جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

سامانه پُل جای کارت به کارت را می‌گیرد (کارمزد کمتر، سقف بیشتر)

بانک مرکزی از سامانه پل برای جابجایی وجوه خرد رونمایی کرد. سقف انتقال وجه و بانک‌های تحت پوشش این سامانه را در ادامه این گزارش بخوانید.

به گزارش تجارت‌نیوز، بانک مرکزی  روز گذشته سامانه پرداخت لحظه‌ای یا به اختصار «پل» را معرفی کرد. سامانه پل یک بستر الکترونیکی برای جابجایی وجوه خرد از یک شماره شبا به شماره شبای دیگر و در بین بانک‌های کشور است.

سقف انتقال از سامانه پرداخت لحظه‌ای چقدر است؟

مشتریان بانک‌ها با استفاده از اینترنت بانک و موبایل بانک و از طریق سامانه پرداخت لحظه‌ای، می‌توانند تا سقف ۱۰میلیون تومان انتقال وجه انجام دهند. به علاوه سقف انتقال وجوه از طریق این سامانه و در داخل شعب بانک‌ها، معادل ۱۵میلیون تومان است.

مزیت سامانه پل نسبت به کارت به کارت

سامانه پرداخت لحظه‌ای در هفت روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز به مشتریان شبکه بانکی خدمات رسانی می‌کند. به علاوه، انتقال وجوه از طریق این سامانه کارمزد پایین‌تری نسبت به انتقال به صورت کارت به کارت، از حساب پرداخت کننده کسر می‌کند.

بانک‌های تحت پوشش سامانه پل

مطابق اعلام بانک مرکزی، در حال حاضر مشتریان ۲۳ بانک می‌توانند با استفاده از سامانه پرداخت لحظه‌ای، وجوه خرد را انتقال دهند.

بانک‌های سامان، آینده، ملی، صادرات، دی، ایران زمین، اقتصادنوین، سرمایه، پاسارگاد، قرض الحسنه رسالت، گردشگری، توسعه تعاون، بانک مرکزی، خاورمیانه، شهر، صنعت و معدن، کشاورزی، ایران – ونزوئلا،مهر ایران، سینا، پارسیان، پست بانک و مسکن، بانک‌هایی هستند که امکان انتقال وجوه از طریق آنها و با سامانه پل، حداقل در یکی از درگاه‌های شعبه، اینترنت و موبایل بانک‌ وجود دارد.

علاوه بر این بانک‌ها، انتقال وجوه به مقصد چهار بانک دیگر شامل توسعه صادرات، رفاه کارگران، ملت و سپه، امکان‌پذیر است.

در جدول زیر، وضعیت ارائه سرویس پرداخت لحظه‌ای در شبکه بانکی به تفکیک درگاه‌های مورد پذیرش برای هر بانک، نمایش داده شده است.

 

بانک های متصل به سامانه پل

بانک‌های صادرکننده

فعال (مبدا)

بانک‌های ذینفع

فعال (مقصد)

بانک درگاهبانکدرگاهدرگاهبانک
آیندهموبایل

اینترنت بانک

شعبه

بانک مرکزی(نسیم)شعبه

اینترنت بانک

سامانخاورمیانه
گردشگریپاسارگادآیندهپاسارگاد
خاورمیانهکشاورزیصادرات ایرانکشاورزی
سامانموبایل

اینترنت بانک

توسعه تعاونشعبهدیپارسیان
صادرات ایرانق. ا. رسالتسرمایهملت
دیملی ایراناینترنتملی ایرانرفاه کارگران
سرمایهایران زمینایران زمینسینا
صنعت و معدنشهراقتصادنوینق. ا. مهر ایران
اقتصادنوینق. ا. مهر ایرانبانک مرکزی(نسیم)توسعه صادرات
ایران – ونزوئلاپستق. ا. رسالتشهر
سیناتوسعه تعاونصنعت و معدن
مسکنگردشگریایران – ونزوئلا
پارسیانسپهمسکن
پست بانک

 

سامانه پل
رییس کل بانک مرکزی اظهار داشت: از سال گذشته امکان پرداخت وام فرزندآوری در بودجه دیده شد و با توجه به اهمیت پرداخت این تسهیلات و دسترسی آسان مردم به آن، سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری طراحی شد و از اردیبهشت ماه در دست اجرا است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا؛ علی صالح‌آبادی در مراسم رونمایی از سامانه پرداخت لحظه‌ای (پل) و سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری اظهار داشت: از ابتدای امسال تا ابتدای شهریورماه ١١۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری پرداخت شده‌ و سیاست بانک مرکزی سهولت دسترسی مردم به خدمات شبکه بانکی بوده از این رو این سامانه را طراحی کردیم.

وی ادامه داد: از سال گذشته امکان پرداخت وام فرزندآوری در بودجه دیده شد و با توجه به اهمیت پرداخت این تسهیلات و دسترسی آسان مردم به این تسهیلات، سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری طراحی شد و از اردیبهشت ماه در دست اجرا است.

رییس کل بانک مرکزی گفت: مهمترین وثایق مورد نیاز در تسهیلات این است که متقاضی وام یا باید یک ضامن معتبر یا سفته به عنوان وثیقه ارایه کنند البته به بانک‌ها تاکید داشتیم اگر متقاضی معتبر که دارای اعتبار سنجی قابل قبولی است مراجعه کرد، برای آن دسترسی آسان‌تری را در نظر بگیرند.

صالح‌آبادی ادامه داد: پس از تشکیل پرونده متقاضی ۴۵ روز مهلت برای تکمیل پرونده دارد  و با تکمیل پرونده بانک‌ها باید تا ١٠ روز وجه را به حساب متقاضی تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری پرداخت کنند.

وی گفت: این سامانه امکانی را فراهم می‌کند که متقاضی روند فرآیند را رصد کند و از سوی دیگر امکان رسیدگی برخط به شکایات متقاضیان وجود دارد از این رو متقاضیان این تسهیلات باید برای ثبت درخواست به این سامانه مراجعه کنند.

رییس کل بانک مرکزی درباره سامانه پرداخت لحظه‌ای (پل) اظهارداشت: با راه اندازی این سامانه امکان جابه جایی ١٠ میلیون تومان از طریق اپلیکیشن‌های تلفن همراه و تا سقف ١۵ میلیون تومان از طریق مراجعه به شعب وجود دارد و در همان لحظه وجه به حساب شبا واریز می‌شود.

صالح‌آبادی تاکید کرد: در حال حاضر زیرساخت‌های امضای الکترونیکی، سفته الکترونیکی، احراز هویت غیرحضوری، افتتاح حساب غیر حضوری و اعتبار سنجی غیر حضوری در شبکه بانکی فراهم است و ما از بانک ها انتظار داریم این خدمات بدون نیاز حضور در شعبه به مردم ارایه دهند.

وی همچنین با اشاره به انتشار صورت‌های مالی بانک‌ها گفت: اتفاق بزرگی در شفافیت نظام بانکی با انتشار صورت های مالی رخ داد و تا ٢٢ بهمن ماه صورت مالی یک بانک در قالب xbrl منتشر می‌شود و باید مابقی بانک‌ها صورت های مالی خود را در این قالب منتشر کنند.

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 8, میانگین امتیاز: 3,38 از 5)
Loading...