- تاریخ انتشار: 17:56 - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
- دسته : اخبار اقتصادی
- کد خبر : 228959
- خبرنگار : مهناز محمدی
جزئیات جدید از انتقال سود و داراییهای وراث سهام عدالت
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس در جمع خبرنگاران: بحث انتقال داراییهای وراث سهام عدالت و سودهای آن به زودی تعیین تکلیف خواهد شد. سامانه تقریبا آماده است؛ به مرور وراث متفوفیان میتوانند به شرکتهای کارگزاری مراجعه کنند؛ از آخر شهریور این فرآیند شروع خواهد شد.
اواخر شهریور انتقال سامانه سهام عدالت به وراث تعیین تکلیف میشود
عشقی رئیس سازمان بورس گفت: بحث انتقال داراییهای وراث سهام عدالت و بحث سودهایی که بعد از فوت شخص در حسابهای سپرده گذاری مرکزی مانده است به زودی تعیین تکلیف خواهد شد.
او افزود: سامانه آماده شده و تلاش این است که تا آخر شهریور اعلام کنیم که به مرور وراث متوفیان با در دست داشتن مدارک لازم به شرکتهای کارگزاری مراجعه کنند. همین طور مذاکراتی که با دفتر قضایی داشتیم که دفاتر الکترونیکی قضایی مجدد اعلام آمادگی کردند که به این فرآیند کمک کنند در نهایت که به امید خدا از اواخر شهریور این فرآیند آغاز خواهد شد.
جزئیات انتقال سهام عدالت متوفیان به بازماندگان
(۱۴۰۱/۱۱/۱۲) رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: دادههای انحصار ورثه را در اختیار سازمان بورس قرار داده ایم تا سهام عدالت متوفیان را به خانوادههای آنها منتقل کنند.
محمد کاظمی فرد در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره اطلاعات فردی متوفیان سهامدار سامانه سهام عدالت به صورت الکترونیکی افزود: سازمان ثبت احوال کشور این خدمت را ارائه میدهد و اطلاعات متوفیان را به صورت برخط در اختیار دارد.
وی گفت: ما دادههای خدمت انحصار ورثه را در اختیار سازمان بورس قرار داده ایم تا سهام عدالت متوفیان را به خانوادههای آنها منتقل کنند.
کاظمی فرد افزود: این دادهها به صورت وب سرویس در اختیار سازمان بورس قرار گرفته و این سازمان میتواند در سامانههای خود استفاده کند.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه افزود: ما آمادگی این را داریم که طی جلسات کارشناسی و اداری با سازمان بورس، بقیه مشکلات سهامداران سهام عدالت را برطرف کنیم.
سهام عدالت متوفیان چی شد؟
عضو شورای عالی بورس گفت: وراث باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند و در آنجا تقاضای دریافت سهام داشته باشند.
(۱۴۰۱/۰۶/۰۱) به گزارش ایبِنا، حمیدرضا دانش کاظمی به آخرین وضعیت تعیین تکلیف وراث سهام عدالت اشاره کرد و افزود: در آخرین جلسه شورای عالی بورس که در نخستین روزهای مهرماه برگزار شد، مصوبه تعیین تکلیف متوفیان سهام عدالت صادر شد.
وی به وجود موارد متعدد در زمینه تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان تاکید کرد و گفت: وراث باید درخواست خود را اعلام و برگه انحصار به وراثت را در اختیار داشته باشند.
دانش کاظمی به معضل موجود در زمینه سهام عدالت متوفیان تاکید کرد و ادامه داد: فرآیند سهام عدالت متوفیان از سالها قبل بلاتکلیف مانده و مشکل اصلی این است که حتی شاید وراث هم فوت کرده باشند.
عضو شورای عالی بورس به دیگر مشکل حاکم در مسیر سهام عدالت متوفیان اشاره کرد و اظهار داشت: در ایران با ادیان و مذاهب مختلفی روبرو هستیم و اینگونه نیست رفتار وراثتی کشور در خصوص مذهب شیعه با فرد مسیحی و زرتشتی یکسان باشد.
وی ادامه داد: اینکه چگونه بتوان سهام عدالت و سود این سهام را به دست وارث اصلی برسانیم، خود دارای یک فرآیند حقوقی است که باید آنها را طی کنیم.
