جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
×

راهنمای افتتاح حساب ارزی برای خرید دلار سهمیه ای

افتتاح حساب ارزی

خواب دلار سهمیه‌ای در بانک‌ها؟

بانک مرکزی، دستورالعمل اجرایی نحوه فروش ارز سهمیه‌ای از طریق واریز به حساب ارزی بانکی مشتریان را منتشر کرد. طبق این دستورالعمل کلیه بانک‌ها مکلف شده‌اند جهت فروش و پرداخت ارز به صورت اسکناس، بنا به درخواست متقاضی نسبت به افتتاح حساب سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز ارزی بدون اخذ موجودی اولیه با رعایت مقررات مربوط اقدام کنند. در صورتی که خریدار ارز سهمیه‌ای متقاضی دریافت اسکناس باشد،‌ باید ۵ درصد معدال ریالی مقدار برداشت را به عنوان کارمزد بپردازد. حساب ارزی متقاضیان خرید ارز سهمیه‌ای هم باید حداقل به مدت ۶ ماه باز بماند و حداقل موجودی لازم برای استمرار حساب ارزی هم ۱۰۰ دلار یا یورو اعلام شده است.

حتما گوش دهید:

فایل صوتی راهنمای خرید ارز سهمیه‌ای




چگونه سپرده ارزی باز کنیم؟

طبق اعلام سیاست‌گذار ارزی : از روز دوشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۱۴، روش فروش ارز صورت اسکناس در سرفصل “تأمین نیاز‌های ضروری کد ۵۶” به متقاضیان از روش پرداخت مستقیم اسکناس به متقاضی به روش واریز به حساب ارزی متقاضی نزد بانک‌ها تغییر می‌کند. افراد متقاضی برای باز کردن حساب ارزی باید معادل ریالی ۱۰۰ دلار را به عنوان مبلغ اولیه حساب خود قرار دهند. در ادامه با نحوه افتتاح حساب ارزی برای خرید دلار سهمیه ای شرایط آن آشنا می شویم.

کاهش سهمیه فروش ارز با کارت ملی به ۲۰۰۰ یورو

سابقه خرید ارز ۳۶۵ روز شد. با تصمیم بانک مرکزی، سهمیه فروش ارز با کارت ملی از ۵۰۰۰ یورو به ۲۰۰۰ یورو کاهش یافت. همچنین سابقه خرید ارز سهمیه‌ای که سابق بر این ابتدای هر سال پاک می‌شد به ۳۶۵ روز بعد از آخرین خرید تغییر یافته است.

ابلاغ شرایط جدید فروش ارز با کارت ملی

بانک مرکزی ضمن ابلاغ شرایط جدید فروش ارز با کارت ملی اعلام کرد: برداشت اسکناس از حساب ارزی خریداران ارز با کارت ملی، صرفاً پس از گذشت ۵ روز کاری پس از زمان واریز به حساب ارزی متقاضی امکان پذیر است.
براساس سیاست جدید ارزی بانک مرکزی از ۱۴ فروردین، سهمیه خرید ارز با کارت ملی از ۵ هزار یورو به ۲ هزار یورو کاهش یافته است.

ضمن اینکه متقاضیان خرید ارز با کارت ملی باید حتما حساب ارزی افتتاح کنند چراکه زین پس ارز سهمیه‌ای به حساب ارزی خریداران واریز خواهد شد.

با تصمیم بانک مرکزی از روز دوشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۱۴، فروش دلار دولتی با کارت ملی از روش «پرداخت اسکناس به خریدار» به روش «واریز به حساب ارزی خریدار» تغییر کرده است.

در بخشنامه ابلاغی تأکید شده است: از روز دوشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۱۴، روش فروش ارز به‌صورت اسکناس در سرفصل “تأمین نیازهای ضروری کد ۵۶” به متقاضیان از روش «پرداخت مستقیم اسکناس به متقاضی» به روش «واریز به حساب ارزی متقاضی نزد بانک‌ها» تغییر می‌کند.

گفتنی است، متقاضیان خرید ارز سهمیه‌ای برای افتتاح حساب ارزی باید معادل ریالی ۱۰۰ دلار را به حساب خود واریز کنند؛ ضمن اینکه امکان برداشت اسکناس دلار از حساب ارزی، پنج روز کاری پس از خرید و واریز ارز به حساب ممکن است.

