پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
×

نکاتی ایمنی رانندگی در زمستان

رانندگی در زمستانتوصیه هایی برای رانندگی در زمستان

 

در هنگام مه گرفتگی
آیا سفر و رانندگی شما ضروری است؟ اگر ضروری است اطمینان حاصل نمایید که شیشه های اتومبیل و چراغ های جلو و عقب (از جمله چراغ های ترمز) تمیز و تمام آنها سالم باشند.
از نور پایین استفاده کنید و در صورتی که نمی توانید بیشتر از صد متر مقابل خود را ببینید، چراغ های مه شکن خود را روشن نمایید.چنانچه قصد دارید سرعت خود را کاهش دهید و به آرامی از ترمزها استفاده کنید تا با روشن شدن چراغ های ترمز، رانندگانی که پشت سر شما حرکت می کنند از کم شدن سرعت شما آگاه شوند. وسایل هشدار دهنده از قبیل،‌ بوق، فلاشر، چراغ های راهنما و غیره را بازدید و از سالم بودن آنها مطمئن شوید.

اگر مه غلیظ و شدید شد، به آهستگی به منتهی الیه سمت راست سواره رو رفته و توقف نمایید و فلاشر ماشین را به کار بیندازید.

 

رانندگی در هنگام بارندگی
به یاد داشته باشید در روزهای بارانی و برفی باید با دقت بیشتری رانندگی کرد. زیرا سطح اصطکاک چرخ های اتومبیل با آسفالت سطح سواره رو در چنین مواقعی کاهش می یابد.
توصیه می کنیم با رعایت همه اصول ایمنی و سرعت مطمئن رانندگی کنید تا حادثه ای برای شما و دیگران پیش نیاید.
مسئله دیگری را یادآور می شویم و آن کاهش سرعت در زمانی است که عابرانی در کنار خیابان منتظر وسایل نقلیه هستند و ممکن است حرکت سریع شما باعث پاشیدن آب و گل به آنان شود.

 

رانندگی در شرایط یخبندان
در شرایط یخبندان ضمن خودداری از گردش و انحراف ناگهانی، با سرعت مطمئنه حرکت کنید. توجه داشته باشید حتی در صورت پاشیده شدن نمک و شن بر روی جاده، سطح راه ممکن است لغزنده باشد.
حرکت وسایل نقلیه با لاستیک های یخ شکن باعث صدمه زدن به خط کشی و آسفالت خیابان ها می شود. لذا ضروری است که به محض تغییر در وضعیت فیزیکی خیابان ها نسبت به تعویض لاستیک های یخ شکن اقدام نمایید.به همراه داشتن زنجیر چرخ و توجه به هشدارهای هواشناسی و پلیس را هیچ گاه فراموش نکنید.

 

رانندگی در فصل سرما
۱- قبل از مسافرت در فصل زمستان حتما یک بار به طور آزمایشی زنجیر چرخ خودرو را بسته و آچارهای مورد نیاز را همراه داشته باشید.
۲- از سالم بودن سیستم های فنی خودرو به ویژه سیستم گرمایی و برف پاک کن ها اطمینان حاصل نمایید.

۳- به همراه داشتن وسایل ایمنی و نقشه محل همین طور شماره تلفن های مراکز ضروری می تواند رهگشا باشد.

۴- به همراه داشتن وسایل گرمایی اعم از پتو و … مقداری آب و آذوقه ضروری است .
۵- داشتن لاستیک زاپاس سالم و جک آماده .
۶- هنگام مسافرت به مناطق سردسیر و کوهستانی در خصوص غافلگیر نشدن در برف و سرما و نیاز به تولید گرما می توان از قبل چند آجر بهمنی را در نفت مدتی قرار داده و آنها را در فویل نگه دارید چنان چه در مکانی نیاز به حرارت داشته باشید هر کدام حداقل دو ساعت خواهند سوخت.

۷- در صورت نداشتن چراغ روشنایی می توان از مخلوط تعدادی قند و خاکستر به عنوان شمع روشنایی استفاده نمود.
۸- برای یخ نزدن شیشه اتومبیل از چسباندن یک تکه مقوا یا روزنامه استفاده شود در صورت یخ زدگی شیشه نباید از برف پاک کن که احتمالاً لاستیک شیشه شور نیز یخ زده استفاده کرد.
۹ – در صورتی که قفل اتومبیل یخ زده باشد می توانید از حرارت یک کبریت و یا فندک آب جوش و یا حرارت دهان استفاده کرد.

۱۰- نحوه ترمز در زمین های خیس و یخ زده یادگیری و تمرین گردد.
۱۱- توجه به نقاطی که احتمالا در اثر بارش سنگین برف علائم راهنمایی و رانندگی را مستور نموده و محل هایی که احتمال ریزش کوه و سقوط بهمن می رود را مد نظر قرار داد.

سایت ایران توریسم
Irib.ir
هفته نامه آتیه
روزنامه دنیای اقتصاد

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
(اولین نفر باشید که به این مطلب امتیاز می دهید)
Loading...