جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

حقایقی در مورد انواع شیرین کننده‌های مصنوعی

مصرف شیرین کننده های مصنوعی

زایلیتول، آسپارتام، سوکرالوز. نام آن‌ها احتمالا تا به حال من گوش شما نخورده است. اما به هر حال برای زندگی انسان‌ها ضروری هستند. در حالی که بسیاری از مردم فکر می‌کنند شیرین کننده‌های مصنوعی بسیار کشنده و خطرناک‌اند اما آن طور که به نظر می‌رسد بد نیستند. اما به این معنی نیست که دائما بخواهید به مصرف انواع شیرین کننده‌ها و قندها روی بیاورید. زیرا مصرف بیش از اندازه آن‌ها می‌تواند مشکلات زیادی مانند چاقی، سکته قلبی، دیابت نوع ۲ و… را به همراه داشته باشد. اما برای اینکه با حقایقی درباره انواع شیرین کننده‌های مصنوعی بیشتر آشنا شوید با ما همراه باشید تا در ادامه به صورت کاملاً علمی این موضوع را بررسی کنیم.

آیا قندهای مصنوعی مضر هستند؟

دکتر وارن بردلی، متخصص تغذیه ورزشی، توضیح می‌دهد: «اغلب قندهای مصنوعی کالری ندارند یا کالری خیلی کمی دارند و یا به طور قابل توجهی کندتر از قندها متابولیزه می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود تا قندهای مصنوعی به تثبیت سطح گلوکز خون کمک کنند و در عین حال به دریافت انرژی کمک کنند. در واقع اگر با بسیاری از متخصصان سلامت صحبت کنید، آن‌ها استدلال خواهند کرد که جایگزین‌های شکر حداقل به عنوان بخشی از پادزهر فبرای مصرف زیاد شکر محسوب می‌شوند. بهداشت عمومی انگلستان توصیه می‌کند که ما نباید بیش از ۵ درصد از انرژی غذایی روزانه خود را از شکر مصرف کنیم.

اما در حال حاضر ما به طور معمول روزانه حدود ۱۵ تا ۲۱ درصد شکر و قند را مصرف می‌کنیم. دکتر بردلی پیشنهاد می‌کند: این جایی است که استفاده از شیرین کننده‌های کم کالری مطرح می‌شود. دکتر داون هارپر در این باره می‌گوید که شیرین کننده‌های مصنوعی کم یا بدون کالری می‌توانند راه حل ساده‌ای برای مدیریت سطح قند باشند و در عین حال به حفظ طعم مواد غذایی نیز کمک کنند. دکتر هارپر می‌گوید: برخی از بیماران من نگران این هستند که استفاده از شیرین‌کننده‌ها میل آن‌ها به غذاهای شیرین را افزایش می‌دهد، یا اینکه شیرین‌کننده‌ها با احساس اشتهایشان تشخیص داده نمی‌شوند و در نتیجه می‌توانند منجر به افزایش کلی در دریافت کالری شوند. اما با این حال، تحقیقات در طول سه دهه نشان داده است که این مورد پشتوانه علمی ندارد و غلط است.

شکر چه ضرری برای بدن ما دارد؟

همانطور که می‌دانید، شکر ارزش جایگزینی دارد. برای شروع می‌تواند منجر به مصرف کالری‌های اضافی شود که بدن ما در تشخیص آن‌ها خوب نیست. سپس بدن را تشویق می‌کند تا چربی بیشتری ذخیره کند. شکر همچنین می‌تواند به دندان‌های ما آسیب می‌زند و از آنجایی که غذا را خوش‌مزه‌تر می‌کند، بسیاری از ما ممکن است وسوسه شویم که بیش از حد غذاهای شیرین مصرف کنیم یا در کل به غذاهای شیرین علاقه داشته باشیم. در کنار افزایش وزن، قند نیز می‌تواند در افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی نقش داشته باشد. اما اگر قصد دارید این موضوع را از لحاظ علمی بررسی کنید، باید بگوییم که دکتر بردلی در این باره می‌گوید: به طور گسترده پذیرفته شده است که مصرف یک رژیم غذایی با قند و چربی بالا می‌تواند افزایش وزن و شرایط سلامت مرتبط با آن مانند دیابت نوع ۲ را تشدید کند.