شرایط جدید خرید ارز با کارت ملی

بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای به صرافی‌ها جزئیات شرایط جدید فروش ارز با کارت ملی را اعلام کرد؛ در این بخشنامه آمده است:

۱ـ کلیه بانک‌ها مکلفند جهت فروش و پرداخت ارز بابت سرفصل تأمین نیازهای ضروری (کد ۵۶) به صورت اسکناس، بنا به درخواست متقاضی نسبت به افتتاح حساب سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز ارزی بدون اخذ موجودی اولیه با رعایت مقررات مربوط اقدام نمایند.

تبصره ـ افتتاح حساب به درخواست وکیل متقاضی مجاز نمی‌باشد.

۲ـ پرداخت به صورت اسکناس از محل حساب ارزی موضوع این دستورالعمل صرفاً به صاحب حساب (اصیل) امکان‌پذیر است.

۳ـ حساب‌های مذکور صرفاً به ارزهای دلار‏/ یورو و با منشاء اسکناس و جهت استفاده برای واریز اسکناس موضوع سرفصل تأمین نیازهای ضروری (کد ۵۶) خواهد بود.

۴ـ برداشت اسکناس از حساب مذکور، صرفاً پس از گذشت ۵ روز کاری پس از زمان واریز به حساب ارزی متقاضی (T+5) امکان‌پذیر است. بانک‌ها مکلفند پس از دوره مذکور، نسبت به پرداخت اسکناس موضوع حساب‌های این دستورالعمل در هر زمان حسب درخواست مشتری اقدام نمایند.

کارمزد برداشت اسکناس دلار چقدر است؟

۵ـ کارمزد برداشت از حساب به صورت اسکناس معادل ۵ درصد معادل ریالی مقدار برداشت است. نرخ تسعیر برابر با نرخ فروش اسکناس دلار/ یورو سامانه معاملات الکترونیکی ارز به اضافه یک درصد در روز برداشت خواهد بود.

۶ـ دریافت هرگونه کارمزد از مشتری برای ارائه خدمات موضوع این دستورالعمل به جز موارد تعیین شده در دستورالعمل، ممنوع است.

۷ـ حساب ارزی موضوع این دستورالعمل، باید حداقل به مدت شش ماه مفتوح بماند.

تبصره: حداقل موجودی لازم برای استمرار حساب ارزی موضوع این دستورالعمل ۱۰۰ دلار‏/یورو خواهد بود.


حساب ارزی چیست؟

حساب ارزی این موقعیت را برای شما سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند که تمام دارایی نقدی و غیرنقدی خود را به ارز تبدیل و در شعب ارزی بانک، سرمایه‌گذاری کنید. پس افتتاح حساب ارزی، برای شمایی که به روش‌های سرمایه‌‌گذاری مثل خرید سکه و طلا، خرید ملک، ورود به حوزه بورس و ارز دیجیتال، دریافت وام بدون ضامن و… می‌اندیشید و به این حوزه علاقه دارید، می‌تواند خوشایند و مطلوب باشد.

در این نوع حساب، شما می‌توانید امکان سپرده‌گذاری و دریافت چندین ارز را برای خود فراهم کنید. به همین دلیل است که به سپرده ارزی، یک حساب بدون مرز می‌گویند.

مزایا و معایب حساب ارزی چیست؟

همان‌طور که گفتیم سپرده ارزی هم مثل هر حساب دیگری، جوانب مثبت و منفی را با هم دارد. بهترین کار پیش از مطرح کردن فرایند افتتاح این حساب در بانک، بررسی جنبه‌های مثبت و منفی آن است.

بعد از آنکه شما با محسنات و معایب سپرده ارزی آشنا شوید، می‌توانید تصمیم بگیرید که می‌خواهید دارایی خود را به این حساب بدون مرز تزریق کنید یا خیر!

مزایای حساب ارزی

حتما برای آشنایی بیشتر با این حساب، دائم از خودتان می‌پرسید: مزایای حساب ارزی چیست و چه جنبه‌های مثبتی برای افزایش سرمایه دارد؟ ما به شما مهمترین مزایای این حساب را می‌گوییم تا اگر تمایل داشتید این روش را میان انواع سرمایه گذاری انتخاب کنید، با آگاهی و اطمینان کامل این کار را انجام دهید.

