سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
×

فروش سهام عدالت در سال ۱۴۰۱ منتفی شد؟

دستیار ویژه رئیس سازمان بورس ضمن اشاره به فلسفه اصلی سهام عدالت که نگهداری آن و بهره بردن از عواید سود سالانه آن است، از پرداخت سود این سهام در دو قسط خبر داد.
پیمان حدادی، مشاور و دستیار ویژه ریاست سازمان بورس در سهام عدالت ضمن اشاره به پرداخت سود سهام عدالت در دو قسط به دارندگان این سهام، در خصوص جزییات پرداخت سود گفت: مبلغ دقیق سود سهام عدالت به دلیل اینکه هنوز مجمع سه تا از سهامی که در سهام عدالت وجود دارد برگزار نشده، مشخص نیست و یکی از دلایل اینکه قرار شده است علی الحساب و در دو قسط این سود پرداخت شود همین مسئله است. ولی در شرایط فعلی می‌توان گفت که تا آخر آذرماه امسال مبلغ دقیق این سود پس از برگزاری مجامع مشخص می‌شود و تا آخر پاییز به طور قطعی سود سهام عدالت پرداخت می‌شود.

شرایط پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت

وی افزود: پرداخت قسط دوم سود دارندگان سهام عدالت به تامین نقدینگی شرکت‌های سرمایه‌پذیر بستگی دارد و بنابراین می‌توان گفت که قسط دوم، اواخر اسفند ماه یا اوایل فروردین سال بعد پرداخت می‌شود، یعنی این امکان وجود دارد که پرداخت قسط دوم به اوایل سال بعد موکول شود.

شرایط آزادسازی و فروش سهام عدالت

مشاور رئیس سازمان بورس در پاسخ به سوال در خصوص آخرین وضعیت آزادسازی و فروش سهام عدالت، گفت: نکته‌ای که لازم است به آن اشاره کنم، فلسفه اصلی سهام عدالت، نگهداری این سهام است و قصد از واگذاری سهام عدالت این نبوده که این سهام در اختیار مردم قرار گیرد و مردم آن را بفروشند چرا که اگر چنین قصدی وجود داشت مانند طرح یارانه‌های معیشتی از ابتدا پول آن را به مردم پرداخت می‌شد.

بنابراین باید به این نکته توجه شود که فلسفه اصلی سهام عدالت این بوده که مردم به صورت بلند مدت این سهام را نگهداری کنند و از عواید آن که همان سود سالانه آن است و هر سال از سال قبل بیشتر می‌شود (امسال هم حداقل دو برابر سال قبل است)، بهره ببرند. اما اینکه اختیار فروش این سهام دوباره کی آزاد می‌شود و در اختیار دارندگان آن قرار می‌گیرد بستگی به مصوبات شورای‌عالی بورس در این خصوص دارد که هنوز چنین تصمیمی اتخاذ نشده است.

آزادسازی فروش سهام عدالت چه تبعاتی دارد؟

حدادی در ادامه گفت: طبیعی است که اگر اختیار فروش سهام عدالت دوباره آزاد شود به هرحال بر شرایط بازار سرمایه تاثیرگذار است اما علت اصلی آنکه هنوز این اجازه از سوی شورای‌عالی بورس صادر نشده است، تاثیرگذاری آن بر شرایط بازار سرمایه نیست، چرا که زمانی که مجوز فروش سهام عدالت دوباره صادر شود حتما شرایطی که سابقا شاهد آن بودیم مبنی بر فروش ۳۰ درصدی یا ۶۰ درصدی دارندگان این سهام، اصلاح خواهد شد و قطعا مشابه تصمیمی که در سال ۹۹ گرفته شد و سیل عظیمی از فروشندگان سهام عدالت را به سوی بازار سرمایه روانه کرد و یکی از دلایل ریزش بازار سرمایه شد، به آن صورت تکرار نخواهد شد. گفتنی است اگر قصد بر باز شدن فروش سهام عدالت شود حتما شرایط جدیدی اعلام می‌شود تا هم شرایط را برای نگهدارندگان سهام عدالت تسهیل کند و هم به لطمه‌ای به بازار سرمایه وارد نکند.

زمان پرداخت و مبلغ سود سهام عدالت در مرحله اول

پیش از این وزیر اقتصاد گفته بود، سود سهام عدالت شرکت‌های بورسی که مهلت آنها برای واریز سود به پایان رسیده و قابل وصول است، تا پایان پاییز برای همه ۴۹میلیون نفر سهامدار عدالت واریز می‌شود. میزان تقریبی قسط اول سود حدود ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر برگه سهام عدالت است.


