پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
×

وزارت ارتباطات از فعالسازی اینترنت خبرنگاران خبر داد

دریافت اینترنت خبرنگاری

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: خبرنگاران از ۱۷ مرداد به مدت یک ماه فرصت دارند از طریق پنجره ملی خدمات هوشمند برای دریافت اینترنت خبرنگاری اقدام کنند.

به گزارش ایسنا، عیسی زارع پور_وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات_ در آستانه روز خبرنگار به سازمان صدا و سیما رفت تا ضمن تبریک این روز به خبرنگاران از بخش های مختلف تحریریه سازمان بازدید کند.

زارع پور در جریان این بازدید با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی پاسخگوی سوالاتی به ویژه در حوزه توسعه پنجره واحد خدمات دولت هوشمند و توسعه پیام رسان های بومی بود.

وی با اشاره به فعال شدن اینترنت خبرنگاران مانند سال های گذشته گفت: خبرنگاران از ۱۷ مرداد به مدت یک ماه فرصت دارند از طریق پنجره ملی خدمات هوشمند برای دریافت اینترنت خبرنگاری اقدام کنند.

وزیر ارتباطات در این گفت و گو با بیان اینکه اکنون ۹۸ درصد دستگاه های اجرایی به پنجره واحد خدمات دولت هوشمند متصل شده اند، گفت: این اتفاق بزرگی است که با همراهی و مطالبه گری رسانه ها به ویژه صدا و سیما اتفاق افتاد.

وی در ادامه در تشریح نقش رسانه در این رابطه افزود: برای تحقق دولت هوشمند که بر اساس تعریف اگر کاری با دولت داشته باشید، بتوانید بدون مراجعه حضوری و بدون ارایه مدرک، خدمت را در هر ساعت شبانه روز دریافت کنید. یک برنامه ۴ ساله پیش بینی کرده بودیم که دو سال آن گذشته و دو سال دیگر باقی مانده است و برای تحقق آن در قانون بودجه هر ساله تکالیف دستگاه ها را مشخص کرده ایم تا هم تکالیف دستگاه ها مشخص شود و هم نهادهای نظارتی پیگیری می کنند.

زارع پور ادامه داد: در قدم اول قرار شد دستگاه ها هر خدمتی که دارند در این پنجره واحد ارایه کنند. الان هم معدود دستگاه های از جمله چند دانشگاه، چند شهرداری مراکز کلان شهرها، سازمان سنجش و… باقی مانده اند.

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه الان قاطبه دستگاه ها به این پنجره پیوسته اند، تصریح کرد: انصافا اگر پیگیری های رسانه ملی نبود این اتفاق نمی افتاد. این خیلی خوب است که چنین ظرفیت مطالبه گری در صداوسیما وجود دارد که پروژه های ملی که منافع مردم در آن قرار دارد و می تواند خیلی زود حال مردم را خوب کند در دستور قرار می گیرد. این مطالبه گری یک سرمایه است برای کشور محسوب می شود و باید قدر آن را بدانیم.

زارع پور با اشاره به گام های بعدی پنجره ملی خاطرنشان کرد: امسال قرار است غیر از این که صد درصد خدمات از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارایه شود، یک پنجم این خدمات به شکل کاملا هوشمند باید باشد یعنی مردم بدون مراجعه حضوری و ارایه مدرک، خدمت را درخواست کنند و این خدمت به آنها ارایه شود. همچنین در حوزه خدمات هوشمند تمام استعلامات بین دستگاهی باید تا آذر ماه برخط شوند.

وی افزود: کاغذ از مسیر خدمات دولتی باید حذف شود و همه خدمات باید آنی و برخط شود. در این مسیر حتما مطالبه گری رسانه، به ویژه رسانه ملی حتما می تواند گره گشا باشد و با همراهی دستگاه های نظارتی حتما امسال را می توانیم به یک سال خوب و تاریخی در ارایه خدمات فناورانه به مردم تبدیل کنیم.