  • شما می‌توانید چندین ارز مختلف و معتبر را در حساب خود نگهداری کنید و دارایی خود را به ارزهای مختلف تبدیل کنید.
  • دارایی شما در حساب ارزی، به صورت کاملا مطمئن نگهداری می‌شود و جای هیچ ریسک و نگرانی برایتان ندارد.
  • شما با سپرده ارزی، می‌توانید از چالش‌هایی مثل افت سرمایه‌ خود در برابر تورم تا حدودی جلوگیری کنید؛ چون سرمایه‌ شما از حالت ریالی خارج شده و به ارزهایی مثل: دلار، یورو و… تبدیل شده است.
  • یکی دیگر از مزایای افتتاح این حساب، تضمین اصل پول و سود سپرده شماست.
  • این حساب بدون مرز، امکان صادرات را (حتی در شرایطی که تحریم‌های اقتصادی بر جامعه حاکم است) فراهم می‌کند.
  • و اما آخرین مزیت از میان مزایای نسبتا زیاد این حساب ارزی، استفاده از این حساب جهت انجام امور تجاری و شخصی است.

افتتاح سپرده ارزی فقط به این مزیت‌ها خلاصه نمی‌شود؛ بلکه معایبی هم دارد. با ما همراه باشید تا از چم‌و‌خم این حساب مطلع شوید و بی‌گدار به آب نزنید.

معایب حساب ارزی

علاوه بر مزایای زیاد افتتاح حساب بدون مرز، این روش معایبی هم دارد. معایب این سپرده را با دقت مطالعه کنید و بعد از آشنایی با یکایک آن، تصمیم خود را درخصوص ورود به این حوزه و برداشتن قدم‌های اولیه در خصوص آن بگیرید.

  • برخی از بانک‌های در ازای انجام خدمات خود در حیطه سپرده ارزی، کارمزد زیادی دریافت می‌کنند و این گاهی می‌تواند سرمایه شما را با کاستی و گاهی با ضرر مواجه کند.
  • نرخ سود این سپرده نسبت به سایر سپرده‌های بانکی کم‌تر است و شما به مراتب سود کم‌تری دریافت خواهید کرد.
  • نوسانات قیمت ارز و بازار جهانی، روی سپرده‌های ارزی شما تاثیر مستقیم می‌گذارد و با کاهش یا افزایش قیمت ارزهای جهانی، سپرده شما هم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
  • در نهایت هم باید بگوییم که برای انجام اموری مثل افتتاح حساب ارزی، باید کارمزد بالایی بپردازید.

شرایط و مدارک مورد نیاز برای افتتاح حساب ارزی چیست؟

برای آنکه گرفتار صف‌های طویل بانک و باجه‌های شلوغ آن نشوید، همچنین برای کسری مدارک، ناچار به رفت‌و‌آمد پی‌درپی به بانک نباشید، این بخش را با دقت مطالعه کنید.

مدارک مورد نیاز جهت افتتاح حساب ارزی:

  • درصورتی‌که متقاضی افتتاح حساب سپرده ارزی هستید، باید با مراجعه به شعبه‌های ارزی بانک‌های عامل مثل بانک ملی، ملت، سامان و…، حساب سپرده بلندمدت ارزی (یکساله) یا حساب کوتاه‌مدت ارزی (۳، ۶ و ۹ ماهه) افتتاح کنید
  • موقع مراجعه به بانک مدارک هویتی خود مثل: اصل شناسنامه و اصل کارت ملی را همراه داشته باشید.
  • در بانک فرمی در اختیار شما قرار می‌دهند که مبنی بر قرارداد افتتاح حساب ارزی و قبول شرایط این حساب بدون مرز است؛ شما باید این فرم را امضا کنید.
  • برخی از بانک‌ها از شما می‌خواهند که موقع افتتاح حساب، یک فرد خوش‌حساب را همراه خود ببرید تا معرف شما باشد.
  • ممکن است برخی از بانک‌ها از شما ۲ قطعه عکس بخواهند (این موضوع جزو مدارک اصلی نیست).
  • لازم است موجودی حساب شما جهت ایجاد سپرده، تامین باشد.
  • در نهایت هم بانک بررسی می‌کند تا ببیند شما سوء سابقه در خصوص چک برگشتی، بدهی به بانک و… نداشته باشید.

انواع حساب و سپرده ارزی کدام است؟

حساب یا سپرده‌های ارزی انواع مختلفی دارد که ما به تفکیک برایتان شرح داده‌ایم.

  • حساب قرض‌الحسنه پس‌انداز ارزی
  • حساب قرض‌الحسنه جاری ارزی
  • حساب ارزی سرمایه‌گذاری مدت‌دار

حداقل سپرده در حساب ارزی چقدر است؟

هر یک از حساب‌هایی که ما مطرح کرده‌ایم نیاز به یک مبلغ حداقلی برای افتتاح حساب دارند که این حداقل سپرده، توسط بانک عامل تعیین و به شما اعلام می‌شود. حداقل ۱۰۰ واحد از ارز مورد نظر لازم است تا حساب قرض‌الحسنه ارزی شما و حداقل ۱۰۰۰ واحد نیاز است تا حساب سپرده ارزی مدت‌دار شما باز شود. همچنین برداشت این مبلغ تنها برای بستن سپرده مجاز است.