علت واریز نشدن پول فروش سهام عدالت

(۱۳۹۹/۰۳/۲۶) سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت درباره علل واریز نشدن بهای سهام فروخته شده به حساب ارائه دهندگان سهام به ارائه توضیحاتی پرداخت.

حسین فهیمی در برنامه تیتر امشب اعلام کرد: برای کسانی که قصد داشته باشند سهام خود را تا ۳۰ درصد بفروشند ما آمادگی همکاری لازم را داریم.

سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت، تعداد کسانی که برای فروش سهام خود به بانک ها یا دفاتر کارگزاری مراجعه کرده اند را کمتر از یک میلیون نفر خواند و گفت: بر خلاف برخی از پیش بینی ها اینگونه نبود که مردم برای فروش سهامشان هجوم بیاورند و به نظر می رسد که سهام داران به خوبی از ارزش دارایی خود باخبرند.

فهیمی گفت: بر اساس آمار حدود ۶۰۰ هزار نفر برای فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت خود به بانک ها یا دفاتر کارگزاری مراجعه کردند که در مجموعه رقمی حدود ۹۰۰ میلیارد تومان سهم فروخته شد.

او اضافه کرد: از این ۹۰۰ میلیارد تومان، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان هنوز به حساب کارگزاری ها واریز نشده است، ضمن اینکه کارگزاری ها نیز باید این رقم را به بانک واریز کنند تا به حساب سهامدار منتقل شود.

به گفته فهیمی تاکنون بیش از ۵۲۰ میلیارد تومان به حساب مشمولین واریز و تسویه شده است و ۲۰۰ میلیارد تومان باقیمانده نیز تا روزهای آینده واریز می شود.

فهیمی درباره سایر علل واریز نشدن بهای سهام فروخته شده به حساب ارائه دهندگان سهام، گفت: برخی از سفارش های فروش هنوز فروخته نشده است.

او توضیح داد که کارگزاری ها بر مبنای محاسبات و در نظر گرفتن منافع سهامداران اقدام به فروش می کنند و به همین علت هنوز برخی از سهام فروخته نشده است. اگر بیش از ۱۰ روز از ثبت سفارش فروش گذشته، احتمالا اشکالی در شماره شبای سهامدار وجود دارد و توصیه می شود که سهامدار به شعبه محل ثبت، مراجعه کند تا اشکال یا ابهام موجود رفع شود.

فهیمی در پاسخ به این موضوع که برخی از سهامداران از واریز مبالغی در حدود ۱۰۰ یا ۱۴۰ هزار تومان در ازای فروش سهامشان خبر می دهند، گفت: علت واریز مبالغی در حدود ۱۰۰ یا ۱۴۰ هزار تومان به حساب فروشندگان ۳۰ درصد سهام این است که از ابتدا میزان دارایی (سهام) آنها پائین بوده است.

او افزود: برخی از سهامداران پس از فوت مشمول سهام اصلی، دارای سهام شده اند که در اینصورت سهام اولیه بین چند نفر تقسیم شده و ارزش هر سهم نیز کاهش یافته است و به همین علت مبلغ واریز شده به حساب آنها نیز به همان نسبت خواهد بود.

سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت گفت: فروش سهام در بازار بصورت قطعه قطعه صورت می‌گیرد و در مواردی، کارگزار بخشی از سهام را فروخته و هنوز قطعات دیگر سهام به فروش نرفته است. به همین علت مبلغ به دست آمده پس از فروش کامل ۳۰ درصد سهام، به سهامدار پرداخت خواهد شد.

فهیمی بار دیگر با اشاره به ارزش سرمایه‌ای سهام عدالت، به دارندگان سهام توصیه کرد که در فروش دارایی خود عجله نکنند و افزود: سهام عدالت، دارایی سرمایه‌ای است و برای استفاده بلندمدت ارائه شده است.

او اضافه کرد: زمانی که ثبت سفارش فروش ۳۰ درصد سهام آغاز شد، عده ای از سهامداران در همان روز نخست برای فروش مراجعه کردند و عده ای هم در روز ۱۰ خرداد اقدام کردند که این عده، با فروش این میزان از سهامشان حدود ۱۶ درصد ضرر کردند.

فهیمی مدیریت سهام و فروش آن را حق سهامداران دانست، اما عجله نکردن در فروش را دور اندیشی و راهی برای سود بیشتر خواند.

انتهای پیام

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 28, میانگین امتیاز: 4,64 از 5)
Loading...