پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

مزایای دوربین پلاک خوان و کاربردهای آن

پیشرفت تکنولوژی موجب گردیده که بشریت به دست آورد های بسیار مهمی در حوزه ی نظارت دست یابد. یکی از مهمترین این تجهیزات سیستم های نظارتی هستند که توانایی شناسایی و خواندن پلاک خودروها را دارا می باشند. این گونه سیستم ها علاوه بر تجهیز به سخت افزارهایی چون دوربین و سنسور های هوشمند، دارای نرم افزار منحصر به فردی جهت شناسایی و ثبت پلاک خودرو ها، حتی به هنگام حرکت هستند. دوربین های پلاک خوان قادر به تشخیص پلاک خودرو حتی در شرایط جوی نامناسب و شرایطی که خودرو با سرعت بالا در حال حرکت است می باشند.

ساختار دوربین پلاک خوان در مقایسه با دوربین های معمولی بسیار پیچیده تر و هوشمندتر می باشد. توجه داشته باشید که ثبت وقایع بدون در اختیار داشتن پلاک خودرو کاری عبث و بیهوده است. از این رو استفاده از سیستم نظارتی مجهز به این نوع دوربین ها، در زمان بروز حوادث می تواند بسیار مفید و کارآمد باشد. با توجه به گستردگی حوزه فعالیت این سیستم، کاربرد این نوع دوربین ها را نمی توان منحصر به سیستم های کنترل ترافیک شهری دانست. در این مطلب قصد داریم بیشتر با این فناوری آشنا گردیم و مزایای آن را بررسی کنیم.

دوربین پلاک خوان چیست؟

دوربین پلاک خوان یکی از جدیدترین تجهیزات در حوزه ی فناوری کنترل ترافیک محسوب می شود. به طور معمول از این گونه دوربین ها در مصارفی چون کنترل دسترسی پارکینگ ها ، کنترل سرعت، عوارض بزرگراه ها، ایست بازرسی و… استفاده می شود. دوربین های پلاک خوان در انواع مختلف و با امکانات و قابلیت های متفاوت تولید می شوند. از این رو در هنگام خرید باید دوربینی را انتخاب کنید که بیشترین تناسب را با کاربری شما دارد. نحوه ی عملکرد این نوع دوربین ها به این صورت است که اطلاعات مربوط به خودروهای عبوری بررسی شده و با داده های موجود در پایگاه داده مطابقت داده می شود. با این روش زمان های رفت و آمد و تعداد آنها به سادگی به دست می آید. از سوی دیگر نرم افزار پلاک خوان می تواند اطلاعات را دسته بندی کرده و با پلاک های مشخص شده در سیستم تطابق دهد.

دوربین پلاک خوان در انواع مختلف تولید می شود.

قابلیت های دوربین پلاک خوان

دوربین، با شناسایی خودرو در حال عبور و با تکیه بر نرم افزار پلاک خوان خود قادر است پلاک خودرو را ثبت نماید. البته شرایط نوری و تردد خودرو ها همیشه برای دوربین های پلاک خوان ایده آل نیست. از این رو با افزودن یک سری از قابلیت ها می توان بر توانایی این دوربین ها افزود. به عنوان مثال:

  • برخی از این دوربین ها قادر به ثبت پلاک خودرو حتی با قرارگیری در برابر نور مستقیم چراغ های خودرو هستند. این قابلیت در سیستم های پلاک خوان HLC نامیده می شود.
  • همچنین فناوری تشخیص پلاک خودرو با قرار گرفتن در برابر نور آفتاب WDR نام دارد.
  • در برخی مواقع برای تشخیص خودرو ها در تصویر نیاز است که کیفیت تصاویر افزایش یابد. این قابلیت به اختصار ROI نامیده می شود.
  • یکی از مسائلی که دید دوربین پلاک خوان را محدود می کند ایجاد مه در محیط است. قابلیت تصویربرداری در چنین شرایطی Defog نام دارد.
  • با توجه به نوع فعالیت این دوربین ها و محل نصب آنها، ممکن است که تحت تاثیر برخی نویز ها و فرکانس های الکترومغناطیسی قرار گیرد. با استفاده از فناوری DDNR3 می توان از تاثیر نویز های محیطی جلوگیری نمود.
  • به طور معمول این دوربین ها در ارتفاعات و بر روی پایه های فلزی نصب می شوند. از این رو با عبور مداوم خودرو ها و وزش باد دچار لرزش می گردند. از این رو با تجهیز اینگونه از دوربین ها به سیستم لرزشگیر OIS و EIS می توان این مشکل را برطرف نمود.