شیرین کننده های مصنوعی و طبیعی

چگونه می‌توان جایگزین مناسبی برای شکر و قند پیدا کرد؟

گزینه‌هایی که می‌توان آن‌ها را جایگزین شکر و قند کرد نیز شیرین به نظر می‌رسند. اما به طور معمول برای جایگزینی چندین گزینه پیش روی شما است:

  1. SUCRALOSE یک شیرین کننده مصنوعی ساخته شده از ساکارز است که حدود ۶۰۰ برابر شیرین‌تر از شکر طبیعی است. بنابراین شما فقط به مقادیر کمی نیاز دارید و مقادیر کمتر به معنی کالری کمتر است. در محصولات پخته شده استفاده از آن محبوب است زیرا در برابر حرارت پایدار است. در حالی که بسیاری از شیرین کننده‌های مصنوعی دیگر طعم خود را در دماهای بالا از دست می‌دهند. این بدان معناست که برای درست کردن چیزی خوشمزه به مقدار زیادی از آن نیاز ندارید.
  2. آسپارتام حدود ۲۰۰ برابر شیرین‌تر از شکر است. این شیرین کننده رایج در انواع محصولات غذایی از جمله برخی نوشیدنی‌های BCAA وجود دارد. علیرغم شایعاتی که ادعا می‌کنند خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد، مطالعات اپیدمیولوژیک انسانی (که به وقوع بیماری در سطح جمعیت نگاه می‌کند) چنین ارتباطی را نشان نداده است.
  3. ساخارین شیرین کننده بدون کالری است که برای دهه‌ها وجود داشته و ۲۰۰ تا ۷۰۰ برابر شیرین‌تر از شکر طبیعی است. این شیرین کننده در همه چیز از دارو گرفته تا مربا وجود دارد.
  4. زایلیتول که از الیاف گیاهانی از جمله توت‌ها، قارچ‌ها، پوست درخت غان و پوسته ذرت گرفته شده است، این پلی ال طبیعی به عنوان جایگزین قند استفاده می‌شود. زیرا دو سوم کالری شکر را دارد. اما با این حال از آنجایی که متاسفانه نمی‌تواند به خوبی جذب شود؛ در نتیجه اگر به مقدار زیادی آن را مصرف کنیم می‌تواند اثر ملین داشته باشد.
  5. استویا، شیرین کننده نسل جدید است که از برگ‌های گیاهی استویا رباودیانا (Stevia rebaudiana) تهیه می‌شود. این شیرین‌کننده بیشتر در آمریکای جنوبی رشد می‌کند و حدود ۳۰۰ برابر شیرین‌تر از شکر است. اما به طور متوسط حدود ۱۰۰۰ کالری قرار دارد. در نتیجه نیازی به استفاده زیاد از آن نیست و همچنین نکته مثبت درباره آن این است که تاثیر خیلی زیادی بر قند خون شما ندارد.

چه کسی باید از شیرین کننده مصنوعی استفاده کند؟

استفاده از انواع شیرین کننده‌های مصنوعی به خصوص برای افراد بدنساز می‌تواند مانند شمشیر دولبه باشد. زیرا در این ورزش‌ها ورزشکاران قصد دارند تا مقداری چربی از دست بدهند و مدت زمان زیادی در رژیم غذایی قرار دارند. در نتیجه استفاده از شیرین کننده‌ها برای اینکه رژیم غذایی سختی را که دارند بتواند قابل تحمل کند، گزینه خوبی به نظر می‌رسد. از سوی دیگر چون شیرین کننده‌ها کالری ندارند می‌توانند در میزان اشتهای شما تاثیرگذار باشند. هنگامی که سیستم پاداش غذایی در بدن کاملا سیر نشده است بعداً به دنبال کالری بیشتری می‌روید. این مسئله به خصوص برای ورزشکاری که مقدار کالری روزانه خود را حساب نمی‌کند می‌تواند باعث به وجود آمدن مشکلات پرخوری شود.

قند مصنوعی در مقابل طبیعی

دکتر بردلی در این باره می‌گوید: شیرین‌کننده‌های کم کالری بی‌خطر تلقی می‌شوند، اما شواهد قطعی محدودی برای تشویق یا ممانعت از استفاده منظم از آن‌ها وجود دارد. به طور معمول، شیرین‌کننده‌ها را می‌توان به عنوان جایگزین شکر در نوشیدنی‌هایی مانند چای یا قهوه استفاده کرد، اما استفاده از آن‌ها را می‌توان به هر غذایی که معمولاً با شکر تقویت می‌شود مانند ماست یونانی، کوارک، میلک شیک، فرنی و موس و… گسترش داد. قند مصنوعی مخصوصاً برای افرادی که کالری مصرف می‌کنند و یا قند دارند راحت است. دکتر بردلی می‌گوید: شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند عسل یا شربت افرا به سرعت هضم می‌شوند، قند خون را بالا می‌برند و به دریافت کلی انرژی کمک می‌کنند. برعکس، برخی از شیرین کننده‌های کم کالری فاقد ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در همتایان طبیعی خود هستند. در جایی که محدودیت کالری مهم است، شیرین کننده‌های کم کالری ممکن است مفید باشند. همچنین، قندهای طبیعی را می‌توان به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل مصرف کرد.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به یکی از عمده‌ترین سوالاتی که مردم هنگام مواجه شدن با محصولات شیرین مانند قند و شکر برایشان پیش می‌آید پاسخ دهیم. به طور کلی قند و شکر های طبیعی و مصنوعی در صورت افراط برای سلامتی مضرند.

منبع:  داروخانه آنلاین روشا

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 2, میانگین امتیاز: 1,50 از 5)
Loading...

ارسال دیدگاه شما

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.