سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
×

پیشگیری و درمان ریزش ابرو

 

 

علل ریزش ابرو ، روش های پیشگیری و درمان آن

 

ابرو یکی از اجزا صورت است که در زیبایی صورت نقش مهمی ایفا می کند و در صورت ریزش ابرو دچار تغییر عمده می شود. افراد زیادی با ریزش موی ابرو روبه رو می شوند و این امر باعث نگرانی آنان می شود.

ابرو ممکن است به صورت موقتی یا به صورت دایم دچار ریزش شود. ریزش ابرو نیز همانند ریزش موی سر دارای عوامل متعددی است.

 

علل ریزش ابرو - درمان ریزش موی ابرو

کندن بیش از حد ابرو می تواند باعث ریزش دائمی ابرو شود

 

علل ریزش ابرو عبارتند از :
– بیماریهای غدد درون ریز یا تغییرات هورمونی
– شیمی درمانی
– سرطانهای مهاجم
– عفونت ها
– بیمایهای اتوایمیون:از مهمترین آنها می توان به لوپوس اریتماتو، آلوپسی آره آتا و ویتلیگو اشاره کرد.
– التهاب ناشی از بیماریهای معمولی پوستی از جمله سبوره، پسوریازیس، اگزما و درماتیت تماسی می تواند در اثر خارش و خراشیدن منجر به ریزش موی ابرو شود.
– تومورهای پوستی که به سرعت روی پوست رشد می کنند به این دلیل که مو قادر نیست به درون این لایه ضخیم نفوذ کند، قابلیت رشد در این تومورها را ندارد از جمله این ضایعات پوستی می توان به سبورئیک کراتوز، مول، هیپرپلازی غدد سباسه، زگیل و همانژیوم اشاره کرد.
– اختلالات انفیلتراسیون از جمله آلوپسی موسینوس، بیماریهای اسکلروز و اسکار خصوصا کلوئیدهای بزرگ
– داروها
– فلزات سنگین و مواد سمی: از جمله نقره، ارسنیک، تالیوم، ید و طلا
– مصرف بیش از حد ویتامین و مواد معدنی: از جمله ویتامین B و مشتقات ویتامین A که از جمله عوارض داروهای اکوتان و اترتینات است.
– عوامل متفرقه: از جمله گازها هالوتان در بیهوشی عمومی، هیپرتری گلیسیریدمی یا افزایش چربی خون، مصرف موضعی قطره های بتابلوکر چشمی موجب ریزش ابرو و مژه می گردد، که قابل برگشت است.
تریکوتیلوماتیا که یک عادت رفتاری است که با کندن مو همراه است. انجام مکرر آن باعث ریزش دائمی مو می گردد. و کندن بیش از حد مو که می تواند باعث ریزش دائمی مو شود. فولیکول موی ابرو به کندن حساس است و بنابراین بهتر است که فرم مورد دلخواه ابروی خود را در نظر بگیرید و از تغییر مداوم آن جلوگیری کنید.

 علل ریزش ابرو - درمان ریزش موی ابرو

ریزش ابرو نیز همانند ریزش موی سر دارای عوامل متعددی است

 

درمان ریزش ابرو
در مواردی که ریزش ابرو به شکل دایمی ایجاد شده است بهتر است از روش های نظیر پیوند ابرو استفاده نمود.

از آنجا که فولیکول موی ابرو در اثر کندن مداوم، امکان جذب مداوم دارد.بنابراین افراد فرم ابروی مطلوب را انتخاب کرده و به منظور پیشگیری از ریزش دائم ابرو از تغییر مداوم و مکرر آن خودداری نمایند.

در مواردیکه بیماری سیستمیک یا موضعی وجود داشته باشد، باید تحت درمان مناسب قرار بگیرند و در صورت کنترل مشکل داخلی، با استفاده از جراحی پیوند ابرو امکان ترمیم وجود دارد.

در مواردیکه علت ریزش ابرو بیماریهای روانپزشکی از جمله تریکوتیلومانیا باشد، فرد باید تحت درمان مناسب قرار بگیرد. چرا که در صورت عمل جراحی یا مصرف دارو کندن مجدد آن امکان دارد.
در صورتیکه علت ریزش ابرو، اسکار جراحی، ترومایا سوختگی باشد، با استفاده از جراحی پیوند ابرو قابل ترمیم می باشد.

بعضی پزشکان از ماینوکسیدیل موضعی در درمان ریزش ابرو استفاده می کنند که در صورتیکه فرضیه موثر بودن آلوپسی آندروژنیک بر موی ابرو را بپذیریم، می تواند در کاهش ریزش ابرو مفید باشد.

 

 

yjc.ir/هفته نامه سلامت/بیتوته

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 5, میانگین امتیاز: 4,40 از 5)
Loading...