سود سپرده‌های ارزی با کدام نرخ ارز انجام می‌شود؟

حداقل ۳۰ روز زمان می‌برد تا سود سپرده‌های ارزی به حساب شما واریز شود؛ نرخ واریز پول هم کاملا به بانک عامل بستگی دارد. بعضی از بانک‌ها این واریز را با نرخ دلار انجام می‌دهند اما به شما اجازه برداشت پول با نرخ ریال را می‌دهند.

نکته حائز اهمیت این است که:

به دارندگان حساب‌های قرض‌الحسنه ارزی (پس‌انداز و جاری) سود تعلق نمی‌گیرد؛ ولی این حساب‌ها فرصت دریافت دسته‌چک یا حواله‌های ارزی را برای شما فراهم می‌کنند.
همچنین لازم به ذکر است که سپرده‌های سرمایه‌گذاری ارزی یک ماهه، ۳ ماهه، ۶ ماهه، ۹ ماهه را با نام سپرده ارزی کوتاه‌مدت نامگذاری می‌شود و سپرده‌های ارزی یکساله هم بلندمدت محسوب می‌شود.

طبیعی است که هر کدام از این سپرده‌های ارزی چون زمان متفاوتی دارند، سودهای مختلفی هم ارائه دهند. پس این حساب بدون مرز با توجه به انواع مختلف آن، سود متفاوتی هم برای شما تامین می‌کند.

افتتاح حساب ارزی بانک ملت

مشتریانی که خواستار افتتاح هرگونه حساب سپرده مدت دار ارزی باشند، با مراجعه به یکی از شعب ارزی بانک ملت و ارائه مدارک مورد نیاز می توانند افتتاح حساب کنند.
مشتریان حقیقی، شرکت ها و صرافی ها سود این نوع حساب ها را به شرح جدول زیر دریافت می کنند:
نوع ارز
آورده مشتری
۱ ماهه
۲ ماهه
۳ ماهه
 ۴ ماهه ۵ ماهه ۶ ماهه۷ ماهه۸ ماهه۹ماهه ۱۰ ماهه ۱۱ ماهه ۱۲ ماهه
یورو
حواله
۱.۲۵۲۲.۷۵۳.۵
اسکناس
۱
دلار
حواله
۱۱.۵۲۲.۵
اسکناس
۱
درهمحواله۰.۵۱

شرایط و مدارک مورد نیاز

اشخاص حقیقی

  • داشتن‌ سن‌ ١٨ سال تمام (حکم‌ رشد متقاضی‌ از دادگاه صالحه‌ پذیرفته‌ می‌ شود)؛
  • اصل‌ شناسنامه‌ عکس‌ دار و کارت ملی‌ (چنانچه‌ سپرده”مشترک” باشد، شناسنامه‌ و کارت ملی‌ شرکا)؛
  • تبصره:مدارک الزامی‌ دیگر (ویژه اشخاص خارجی‌): اصل‌ و فتوکپی‌ گذرنامه‌، اصل‌ و فتوکپی‌ پروانه‌ اقامت‌ دائم‌ یا موقت‌ (اتباع عراقی‌: دفترچه‌ پناهندگی‌، کارت هویت‌ ویژه اتباع خارجی‌، برگه‌ آمایش‌ ۴ ، و گذرنامه‌؛ اتباع افغانی‌: مدارک مذکور، و برگه‌ آمایش‌ ۵ به‌ جای ۴ )؛
  • درحواست‌ کتبی‌ افتتاح حساب؛
  • تکمیل‌ برگ قرارداد سپرده؛
  • داشتن‌ سن‌ قانونی‌ ( ۱۸سال)؛

اشخاص حقوقی

  • افتتاح حساب های سرمایه گذاری، صرفاً برای شرکت های غیر دولتی ممکن است.
  • اصل شناسنامه و کارت ملی همه سپرده گذاران؛
  • اصل و کپی اساس نامه؛
  • اصل و کپی آگهی تاسیس؛
  • اصل و کپی روزنامه رسمی، و آگهی آخرین تغییرات؛
  • اصل و کپی اولین صورت جلسه هیات موسس؛
  • اصل و کپی اظهارنامه ثبت شرکت ها (شرکت های سهامی خاص نامحدود)؛
  • اصل و کپی شرکت نامه (شرکت های سهامی عام محدود)؛
  • درخواست کتبی افتتاح حساب؛
  • تکمیل برگ قرارداد سپرده؛