دانش کاظمی افزود: از سوی دیگر طبق دستور رهبر معظم به قوه قضاییه، نباید هزینه ویژهای برای امور سهام عدالت از سوی سهامداران پرداخت شود.
عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: پس از تصمیمات اتخاذ شده از سوی شورای عالی بورس در نهایت مصوب شد تا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکانی را فراهم کند که سهامداران بتوانند از طریق برگه انحصار وراثت، فرمی را به صورت رایگان از طریق سامانهای که به شرکت سپردهگذاری مرکزی متصل است، پر کنند.
وی اعلام کرد که با توجه به چنین اقدامی، وراث متوفیان سهام عدالت و نیز سهامی که باید به آنها اختصاص یابد؛ مشخص است.
دانش کاظمی اظهار داشت: دفاتر خدمات الکترونیک قضایی باید به گونهای این امر را پیادهسازی کنند که شرکت سپردهگذاری مرکزی بتواند آن را بررسی و اقدامات لازم را انجام دهد.
این عضو شورای عالی بورس ادامه داد: از سود سهام سالهای گذشته فرد متوفی که در شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار دارد، هزینه انتقال به مبلغ کمتر از ۶٠ هزار تومان کسر میشود و باقی منابع به همراه سهام و سودها به وراث منتقل خواهد شد.
وی گفت: این مصوبه در شورای عالی بورس تصویب و در اختیار قوه قضاییه و شرکت سپردهگذاری مرکزی داده شد تا این فضا عملیاتی شود.
دانش کاظمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این مصوبه از چه زمانی به مرحله اجرا میرسد، گفت: اقدامات مربوط به این طرح به سرعت در حال انجام است اما تعیین دقیق زمان اجرای آن اصلاً کار سادهای نیست.
این عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: وراث باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند و در آنجا تقاضای دریافت سهام داشته باشند، پس از آن شرکت سپردهگذاری به صورت خودکار سود و اصل سهام را در اختیار وراث قرار میدهد.
وی اظهار داشت: این موضوع باید قابل توجه باشد که تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان، نیازمند انحصار وراثت از طریق قوه قضاییه است زیرا نوع احکام مذهبی نسبت به سهام و مایملک باید متفاوت باشد.
سامانه متوفیان سهام عدالت به کجا رسید؟
(۱۴۰۱/۰۶/۰۱) عشقی: قولی که داده شد تا آخر شهریور است و ان شاء الله بتوانیم آن را به سرانجام برسانیم. نیازمند تعامل گسترده با قوه قضائیه بودیم که در حال انجام است به سبب آن که تعداد این افراد زیاد است به صورت دستی قابل انجام نیست و برنامه برای الکترونیکی شدن است. بحث متوفیان و گواهی انحصار وراثت معمولا دستی در شهرستانها در حال انجام است در حال فراهم ساختن زیر ساختها برای الکترونیکی شدن است.
انتقال سهام عدالت متوفیان تا پایان شهریور۱۴۰۱
(۱۴۰۱/۰۵/۰۶) مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) در ادامه در مورد انتقال سهام عدالت متوفیان نیز توضیح داد: سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان تا پایان شهریورماه راه اندازی شده و وراث این افراد می توانند برای انتقال سهام عدالت و دریافت سود سهام عدالت فوت شدگان اقدام کنند.
از میان ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت حدود سه میلیون نفر فوت شدهاند، قرار است فرایند تعیین تکلیف و نقل و انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث این افراد تا شهریور ماه انجام شود.
چگونگی انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث قانونی
بسیاری از صاحبین کدهای ملی که فوت کردهاند، همچنان دارای سهام عدالت خود میباشند. اطلاع دقیق از نحوه فروش سهام عدالت متوفیان و نحوه انتقال آن به وراث، یکی از بحثهای مهم در این زمینه است که سؤالاتی را به وجود آورده است. در این مطلب تا جای ممکن شک و شبهات مربوط به انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث می پردازیم.
چگونه میتوان اطلاع حاصل نمود که شخص متوفی مشمول طرح سهام عدالت بوده است یا خیر؟
سامانه سهام عدالت به آدرس samanese.ir برای اطلاع از تخصیص سهام عدالت و میزان دارایی هر شخص پایهریزی شده است. با مراجعه به این سایت و ورود کد ملی شخص متوفی، میتوان از اختصاص سهام عدالت متوفی و میزان آن آگاهی لازم را کسب کرد. سامانه سهام عدالت در شکل زیر آورده شده است. در صورتی که شخص متوفی مشمول دریافت سهام عدالت بود، وراث میتوانند نسبت به انتقال سهام عدالت متوفی اقدامات لازم را انجام دهند.
