شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

آموزش دوخت کفش باله در خانه

به نظر بعضی از علاقمندان رقص باله، وسایل این رقص بسیار گران قیمت هستند. از طرفی، برای حضور در کلاس های آموزشی باله، باید لباس و کفش مناسب این رقص را داشته باشید. اگر پرداخت هزینه های گزاف بابت وسایل جانبی این ورزش زیبا به مذاق شما خوش نمی آید، می توانید کفش باله را خودتان درست کنید. با تنها چند قلم لوازم در دسترس و ارزان می توانید کفش های منحصر به فرد خودتان را آماده کنید.

برای آموختن باله نیازی نیست زیاد هزینه کنید. اگر واقعا برای یادگیری این ورزش و هنر انگیزه داشته باشید، راه های ارزان تری برای یادگیری باله وجود دارد. ثبت نام در کلاس های آنلاین باله به جای حضور در استودیوهای گران قیمت، درست کردن کفش پوینت در خانه و استفاده از لباس ها و دامن های موجود در کمد لباستان، کمک می کند هزینه بسیار کمتری را متقبل شوید.

اگر می خواهید بدانید که چگونه می توان یک جفت کفش با کیفیت باله درست کرد، ما در ادامه ی این متن شما را راهنمایی می کنیم!

کفش باله

بهترین جنس برای تهیه کف کفش باله چیست؟

دو مورد از رایج ترین موادی که برای ساختن کفی کفش باله از آن استفاده می شود، چرم و پارچه ساتن می باشد. البته، هر یک از آنها دارای مزایا و معایب خاص خود می باشند و شما می توانید با توجه به توانایی ها و سطح باله ای که کار می کنید گزینه ی مناسب را برای کفی کفش باله انتخاب کنید.

ساتن، نرم تر و سبک تر است. بنابراین، کفی های ساتنی برای رقاص های حرفه ای باله مناسب تر است. همچنین، استفاده ی کفی های ساتنی توسط رقاص های مبتدی باله می تواند تمامی معایب حرکتی و تکنیک های پیچیده را به صورت برجسته تری نشان دهد. علاوه بر این، ساتن ماندگاری چندانی ندارد. پس اگر می خواهید از کفشتان برای مدتی طولانی استفاده کنید، ساتن گزینه ی مناسبی نیست.

از طرف دیگر، کفی های چرمی در بین رقاص های باله به مراتب پرطرفدارتر است. هر چند، کفی چرم به نرمی یک کفی ساتن نخواهد بود، اما ثبات بیشتری به شما خواهد داد. در ضمن، در هنگام تمرین یا اجرای اصلی، یک کفی چرمی به خوبی از کف پای شما محافظت می کند. در نهایت، کفش های باله ای که با کفی های چرم ساخته شده اند ماندگاری بسیار بالاتری دارند.

با توجه به مزیت های خاص مربوط به کفی چرمی، ما هم به شما این جنس را پیشنهاد می کنیم. در ادامه به نحوه ی استفاده از این مواد اولیه اشاره خواهیم کرد.

ساخت کفش باله در خانه

وسایل مورد نیاز

  • متر خیاطی
  • گچ
  • چرم
  • پارچه
  • نخ و سوزن یا چرخ خیاطی

مراحل دوخت کفش باله

مرحله ی اول: اندازه گیری کفی کفش باله

بهترین مزیت آماده سازی کفش باله در خانه، عدم نگرانی از اندازه ی دقیق و چسبان کفش باله است. البته، برای انتخاب اندازه ی دقیق، باید مراحل اندازه گیری را با دقت هر چه تمام تر انجام دهید! ابتدا باید طول کف پای خود را با متر خیاطی و گچ اندازه بگیرید. برای اندازه ی عرض پای خود، پهن ترین قسمت کف پا را انتخاب کنید. پس از آن، چرم را با ابعاد بدست آمده برش بزنید.

