پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

شرایط جدید انجام طلاق توافقی

طلاق توافقی

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی، طلاقی است که با رضایت کامل زوجین و بر مبنای توافقات مشترک آنان در یک دادخواست واحد و یا توسط وکیل دادگستری انجام می گیرد. در این طلاق معمولاً عدم رضایت و ناسازگاری زن و شوهر به حدی است که دو طرف تصمیم می گیرند بصورت توافقی، از یکدیگر جدا شوند.

در طلاق توافقی زوجین، هر دو متقاضی طلاق می باشند و در مورد تمامی مسائل از قبیل حق و حقوق مالی زن و همچنین حضانت فرزند مشترک، ملاقات فرزند، نفقه فرزند و … توافق می نمایند.

جهت ثبت دادخواست طلاق توافقی، می بایست زوجین با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی (در صورت عدم تشکیل دفاتر خدمات قضایی بایستی مستقیماً به دادگاه خانواده مراجعه نمود) دادخواست خود را کتباً نوشته و امضاء کرده و تقدیم دادگاه نمایند. در این مقاله شرایط جدید انجام طلاق توافقی به طور کامل بیان گردیده است.

مراحل جدید ثبت دادخواست طلاق توافقی در تهران و بعضی از شهرستان ها

از تاریخ ١/٩/٩٧ مطابق با بخشنامه شماره یک ٩٠٠٠/١٣١٠۴/۵۵ و در اجرای ماده ٢۵ قانون حمایت خانواده مصوب ١٣٩١ زوجین در تهران مکلفند جهت ثبت دادخواست طلاق توافقی در ابتدا با مراجعه به سایت www.zaman.behzisti.net مربوط به سازمان بهزیستی مشخصات دقیق خود را وارد نمایند تا وقت مشاوره ای جهت حضور در یکی از مراکز غربالگری بهزیستی برای آنان تعیین گردد.

پس از ثبت درخواست، وقت فوری با یک کد رهگیری برای زوجین ارسال می گردد. در جلسه تعیین شده می بایست زوجین هر دو حاضر گردیده و به چندین سوال در مورد علل جدایی پاسخ داده و بعد توسط کارشناس مربوطه به یکی از مراکز مشاور خانواده معرفی می گردند.

هزینه مراکز مشاوره حدودا مبلغ ۵٠ هزار تومان در هر جلسه می باشد که تعداد جلسات معمولا ۴ جلسه در یک ماه است که البته بنا بر نظر مشاوره خانواده و شرایط زندگی زن و شوهر می تواند در یک جلسه هم باشد. در اکثر موارد جلسات مشاوره در بازه زمانی حداقل ۴۵ روزه و در ۱ یا ۵ جلسه خواهد بود.

بعد از آنکه جلسات مشاوره به پایان رسید و بین زوجین سازشی صورت نگرفت و همچنان خواستار طلاق توافقی بودند، گواهی عدم انصراف از طلاق توسط مراکز مشاوره خانواده صادر می گردد.

در مرحله بعدی هر یک از زوجین یا وکیل آنها، می توانند با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی، با ارائه گواهی عدم انصراف از طلاق، دادخواست طلاق توافقی خود را ثبت نمایند.

پس از ثبت دادخواست طلاق توافقی و تعیین شعبه دادگاه صالح و مراجعه به شعبه مذکور، معمولا ظرف یک هفته طلاق توافقی انجام می گیرد و در نهایت گواهی عدم امکان سازش صادر می شود. پس از صدور رای دادگاه، زن و شوهر در فرصت ۳ ماهه می توانند به یکی از دفاتر رسمی طلاق برای ثبت طلاق بروند.

مدارک لازم جهت ثبت دادخواست طلاق توافقی

  1. شناسنامه زوجین
  2. کارت ملی زوجین
  3. عقدنامه یا رونوشت آن

اگر کارت ملی را در دسترس نداشته باشید ولی شماره ملی را بدانید برای ثبت درخواست طلاق توافقی کفایت می کند. در صورت عدم دسترسی به عقدنامه می بایستی به دفترخانه ای که ازدواج کرده اید مراجعه کرده و رونوشت اخذ نمایید.

طلاق توافقی

نکات مهم در ارتباط با شرایط طلاق توافقی

نکته ١) شیوه ذکر گردیده صرفا مخصوص طلاق توافقی می باشد و در انواع دیگر طلاق (طلاق از طرف مرد یا طلاق از طرف زن) روال انجام کار همانند گذشته می باشد. یعنی در ابتدا می بایست از طریق دفاتر خدمات قضایی دادخواست طلاق ثبات گردد و بعد با مراجعه به دادگاه صلاحیت دار روال قانونی آن طی گردد.

نکته ٢) اگر قبل از صدور گواهی عدم امکان سازش هر یک از زوجین حتی در صورتی که توافق نامه، وکالتنامه یا دادخواست را امضاء کرده باشند، پشیمان شوند، رای طلاق توافقی صادر نمی شود.

اما پس از صدور رای طلاق مطابق با مواد ۳۵ و ۳۶ قانون حمایت خانواده اگر مرد پشیمان شود و به دفترخانه جهت ثبت طلاق مراجعه نکند، امکان ثبت طلاق وجود نخواهد داشت مگر این که زن از مرد در ضمن رای دادگاه یا به صورت جداگانه، وکالت در طلاق را اخذ نموده باشد که در اینصورت با مراجعه به دفترخانه ثبت طلاق توافقی انجام می گیرد.

چنانچه زن بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش، پشیمان شود مرد می تواند بدون حضور او به یکی از دفاتر ثبت طلاق مراجعه کند و طلاق را ثبت نماید البته باید دانست که در صورتی که طلاق خلعی باشد زوجه می تواند در ایام عده (سه طهر) از زمان ثبت طلاق به آنچه بذل کرده از مهریه یا غیر آن، مراجعه کند.

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 1, میانگین امتیاز: 5,00 از 5)
Loading...

ارسال دیدگاه شما

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.