جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
×

علل گرفتگی بینی و روشهای طبیعی درمان آن در منزل

گرفتگی بینی جزو مواردی است که می تواند باعث اذیت افراد شود و اجازه نفس کشیدن را به فرد نخواهد داد. این نوع گرفتگی معمولا جزو بدترین گرفتگی هایی است که به خاطر مخاط اضافی نیست بلکه از بافت های ملتهب و تحریک شده در سینوس ها و مسیر بینی ایجاد می شود.

زمانی که بدن در حال مبارزه با سرماخوردگی یا آنفلونزاست، این بافت ها و رگ های خونی شروع به متورم شدن می کنند. سایر موارد همچون آلرژی ها یا تحریک شدن با سیگار می تواند باعث ایجاد این حس گرفتگی در بینی شود. خوشبختانه درمان های خانگی ساده ای برای این مورد وجود دارد. برخی از این درمان ها همان گزینه هایی است که در درمان سرماخوردگی به کار می رود.

اگر به دنبال راهی برای رهایی از گرفتگی بینی هستید این مطلب را ازدست ندهید.

 

درمان گرفتگی بینی, علل گرفتگی بینی

علل گرفتگی بینی و روش های درمان آن 

هر چیزی که باعث التهاب بافت های بینی شود، می تواند باعث گرفتگی آن گردد.

بیماری های عفونی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و سینوزیت، انواع آلرژی ها و عوامل محرک دیگری مانند دود سیگار می توانند باعث گرفتگی بینی شوند.

برخی افراد بدون دلیل خاصی، برای مدت زمان طولانی دچار گرفتگی بینی می شود که به این وضعیت رینیت غیر آلرژیک گفته می شود.

به میزان کمتری، پولیپ و یا یک تومور می تواند باعث گرفتگی بینی شود.

اگر ترشحات بینی شما سبزرنگ بود و با درد سینوس ها یا تب همراه بود، می تواند علامت یک عفونت باکتریایی باشد.

درمان گرفتگی بینی, علل گرفتگی بینی

 علل گرفتگی بینی

۱- سینوزیت حاد و مزمن

۲- نور درخشان و زننده

۳- سندرم چرگ اشتراوس

۴- سردرد خوشه ای

۵- هوای سرد

۶- سرماخوردگی

۷- آنفلوآنزا

۸- انحراف تیغه بینی

۹- اعتیاد به مواد مخدر

۱۰- خشکی هوا

۱۱- آلرژی به مایت های گرد و غبار

۱۲- بزرگی لوزه سوم

۱۳- حساسیت های غذایی مانند حساسیت به شیر، حساسیت به سویا، حساسیت به گندم و حساسیت به بادام زمینی

۱۴- وجود جسم خارجی در بینی

۱۵- تب یونجه

۱۶- داروهای فشار خون بالا

۱۷- تغییرات هورمونی در بدن

۱۸- داروها

۱۹- پولیپ بینی

۲۰- رینیت غیرآلرژیک

۲۱- آسم شغلی

۲۲- عطرها

۲۳- آلرژی به حیوانات خانگی

۲۴- بارداری

۲۵- غذاهای پر ادویه

۲۶- استرس

۲۷- مشکلات غده تیروئید

۲۸- دود سیگار

۲۹- استفاده بیش از حد از اسپری دکونژستان مخصوص بینی

۳۰- آلرژی به لاتکس

 

درمان گرفتگی بینی, علل گرفتگی بینی

روش هایی برای رفع گرفتگی بینی

درمان گرفتگی بینی به سرعت و یا درمان سریع و فوری گرفتگی بینی بهتر است از راههای خانگی و روش های طبیعی باشد که قبلا استفاده شده و تاثیر آن ها ثابت گردیده است. هرچند استفاده از دارو ها و قطره های بینی تاثیراتی دارند اما مزیت درمان های خانگی و سنتی کم عوارض بودن و حتی گاهی بی عارضه بودن انهاست.

یکی از اشتباهاتی که مردم اغلب در این مواقع انجام می دهند، دائما فین کردن یا بالا کشیدن مخاط بینی است این کار مشکل گرفتگی بینی را تشدید می کند چون مخاطی که از این طریق به بینی می رود می تواند موجب بروز عفونت شود.

وقتی رطوبت محیط کمتر از ۴۰ درصد باشد موکوس های بینی خشک می شوند و تنفس را دچار مشکل می کنند. اگر موکوس ها زیاد باشند و رطوبت هوا کم باشد باکتری ها گسترش پیدا می کنند. در واقع میانگین رطوبت هوا باید بین ۴۰ تا ۶۰ درصد باشد.