اگر می خواهید نسبت به اندازه گیری کفی کفش وسواس بیشتری به خرج دهید، می توانید پای خود را روی تکه ای چرم گذاشته و به وسیله ی گچ، محیط کف پای خود را علامت بزنید. البته، به یاد داشته باشید، با فاصله ی حدود نیم سانتی متر بیشتر از خط تعیین شده برش بزنید تا جا برای دوختن داشته باشید.

مرحله ی دوم: آماده سازی قسمت رویی کفش باله

در این مرحله شما می توانید با یک پارچه به انتخاب خود قسمت رویی کفش باله را درست کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید ماندگارترین کفش ممکن را داشته باشید، بهتر است از اضافه ی چرمی که برای آماده سازی کفی به کار برده اید برای این کار استفاده کنید. اگر با الیاف نرم تر احساس راحتی می کنید، می توانید از کتان، ساتن یا هر پارچه ی دیگری استفاده کنید.

حالا، از کفی چرمی که در مرحله ی اول ساخته اید به عنوان یک شابلون استفاده کرده و روی پارچه علامت بزنید. سپس، حدود ۸ سانتی متر به دور تا دور این اندازه اضافه کرده و بعد از آن، قسمت رویی کفش را برش بزنید.

دوخت کفش باله

مرحله ی سوم: بریدن حفره برای قرار گرفتن پا درون کفش

با متر خیاطی اندازه ی دور مچ پای خود را بگیرید. سپس، به قطر اندازه گیری شده، ۵ سانتی متر اضافه کرده و در محلی که پای شما وارد کفش می شود حفره ای با همین اندازه برش دهید.

مرحله ی چهارم: دوختن کفش باله

در این مرحله می توانید با یک چرخ خیاطی قسمت بالایی کفش را به کفی چرم آن بدوزید. استفاده از چرخ خیاطی باعث می شود تا دوختی مطمئن و یکدست داشته باشید. در صورتی که چرخ خیاطی در دسترس نیست، شما می توانید از نخ و سوزن استفاده کنید. به یاد داشته باشید که سوزن شما باید به اندازه ی کافی بزرگ و محکم باشد تا بتوانید لایه ی ضخیم چرم را با آن بدوزید.

دوخت کفش باله

مرحله ی پنجم: استفاده از کش پهن در کفش باله

استفاده از کش پهن در کفش باله امری ضروری است و بدون آن کفش باله ی شما لق و نا مطمئن خواهد بود.

در ابتدا و مهم تر از همه، باید کش پهن را در قسمت ورودی پا (مچ کفش) قرار دهید. یعنی یک نوار کش پهن را به طور کامل دور قسمت مچ کفش بدوزید. در زمان اندازه گیری مطمئن شوید که این کش بیش از حد شل، یا تنگ نباشد. به طور ایده آل اندازه ی کش حدود ۲ سانتی متر کمتر از اندازه ی دور مچ پا می باشد.

اگر می خواهید کفش باله شما از استحکام بیشتری برخوردار باشد، می توانید در جاهای دیگر آن نیز از کش پهن استفاده کنید. یکی از بهترین نمونه های استفاده از این کش، دوختن دو کش به صورت متقاطع (X مانند) روی قسمت جلویی حفره ی ورودی پا می باشد. این کار باعث می شود تا در هنگام اجرای تکنیک های مختلف، کفش به طور ناخواسته از پای شما خارج نشود.

یک پیشنهاد برای حرفه ای ها : سعی کنید کش پهن را در قسمت های خارجی پارچه ی کفش خود بدوزید (از رو بدوزید)، تا درزهای آن پای شما را اذیت نکند.

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 30, میانگین امتیاز: 4,50 از 5)
Loading...

۱ دیدگاه

» ارسال سوال و نظر شما «
  1. بهار گفت:

    من پنج سال دارم باله میرم امسال قصد دارم کفش باله بدوزم چرم مصنوعی باشه

    موافقم ۴
    مخالفم ۱

ارسال دیدگاه شما

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.