سایر شرایط افتتاح و ابطال سپرده های مدت دار ارزی:

– متقاضی افتتاح حسابهای ارزی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و خارجی، بایستی واجد شرایط افتتاح حساب های ریالی باشند.
– افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری بلند مدت ارزی، صرفاً به ارزهای مورد قبول بانک مجاز می باشد.
– افتتاح حساب ارزی ثانویه‌(جاری، پس‌ انداز) با همان ارز نزد شعبه‌ افتتاح کننده جهت‌ واریز سود؛
– در صورت ابطال سپرده های دلار و یورو با منشاء حواله بعد از گذشت سه ماه و قبل از سررسید ۶ ، ۹ و یکساله و برای  سپرده های درهم بعد از گذشت شش ماه و قبل از سررسید یکساله ، سود پرداختی متناسب با زمان سپرده منهای ۲۵‏‏‏/۰ درصد خواهد بود.
– پرداخت اسکناس به دارندگان حسابهای ارزی که با وجه نقد اقدام به افتتاح حساب ارزی و یا واریز وجه به حسابهای مفتوحه قبلی خود می نمایند، تا میزان ارز زمان افتتاح و یا واریز مجدد، صرفاً مشمول پرداخت کارمزد مطابق ضوابط و بخشنامه های جاری بانک خواهد بود.

حداقل مبلغ قابل قبول جهت مانده‏/ افتتاح حساب مدت دار ارزی مطابق با دستور العمل ها و مقررات جاری بانک خواهد بود.

جدول حداقل مبلغ جهت افتتاح و مانده انواع حسابها:

جدول شماره ۱: حداقل مبلغ جهت افتتاح انواع حسابها
نوع حساب
قرض الحسنه جاری
پس انداز
کوتاه مدت
بلند مدت
نوع ارز
یورو
۱۰۰۰
۱۰۰
۱۰۰۰
۲۰۰
دلار
۱۰۰۰
۱۰۰
۱۰۰۰
۲۰۰
درهم
۵۰۰۰
۵۰۰
۵۰۰۰
۱۰۰۰

 

جدول شماره ۲: حداقل مبلغ مجاز به عنوان مانده انواع حسابها
نوع حساب
قرض الحسنه جاری
پس انداز
کوتاه مدت
بلند مدت
نوع ارز
یورو
۰
۱۰۰
۱۰۰۰
۲۰۰
دلار
۰
۱۰۰
۱۰۰۰
۲۰۰
درهم
۰۲۵۰
۲۵۰۰
۵۰۰

افتتاح حساب ارزی بانک ملی

شرایط و مقررات افتتاح حساب ارزی سرمایه گذاری مدت دار

  • هنگام افتتاح حساب ارائه اصل و تصویر شناسنامه /گذرنامه و کارت ملی
  • حداقل مبلغ جهت افتتاح حساب ۱۰۰۰ دلار و یا ۱۰۰۰ یورو می باشد.

توجه : ارائه گذرنامه و داشتن روادید معتبر برای اتباع خارجی جهت افتتاح انواع حسابهای ارزی ضروری است.

جدول نرخ های پیشنهادی ( حواله خارجی)
               مدت
ارز
یکماههدوماههسه ماههشش ماههنه ماههیکساله
USD۰.۷۵۱.۰۰۱.۲۵۲.۰۰۲.۵۰۴
EUR۱.۰۰۱.۱۰۱.۲۰۲.۲۵۲.۵۰۳
AED۰.۲۵۰.۳۵۰.۶۵۰.۷۵۰.۸۵۱
GBP۰.۱۰۰.۱۵۰.۲۰۰.۲۵۰.۳۰۰.۳۵

 

جدول نرخ های پیشنهادی (تمدید حواله داخلی)

               مدت
ارز
یکماههدوماههسه ماههشش ماههنه ماههیکساله
USD۰.۷۵۱.۰۰۱.۲۵۱.۵۰۱.۷۵۲
EUR۰.۵۰۰.۶۰۰.۷۰۰.۸۰۰.۹۰۱
AED۰.۲۵۰.۳۵۰.۴۵۰.۵۵۰.۶۵۰.۷۵
GBP۰.۱۰۰.۱۵۰.۲۰۰.۲۵۰.۳۰۰.۳۵
این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 38, میانگین امتیاز: 3,63 از 5)
Loading...