هر کسی که مشکل گرفتگی بینی رو تجربه کرده ممکنه هر کاری برای متوقف کردنش انجام بده. در این مطلب چند روش برای از بین بردن گرفتگی بینی آورده ایم که میتونید اون ها رو امتحان کنید.

 

بین ابروها را ماساژ دهید

درمان گرفتگی بینی, علل گرفتگی بینی

یک دقیقه بین ابروها را ماساژ دهید. این کار از خشکی و التهاب سینوس ها جلوگیری می کند، تاثیر پیشگیری کننده دارد و فشار سینوس های پیشانی را کاهش می دهد.

سینوس های بینی را ماساژ دهید

درمان گرفتگی بینی, علل گرفتگی بینی

۱ الی ۲ دقیقه با انگشت اشاره و انگشت میانی سینوس های بینی را با حرکات دایره ای ماساژ دهید و به آرامی فشار دهید. این فشار مسیرهای بینی را باز می کند و راحت تر می توانید از بینی نفس بکشید.

فاصله بین بینی و لب ها را ماساژ دهید

درمان گرفتگی بینی, علل گرفتگی بینی

۲ الی ۳ دقیقه نقطه بین بینی و لب بالایی را ماساژ دهید. این کار تورم بینی را کاهش می دهد.

دستگاه بخار استفاده کنید

درمان گرفتگی بینی, علل گرفتگی بینی

وقتی رطوبت محیط کمتر از ۴۰ درصد باشد موکوس های بینی خشک می شوند و تنفس را دچار مشکل می کنند. اگر موکوس ها زیاد باشند و رطوبت هوا کم باشد باکتری ها گسترش پیدا می کنند. در واقع میانگین رطوبت هوا باید بین ۴۰ تا ۶۰ درصد باشد.

پل بینی را گرم کنید

درمان گرفتگی بینی, علل گرفتگی بینی

پارچه گرمی را بردارید و روی بینی قرار دهید. گرما موکوس ها را روان تر می کند. سپس بینی را شسته و با محلول سالین شستشو دهید.

 

اگر دلیل گرفتگی بینی آلرژی است ورزش کنید

وقتی ضربان قلب افزایش پیدا کند و دمای بدن بالا برود تاثیر خوبی روی مایع شدن موکوس های بینی می گذارد و خیلی راحت تر می توانید با بینی تنفس کنید. تنها ۱۵ دقیقه ورزش برای مبارزه با ورم مخاط بینی کافی است.

دوش آب داغ بگیرید

شما می‌توانید از این گزینه در درمان آنفلونزا یا سرماخوردگی نیز استفاده کنید. استفاده از دوش آب گرم یا داغ(البته به حدی نباشد که باعث ایجاد سوختگی در بدن گردد) یکی از بهترین روش‌ها برای تسکین گرفتگی بینی است. بخاری که از دوش آب گرم بلند می‌شود می‌تواند التهاب و بافت تحریک شده را بهتر کند. اگر گرفتگی بینی شما به خاطر مخاط اضافی است، بخار می‌تواند به نازک شدن ترشحات کمک ‌کند و باعث تخلیه آن‌ها می‌شود.شما می‌توانید وانی از آب گرم درست کنید و چند قطره روغن گیاهی به آن اضافه کنید. سر خود را با حوله بپوشانید و در آن بنشینید.
برای انجام اینکار به موارد زیر نیاز خواهید داشت:

دوش آب گرم
یک حوله

سعی کنید آب را تا جایی که می‌توانید تحمل کنید گرم نمایید. سپس به مدت ۱۵ دقیقه زیر آن بنشینید. مطمئن شوید که درهای حمام بسته است.

 

قطره نمک را در منزل تهیه کنید

قطره‌های نمک( نمکی که به آب افزوده می‌شود) یک درمان موثر برای گرفتگی بینی محسوب می‌شود. به خاطر داشته باشید که بدترین نوع گرفتگی بینی در بیشتر موارد مایعات اضافی در بافت‌هاست که سینوس‌ها و مسیر بینی را می‌پوشاند و باعث متورم شدن آن می‌شود. همین امر نفس کشیدن را برای فرد دشوار خواهد کرد.

محلول آب نمک یک درمان خانگی قدرتمند است زیرا از قدرت اسمز استفاده می‌کند. زمانی که غلظت بالایی از نمک در خارج سلول‌های بافت‌ها وجود دارد، آب از بافت‌ها عبور خواهد کرد تا تعادل برقرار شد.زمانی که مایع اضافی از بافت خارج می‌شود، تورم کاهش پیدا می‌کند و مسیرهای تنفسی باز می‌شوند.