مراحل انتقال سهام عدالت متوفیان به ورثه چگونه انجام میشود؟
اگر شخص متوفی، مشمول طرح سهام عدالت بوده باشد، وراث متوفی میبایست مراحل انتقال سهام عدالت را طی کنند تا این سهام، به نام وراث انتقال پیدا کند. در این مرحله، اگر مراحل قانونی انحصار وراثت به طور کامل انجام گرفته شده باشد، حال وراث میتوانند برای انتقال سهام عدالت متوفی به شرکت سپردهگذاری مرکزی مراجعه کنند یا بهصورت الکترونیکی از طریق سامانه اقدامات لازم را انجام دهند تا مراحل قانونی برای انتقال سهام را انجام دهند.
مدارک مورد نیاز در مراجعه به شرکت سپردهگذاری مرکزی و یا بارگذاری در سامانه عبارت است از:گواهینامه واریز مالیاتی، گواهی انحصار وراثت، گواهی فوت، اصل شناسنامه و کارت ملی متوفی و ورثه. پس از طی مراحل اداری، یکی از وراث به نمایندگی از سایرین، به یکی از دفاتر پیشخوان دولت طرف قرارداد شرکت سپرده گذاری برای انجام امور اداری مراجعه میکند. نتیجه بررسی مدارک و صحت آن، بعد از طی مراحل قانونی از طریق پیامک به وراث متوفی، اطلاعرسانی میشود.
برای انتقال سهام عدالت متوفیان چه باید کرد؟
سامانه سمات به نشانی www.csdiran.ir خدمات انتقال سهام عدالت متوفی را انجام میدهد. مدارکی که در قسمت قبلی به آنها اشاره شد برای طی مراحل قانونی لازم است. پس از ثبت در سامانه مذکور، یکی از وراث به دفتر پیشخوان دولت طرف قرارداد سپرده گذاری برای دریافت فرمهای مربوط به انتقال سهام، مراجعه میکند. پس از تکمیل فرمهای نقل و انتقالات و بررسی مدارک، فرمها برای بررسی و تأیید نهایی به شرکت سپردهگذاری مرکزی ارسال میشود تا نتیجه نهایی را اعلام کند. اگر پاسخ شرکت مثبت بود، فرایند انتقال و تقسیم سهام عدالت متوفی تکمیل میشود.
مبلغ سود سهام عدالت متوفیان چگونه پرداخت میشود؟
تمامی واریزی سود سهام عدالت از طریق سامانه سجام www.sejam.ir صورت میگیرد. به همین ترتیب، ورثه متوفی میبایست در سامانه سجام ثبتنام کنند و با واردکردن شماره شبای حساب خود و شماره تلفن همراه خود، از سود سهام عدالت متوفی بهرهمند شوند. سازمان خصوصیسازی با محاسبه میزان سود و تنها به شماره شباهای تأیید شده و از طریق بانکهای عامل، سود اختصاص یافته برای هر فرد را به حساب آنها واریز میکند.
بدیهی است برای دریافت سود سهام عدالت متوفیان، ارائه و تأیید شماره شبا توسط وراث الزامی میباشد.
سامانه سهام عدالت متوفی
وراث متوفی میتوانند با مراجعه به سایت شرکت سپردهگذاری مرکزی csdiran.ir به وسیله میز خدمت، مراحل قانونی را جهت استعلام و انتقال سهام عدالت متوفی به انجام برسانند. سعی بر این است که تمام فرایند ثبت نام و انتقال سهام از طریق سامانه و به شکل غیرحضوری انجام بگیرد و تا حدودی زیرساختهای آن فراهم شده است.
