقش بازی کرده است. این گیاه به دلیل قدرت‌اش در رفع دلبدی و تهوع و همچنین «بیماری‌های سفر» مشهور است. در آلمان از زنجبیل بیشتر در چای استفاده می‌شود.

نوشیدن چای

زنجبیل تنها چیزی نیست که آلمانی‌ها چای آن را می‌خورند. بلکه برای بیماری‌های مختلف از گیاهانی مثل زالبای، نعنا، بادیان، بابونه و … چای می‌سازند و نوش جان می‌کنند. تاثیر این گیاهان روی کاهش درد و التیام مرض یک طرف، اما مشخص است که نوشیدن چای برای لحظه‌ای به فرد بیمار آرامش ذهنی می‌دهد.

غذاهای سرشار از ویتامین C

همان‌گونه که کوریایی‌ها به مفید بودن «کیمچی» برای صحت باور دارند، آلمانی‌ها می‌گویند «زاور کراوت» (sauerkraut) برای سلامتی مفید است. این غذای مملو از ویتامین (C) و فلاونوید یک غذای مشهور به ویروس‌ کش است.

نوشیدن آب جوش و لیمو

آب جوش و لیمو

لیموها مملو از ویتامین (C) اند. هرچند ثابت نشده است که ویتامین باعث جلوگیری یا التیام سرماخوردگی می‌شود، اما نوشیدن لیمو در آب داغ، دست کم در بهبود گلودرد مفید است. اگر لیموی حل شده در آب برای تان ترش است، کمی عسل هم به آن اضافه کنید.

همه‌ی ما می‌دانیم که ترسیدن و نگران بودن کاری از پیش نمی‌برد و برای محافظت از خود و عزیزان‌مان باید اقدامات پیشگیرانه درستی در پیش بگیریم. فراموش نکنیم که ویروس ها همیشه یک قدم جلوتر از نظام سلامت جهانی بودند.

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 19, میانگین امتیاز: 4,21 از 5)
Loading...