زارع پور در ادامه با اشاره به توسعه خدمات سکوها و پیام رسان های بومی گفت: ما از ابتدای دولت سیزدهم به دنبال این بودیم که از سکوهای بومی حمایت کنیم تا بتوانند با نسخه های مشابه خارجی رقابت کنند. اما سال گذشته اتفاقاتی افتاد که نهادهای امنیتی مجبور به اعمال محدودیت بر پلتفرم های خارجی شدند که همین امر باعث شد که کار ما بیشتر شود و ما در فرصت کوتاهی مجبور شدیم زیرساخت های بسیار زیادی را در کشور فراهم کنیم.

وی افزود: در حال حاضر این سکوها پذیرای میلیون ها نفر در روز هستند. در همین ایام حج گذشته (از اوایل خرداد تا اوایل تیر ماه) و در حدود ۵۰ روز، قریب به ۱۴ و نیم میلیون تماس از عربستان از طریق دو پیام رسان ایرانی با رضایت حدود ۸۰ درصدی داشتیم. در این اتفاق هم نقش صدا و سیما بسیار پررنگ بود از این جهت که صدا و سیما تعاملات خود با مخاطبان به سکوهای بومی منتقل کرد.

وزیر ارتباطات در خاتمه خواستار مطالبه گری رسانه ها به ویژه صدا و سیما از تمامی دستگاه های دولتی، مدارس، دانشگاه ها و … برای استفاده از پیام رسان های بومی به جای نمونه های خارجی برای تعامل با مخاطلبان شان شد.


(۱۴۰۱/۰۶/۰۱) خبرنگارانی که اسامی آن‌ها در روز ۳۱ مرداد ماه از سوی معاونت امور مطبوعاتی برای وزارت ارتباطات ارسال شده است، تا ساعت ۱۵ روز شنبه ۵ شهریورماه مهلت دارند با مراجعه به “درگاه ملی خدمات دولت هوشمند”، نسبت به ثبت شماره همراه خود اقدام کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیشتر و طی اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود، خبرنگارانی که در مرحله اول، مشمول دریافت اینترنت هدیه نشده‌اند، تا روز سه‌شنبه ۲۵ مردادماه مهلت دارند با ورود به بخش خبرنگاران سامانه جامع رسانه‌ها نسبت به تکمیل مدارک و ارسال مستندات خود اقدام کنند تا اسامی آن‌ها به‌عنوان لیست متمم و نهایی ارسال شود.

لیست مذکور پس از بررسی و تأیید نهایی در روز ۳۱ مردادماه برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارسال شد. بر این اساس، خبرنگاران محترم تا پایان وقت اداری (ساعت ۱۵) روز شنبه ۵ شهریورماه، می‌توانند با مراجعه به “درگاه ملی خدمات دولت هوشمند” به نشانی my.giv.ir نسبت به ثبت شماره همراه خود اقدام کنند.

لیست مذکور، آخرین لیست ارسالی از سوی معاونت مطبوعاتی به وزارت ارتباطات است و پس از پایان مهلت مقرر، اسامی خبرنگاران متقاضی از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای فعال‌سازی اینترنت به اپراتورها ارسال می‌شود.


معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: اگر بخواهیم خبرنگاری در کشور به‌عنوان یک حرفه بهادار باقی بماند، باید به سمت رتبه‌بندی پیش برویم.

اینترنت رایگان خبرنگاران کی فعال می شود؟

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کسانی‌ که تا هفته پیش اعلام شدند تا چند روز دیگر اینترنت خبرنگاری آن‌ها برقرار خواهد شد و کسانی که از چهارشنبه هفته پیش به بعد ثبت‌نام کردند نیز بررسی شده و این لیست نیز به وزارت ارتباطات ارسال خواهد شد.

فرشاد مهدی‌پور، در آیین گرامیداشت روز خبرنگار که در سالن شهید آوینی فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برگزار شد، اظهار کرد: امروز در استان ۲۴۰ رسانه مجوزدار داریم که به نسبت جمعیت و میزان تحصیل‌کردگان عدد قابل توجهی باشد.

وی ادامه داد: نکته ابتدایی این است که آیا نکاتی که در این جلسات بیان می‌شود حل می‌شود یا نه؟

مهدی‌پور عنوان کرد: در ۱۰ ماهه فعالیت دولت تاکنون مسائلی مانند پرداخت آگهی‌های غیردولتی به رسانه‌های غیرمکتوب، پرداخت مالیات که ملغا شد، انجام شده است.