نرم افزار پلاک خوان

هر سخت افزاری نیاز به یک واحد نرم افزاری برای تکمیل فرایند و عملکرد خود دارد. از این رو جهت ثبت و ذخیره ی اطلاعات ثبت شده توسط دوربین های پلاک خوان، از نرم افزار پلاک خوان استفاده می شود. این نرم افزار پلاک های ثبت شده را ذخیره، دسته بندی و امکان ویرایش و نظارت بر عملکرد دوربین ها را سهولت می بخشد. در دنیای امروز ایجاد امنیت با استفاده از تکنولوژی های روز امری مهم و حیاتی محسوب می شود. استفاده از این تکنولوژی مختص به جاده ها و خیابان ها نیست و می تواند در افزایش امنیت اماکن موثر باشد. اماکن مسکونی و اداری همگی به راهکاری قابل اعتماد برای نظارت نیاز دارند که تا به امروز میتوان نرم افزار پلاک خوان را یکی از کاربردی ترین و موثرترین آنها دانست.

دوربین، با شناسایی خودروهای در حال عبور و با تکیه بر نرم افزار پلاک خوان خود قادر است پلاک آنها را ثبت نماید.

قابلیت های نرم افزار پلاک خوان

نرم افزارهای پلاک خوان یک راه حل بسیار مناسب جهت نظارت بر تصاویر و فرایند پلاک خوانی محسوب می شوند. این قابلیت در مقایسه با تجهیز سیستم نظارتی به فناوری های سخت افزاری پیچیده و گران قیمت بسیار مقرون به صرفه تر است. کاربرد این نرم افزار بسیار گسترده است و می تواند بر روی سیستم های نظارتی پارکینگ، منازل مسکونی، نظارت جاده ای، خودروهای نظارتی در حال حرکت و… نصب گردد.

  • کنترل تردد خودروها: از این نرم افزار همچنین می توان در کنترل تردد خودرو ها نیز استفاده نمود. برای انجام این کار سیستم پلاک خوان به یک راهبند متصل می شود و مجوز عبور با تطبیق پلاک صورت می گیرد.
  • کنترل ترافیک: امروزه از این سیستم ها در کنترل عبور و مرور جاده ای استفاده می شود. علاوه بر نظارت بر محدودیت سرعت می توان از نرم افزار پلاک خوان جهت اخذ عوارض اتوبان نیز بهره برد.
  • کنترل مرزها: عبور و مرور خودرو ها در مرز ها با استفاده از نرم افزارهای پلاک خوان می تواند با دقت هرچه تمام تر انجام شود. در این سیستم با وارد نمودن برخی از شماره پلاک ها می توان از تردد آنها جلوگیری نمود.
  • مدیریت پارکینگ: یکی از کاربرد های متداول این نرم افزارها ثبت عبور و مرور و محاسبه ی هزینه ی پارکینگ های عمومی است. از مزایای این سیستم می توان به جلوگیری از سرقت خودرو، مدیریت هزینه ی پارکینگ، تسریع فرایند ورود و خروج پارکینگ و… اشاره نمود.
  • اجرای قوانین: به طور کلی با استفاده از نرم افزارهای پلاک خوان می توان از تردد خودرو های متخلف، مسروقه، ردیابی مجرمین و… به شکلی موثر استفاده نمود.

ثبت عبور و مرور و محاسبه ی هزینه ی پارکینگ های عمومی از دیگر مزایای دوربین پلاک خوان هستند.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم جدیدترین فناوری ارائه شده در زمینه ی تجهیزات نظارتی را به شما معرفی کنیم. همانطور که میدانید هر خودرو دارای یک پلاک با رقم منحصر به فرد می باشد که می تواند اطلاعات فراوانی را ارائه نماید. از این رو با ثبت و ذخیره ی پلاک خودرو های عبوری و با استفاده از سیستم هایی چون دوربین های پلاک خوان و نرم افزار پلاک خوان می توان کارهای فراوانی چون تسریع در عبور و مرور های ایست بازرسی، کنترل ترافیک و شناسایی خودروهای متخلف، شناسایی خودرو های حادثه آفرین در مکان های خصوصی و عمومی، تسریع در ورود و خروج خودرو ها به پارکینگ های اختصاصی و عمومی و… را به انجام رساند.

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 3, میانگین امتیاز: 2,67 از 5)
Loading...

ارسال دیدگاه شما

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.