علاوه بر این، مایع می‌تواندبه از بین رفتن محرک‌ها و میکروب‌ها کمک کند. این محلول غلظت نمک بیشتری نسبت به بدن دارد و باعث می‌شود آب از مسیر برعکس خارج شود. این محلول نباید در کودکان کمتر از ۵ سال مورد استفاده قرار گیرد.

درمان گرفتگی بینی, علل گرفتگی بینی

برای انجام اینکار به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

یک قاشق چایخوری نمک دریایی( نمکی که دارای ید باشد را مورد استفاده قرار ندهید)
یک دوم قاشق چایخوری جوش شیرین
یک پیمانه آب
شیشه مربای استریل شده
قطره چکان

اگر از آب شیر استفاده می‌کنید، ابتدا آن را بجوشانید تا ناخالصی‌های موجود از بین برود. اگر از آب خالص و تمیز استفاده می‌کنید، آن را در مایکروویو گرم کنید. نمک و جوش شیرین را به شیشه مربا اضافه کنید و سپس آب را به آن اضافه نمایید. اگر آب جوشیده شده است اجازه دهید کمی خنک شود. درب ظرف را بگذارید و تکان دهید. قبل از مصرف نیز باید ظرف را تکان دهید. برای اینکه بتوانید از این محلول استفاده کنید یک قطره چکان بردارید و برای هر سوراخ بینی یک الی سه قطره بریزید.بعد از چند دقیقه بینی خود را خالی کنید.

یک ضد احتقان تند بسازید

این ترکیب با استفاده از موادی همچون فلفل قرمز ، سرکه سیب طبیعی ، آب لیمو ، عسل و زنجبیل درست می‌شود. برخی از افراد طعم آن را دوست دارند ولی برخی دیگر از طعم آن بیزارند.اما این گزینه در بیشتر موارد می‌تواند گرفتگی بینی را بهتر کند.

برای انجام اینکار به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

یک دوم قاشق چایخوری فلفل قرمز
یک دوم قاشق چایخوری پودر زنجبیل
سه قاشق غذاخوری عسل طبیعی
یک چهارم پیمانه آب لیموی تازه
یک چهارم پیمانه سرکه سیب

یک چهارم پیمانه آب لیمو و یک چهارم پیمانه سرکه سیب را در یک ظرف بریزید و اجازه دهید به آرامی بجوشد. دو الی سه قاشق غذاخوری عسل بدان بیفزایید و سپس فلفل و زنجبیل را اضافه کنید. در یک مکان خنک و تاریک نگه دارید. روزانه یک الی دو قاشق غذاخوری از آن را بخورید. قبل از مصرف تکان دهید.

درمان گرفتگی بینی, علل گرفتگی بینی

برای رفع گرفتگی بینی به جای اسپری بینی که ممکن است عارضه جانبی داشته باشد، می توان از روشی طبیعی استفاده کرد. با فشار وارد کردن روی ۴نقطه صورت می توان راه بینی را باز کرد.

نقطه اول:

* در گودرفتگی گوشه سوراخ بینی قرار دارد. (قسمت پایین گوشه بینی)

* به آرامی با حرکت چرخشی گوشه بینی را فشار دهید.

* این حرکت ۳بار انجام شود.

* غضروف بینی را فشار ندهید تنها قسمت پایین را بفشارید.

 

نقطه دوم:

* این نقطه دقیقا زیر گوشه چشم ها نزدیک بینی که از آن اشک در می آید قرار دارد.

* در این قسمت ۱۰حرکت چرخشی آرام بدون برداشتن انگشتان انجام دهید. تنها پوست را حرکت دهید تا گوشه چشم ها را هنگام حرکت حس کنید.

 

نقطه سوم:

* این نقطه پشت لاله گوش، در قسمت پایین گوش، در گودرفتگی زیر غضروف قرار دارد.

* روی این نقطه، ۱۰بار فشار وارد کنید بدون این که روی غضروف فشار وارد شود.

 

نقطه چهارم:

* آخرین نقطه لاله گوش است.

* به آرامی لاله گوش را ۱۰ بار ماساژ دهید.

پس از ۳بار انجام این کار باید احساس بهتری پیدا کنید.

 

 

منابع:بدونیم/مجله سلامت/تبیان/جام نیوز

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 6, میانگین امتیاز: 4,83 از 5)
Loading...