مدارک لازم برای ارائه به دفاتر پیشخوان دولت جهت تقسیم سهام عدالت متوفیان چیست؟
تمامی مدارک هویتی متوفی و همچنین مدارک تمامی وراث قانونی، در مراجعه به پیشخوان دولت الزامی است:
– کد ملی، تاریخ تولد متوفی
– اصل کارت ملی تمامی وراث
– اصل گواهی حصر وراثت
– شماره شبای بانکی وراث
– آدرس پستی و شماره تلفن وراث
آیا وراث میتوانند سهام شخص متوفی را به شخص ثالث خارج از وراث قانونی نیز منتقل نمایند؟
وراث قانونی تنها میتوانند سهمالارث خود را بهاندازه قانونی در تقسیم ارث که نام آنها در گواهی انحصار وراثت وجود دارد، انتقال دهند و انتقال آن به اشخاص دیگر به هیچ وجه امکان پذیر نخواهد بود.
آیا امضای تقسیم نامه سهام عدالت میتواند توسط وکیل، قیم ولی یا کفیل وراث قانونی انجام شود؟
وراث قانونی میتوانند با تعیین وکیل قانونی و ارائه وکالتنامه رسمی از دفاتر اسناد، مراحل اداری و قانونی انتقال سهام متوفی را توسط وکیل، انجام دهند و وی نسبت به مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و امضای انتقال سهام عدالت به وراث اقدام کند.
آیا مهلتی (سقف زمانی) برای مراجعه وراث قانونی به دفاتر پیشخوان دولت تعیین شده است؟
همچنان سقف زمانی برای مراجعه تعیین نشده است و صرفاً فراخوان مراجعه وراث برای انتقال سهام عدالت متوفی صادر شده است که برای این موضوع بهتر است هر چه سریعتر برای طی مراحل قانونی اقدام شود تا بعدها ورثه به مشکل برخورد نکنند.
تکلیف وراث پس از حضور در دفاتر منتخب پیشخوان دولت و انجام کار و تقسیم سهام چیست؟
بعد از سپری کردن تمام مراحل اداری و حضور ورثه در دفاتر پیشخوان دولت، دیگر وراث تکلیفی ندارند و در صورت راستیآزمایی و تأیید شرکت سپردهگذاری مرکزی، میتوانند از تقسیم سهام عدالت، بهرهمند شوند و سود تخصیصیافته را از طریق شماره شبای بانکی خود دریافت نمایند.
انتقال سهام عدالت متوفی از طریق مراجعه به سامانه مربوطه در این خصوص امکان پذیر است و مراحل قانونی آن توسط وراث و یا وکیل قانونی سپری میشود.
ذکر این نکته ضروری است که اطلاعات ارائه شده در این مقاله بر اساس دادههای موجود و بهروز در اخبار تنظیم شده است و این صفحه میتواند با آخرین اخبار در خصوص سهام عدالت متوفیان، دوباره بهروزرسانی شود.
با سلام خسته نباشید.
متوفی اصلا در زمان حیات خود فاقد موبایل یا سیم کارت بنام خود(متوفی)بوده و یا نداشته تکلیف وراث ها چیست. وارث باید چه کار کند؟
کسی سهام عدالت فوتشده دریافت کرده یا نه؟
به نظرم واضح نیست یه کاری کردن که وراث دیگه دنبالش نیفتن خدا لعنتشون کنه با این کارهای پیچیده برای چند غاز سهام عدالت
سلام ما دو سال پیگیر دریافت سهام عدالت هستیم به جایی نرسیدیم واقعا تکلیف چیه؟
یه سوال ؟؟؟؟ آیا همه وراث میتوانند سهم خود را به یک ورثه انتقال بدن و همه بخوان به اون یه خواهر سهمشون رو بدن و اون یه نفر خودش دنبال کارهاش بیوفته میتونه ؟؟؟ کسی چیزی میدونه راهنمایی کنه لطفا
اگر یکی از وراث فوت کرده باشه تکلیف سهام عدالت چیست؟
ما تمام کارهای مربوط به انتقال سهام رو انجام دادیم حدود یک ساله ولی هر چی مراجعه میکنیم به پست بانک و اینا میگن سایت بسته باید صبر کنید تا سایت باز بشه و تقسیم سهام و انتقالش انجام بشه سایتشون چند ماهی یه بار باز میشه روند کار خیلی کند برا هر کار باید یه سال دوندگی کنی
خوب بود منتهی مشخص نشده بود که برای انتقال سهام عدالت متوفیان چه نوع انحصار وراثتی لازمه از حیث مبلغ محدود یا نامحدود تا مردم بیخودی هزینه نکنند چنانچه انحصار وراثت محدود از لحاظ مبلغ برای انتقال سهام عدالت کافی است مراتب اعلام گردد. ممنون