سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

همه چیز درباره ی تب سنج و انواع آن

تب سنج وسیله ای بسیار کاربردی برای درمان و تشخیص بسیاری از بیماری ها می باشد. یکی از علائم بیماری ها که معمولا در انواع عفونت ها نمایان می گردد، تب و گرم شدن دمای بدن می باشد. این علامت باعث می شود تا فرد و پزشکان وجود نوعی عفونت و بیماری را تشخیص دهند. در واقع اگر این علامت در بدن انسان وجود نداشت ممکن بود جان خود را به دلیل عفونت های ساده از دست بدهد. علم پزشکی و تجهیزات پزشکی باعث شده است که افراد سریع تر و بهتر عفونت های بدن را تشخیص دهند، این موضوع باعث حفظ جان بسیاری از انسان ها گشته است.

تب سنج تماسی

تب سنج تماسی

اختراع تب سنج باعث شد تا جامعه ی پزشکی راحت تر و بهتر بیماری ها را تشخیص دهند. از ایام قدیم انواع تب سنج های مختلف و گوناگونی تولید شده است که هر کدام نحوه ی کار و دقت خاص خود را دارند. قطعا با پیشرفت علم و تکنولوژی انواع تب سنج دقیق و بهتر ساخته شد. در این مطلب می خواهیم به انواع تب سنج ها و کاربرد آن ها بپردازیم.

انواع تب سنج و کاربرد آن ها

قطعا برای شما نیز پیش آمده است که به یک تب سنج نیاز داشته باشید و بخواهید یکی از انواع آن را خریداری نمایید. به طور کلی دما سنج های طبی به دو نوع دیجیتالی و غیر دیجیتالی تقسیم بندی می گردند. اولین دماسنجی که اختراع شد لوله ای شیشه ای بود که در داخل آن جیوه وجود داشت. این نوع تب سنج را می توان زیر بغل و سایر جاهای بدن قرار داد تا دمای واقعی بدن را نشان دهد. بعد از ساخته شدن دما سنج جیوه ای نوعی دیگر از تب سنج به بازار آمد که دماسنج نواری نام داشت. این نوع دما سنج با قرار گرفتن بر روی پیشانی بیماری می تواند دمای بدن را مشخص نماید.

بعد از جهش تکنولوژی انواع تب سنج دیجیتالی به بازار آمد که دقت آن ها بسیار بیشتر و بهتر از سایر انواع دما سنج بود. دما سنج های دیجیتالی در دو دسته تماسی و غیر تماسی وجود دارد که با توجه به کاربرد و نحوه ی استفاده یکی از آن ها را انتخاب می نمایند. برای داشتن یک انتخاب مناسب بهتر است قبل از خرید نحوه ی کار هر یک را مورد بررسی قرار دهید.

تفاوت تب سنج های تماسی با غیر تماسی چیست؟

شاید برای شما نیز جالب باشد که تفاوت دماسنج های تماسی با غیر تماسی را بدانید. در واقع نوع تماسی باید توسط بدن لمس گردد اما نوع غیر تماسی لزومی برای لمس ندارد و می تواند بدون لمس کردن بدن دمای بدن فرد را نشان دهد. شاید این سوال در ذهن شما پیش آید که کدام یک از این دستگاه ها دقیق تر عمل می کنند و چه فرقی بین این دو وجود دارد.

تب سنج تماسی در واقع باید یک وسیله شخصی باشد قطعا استفاده چند نفر از یک دما سنج ممکن است بهداشتی نباشد و باعث انتقال بیماری از یک فرد به فرد دیگر گردد. در مکان های عمومی برای تشخیص بیماری های واگیردار استفاده از دستگاه تماسی شاید فکر خوبی نباشد. این در صورتی است که دستگاه غیر تماسی می تواند کاملا بهداشتی و بدون انتقال بیماری از فردی به فرد دیگر دمای بدن افراد را مشخص نماید. همچنین در بیمارانی که لمس تب سنج بر روی بدن خود را دوست ندارند می توان از دستگاه های غیر تماسی استفاده نمود. در واقع میزان دقت در هر دو نوع دستگاه یکسان می باشد.

تب سنج  غیر ‌تماسی - دیجیتالی

تب سنج  غیر ‌تماسی

کدام نوع تب سنج برای نوزادان مناسب است؟

استفاده تب سنج برای نوزادان از موضوعات مهمی است که مادران با آن درگیر هستند. معمولا استفاده از دما سنج های دیجیتالی تماسی می تواند انتخاب خوبی برای اندازه گیری دمای بدن نوزاد باشد. شما می توانید این نوع دستگاه را در زیر بغل کودک قرار دهید و بعد از چند ثانیه دمای بدن را ببینید، یا اینکه می توانید این دستگاه را زیر زبان نوزاد قرار دهید و از این طریق وجود تب را در بدن فرزندتان تشخیص دهید.

در مواردی استفاده از انواع تب سنج غیر تماسی نیز برای نوزادان توصیه می گردد. در برخی از بیماری ها نوزادان دارای حساسیت های خاص پوستی هستند و یا سایر مشکلات را دارند که به راحتی نمی توان از طریق دستگاه های تماسی دمای بدن را اندازه گیری نمود. در این موارد توصیه می گردد که از دستگاه های دیجیتالی غیر تماسی برای نوزادان استفاده گردد. موضوع تب در نوزادان و کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. کودکان تا سن مشخصی اگر دچار تب های شدیدی شوند ممکن است عارضه های جدی جسمی و ذهنی برایشان رخ دهد. بهتر است تمام مادران یک دستگاه تب سنج دقیق را برای فرزند خود تهیه نمایند.

چگونه از تب سنج استفاده نماییم؟

معمولا طریقه استفاده از این دستگاه ها آسان و ساده می باشد. اگر از یک دستگاه دیجیتالی تماسی استفاده می کنید باید دکمه موجود را فشار داده و منتظر شوید تا نمایشگر به حالت آماده باش قرار گیرد. بعد از آماده شدن دستگاه آن را زیر بغل و یا زیر زبان خود قرار دهید و تا زمانی که زنگ هشدار آن به صدا درنیامده است آن را از بدن خود جدا نکنید. بعد از شنیدن صدای هشدار می توانید تب سنج را برداشته و دمای بدن خود را مشاهده نمایید. دمای طبیعی بدن انسان بین ۳۵ تا ۳۷ می باشد و اگر عدد دستگاه بیشتر از ۳۷ بود این بدین معنی است که شما تب دارید.

در دما سنج های غیر تماسی لازم نیست دستگاه را به بدن خود بچسبانید. شما می توانید تنها با نزدیک کردن دستگاه بر روی پیشانی میزان دمای بدن خود را اندازه گیری نمایید.

به طور کلی وجود هرگونه تب و افزایش دمای بدن نشانی از یک اختلال و یا عفونت در بدن می باشد. اگر در خانه دمای بدن خود و یا فرزندتان را اندازه گیری نمودید و به این نتیجه رسیدید که در بدن تب وجود دارد، بلافاصله به پزشک و یا یک مرکز درمانی در نزدیک ترین محل زندگی خود مراجعه نمایید. همیشه تب را جدی بگیرید.

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 3, میانگین امتیاز: 4,67 از 5)
Loading...

ارسال دیدگاه شما

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.