احیای جشنواره‌های منطقه‌ای و ملی مطبوعات

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما جشنواره‌های منطقه‌ای و متعاقب آن جشنواره ملی مطبوعات مجدداً برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد: سیاست‌هایی که وزارت پیگیری کردیم لرستان را جز استان‌های کم برخوردار دیدیم و دو برابر استان‌های دیگر به یارانه‌ها تخصیص پیدا می‌کند و ظریب کیفی نصف است.

مهدی‌پور افزود: سالیانه مبلغی بالغ‌بر ۴۰۰ میلیارد ریال از کل رسانه‌های کشور به صورت مستقیم صورت می‌گیرد.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنوان کرد: در سال جاری نیز در بازه زمانی دو ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان به رسانه‌های لرستان یارانه پرداخت شده است. وی عنوان کرد: پایگاه‌های اطلاع‌رسانی نیز رسانه هستند و دنبال نهادینه کردن آن‌ها هستیم.

مهدی‌پور با اشاره به اینکه اگر از طریق اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان دوره‌هایی تعریف شود ما مدرس را فراهم می‌کنیم، بیان کرد: اجاره دادن نشریه جرم است.

لزوم اجرای طرح رتبه‌ بندی خبرنگاران

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: اگر بخواهیم خبرنگاری در کشور به‌عنوان یک حرفه بهادار باقی بماند، باید به سمت رتبه‌بندی پیش برویم.

وی ادامه داد: در این دوره ما برای اولین بار خواستیم همه عناصری که می‌خواهند کار خبرنگاری انجام دهند در سامانه مشارکت کنند و در مراحل بعدی نیز رتبه‌بندی انجام شده و امتیازاتی به آنها تعلق می‌گیرد که یکی‌از آن‌ها اینترنت خبرنگاری است.

اینترنت خبرنگاران به زودی وصل می‌شود

مهدی‌پور عنوان کرد: کسانی‌که تا هفته پیش اعلام شدند تا چند روز دیگر اینترنت خبرنگاری آن‌ها برقرار خواهد شد و کسانی که از چهارشنبه هفته پیش به بعد ثبت‌نام کردند نیز بررسی شده و این لیست نیز به وزارت ارتباطات ارسال خواهد شد و همه کسانی که عضویت خودشان را در ای رسانه از ناحیه خبرنگاری تکمیل کنند حتماً از اینترنت برخوردار خواهند شد، که تنها حمایت ما نیست به عنوان مثال حمایتی که وزارت صمت اعلام کرده جهت اعطای وام خرید کالا از طریق سامانه انجام خواهد شد.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: برای اینکه حمایت‌ها شفاف و سازمان‌دهی شده باشد نیازمند هستیم از فهرستی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: همه افرادی که رسانه گرفتند تعهد دادند که نیروهای خود را بیمه کنند.

مهدی‌پور بیان کرد: تا سال ۹۷ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأثیری در تخصیص کاغذ نداشت از آن سال به بعد به دلیل نوسانات ارزی که به وجود آمد معاونت مطبوعاتی وارد چرخه توزیع کاغذ شد، دو سال ارزی برای این کار تخصیص داده شد و در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ دیگر ارزی برای کاغذ تخصیص داده نداشت و ما در ابتدای دولت و به دستور رئیس جمهور و اخذ مجوزها موفق شدیم چرخه کاغذ ارزان قیمت را دوباره راه‌اندازی کنیم.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امیدواریم با همتی که صورت گرفته ظرف ماه‌های آینده بتوانیم کاغذ را در اختیار رسانه‌ها قرار دهیم که به بقای رسانه‌ها و نشریات مکتوب کمک کنیم.

تدارک بسته حمایتی ویژه خبرنگاران

وی ادامه داد: طی ماه‌های آینده یک بسته حمایتی شامل ۱۰ مورد که مسائل ایمنی، زیرساختی، خدماتی و پشتیبانی زیادی گنجانده شده، بتوانیم حمایت مضاعفی را از جامعه رسانه‌ای کشور داشته باشیم.

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 1, میانگین امتیاز: 5,00 از 5)
Loading...