پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
×

چگونه ترازو دیجیتال بازار ترازوهای کلاسیک را کساد کرد

انسان‌ها در طول تاریخ همواره سعی می کردند تسلط خود را بر محیطی که در آن زندگی می‌کنند، تحکیم بخشند این روند که با میلیون ها آزمون و خطا همراه بود به قدری پرهزینه اما ارزشمند بود که منجر به اکتشافات بسیاری شد و مسیر زندگی ما را از سایر موجودات منحرف کرد. این اتفاقات ریز و درشت منجر به انقلاب‌های متعددی در زندگی ما انسان‌ها شد که از آنها با عناوینی مانند انقلاب شناختی، انقلاب کشاورزی و انقلاب صنعتی یاد می‌شود. در این میان تمایل بشر به ایجاد معیار و شاخص برای سنجش یا اندازه گیری اشکال مختلف قوانین حاکم بر طبیعت بیشتر شد. ما در طول هزاران سال گذشته یاد گرفتیم که طول شب و روز را اندازه بگیریم تعداد روزهای هر فصل یا روزهای هر سال، دمای هوا، طول قد تعداد محصولات و وزن آنها و … اما بعد از انقلاب صنعتی این آزمون و خطاها شکل جدی‌تری به خود گرفت و منجر به نظام مند شدن علوم و شکل گیری تعاریفی مثل طول، سرعت، وزن و غیره شد.

ترازوی دیجیتال

یکی از این اکتشافات که بهتر است از آن به عنوان قراردادی فیزیکی یاد کنیم سازوکاری است که برای اندازه گیری جرم و وزن اجسام به کار برده می شود. هیچ اشاره‌ای در تاریخ به فردی که اولین بار سعی کرد جرم یا وزن اجسام را اندازه‌گیری کند، وجود ندارد. این به این معناست که ما نمیدانیم چه کسی اولین بار ترازو را اختراع کرد یا استفاده از این وسیله برای اولین در میان کدام قوم و قبلیه مرسوم شد اما مورخان و باستان شناسان به مستنداتی دست یافته اند که نشان می‌دهد این مصریان باستان بودند که اولین دیوارنگاره را در بیش از ۵ هزار سال پیش بر روی بناهای تاریخی خود ترسیم کردند که در آن آنوبیس، خدای مردگان ترازویی در دست دارد تا احتمالا به ظن آنها در دروازه مرگ رفتار و کردار آنها را بسنجد.

ترازو در ابتدا به اشکال بدوی آن مورد استفاده قرار می‌گرفت یکی از قدیمی‌ترین ترازوهایی که در منطقه خاورمیانه از آن استفاده می‌شد قپان نام داشت و شکلی بسیار متفاوت با ترازوهای کلاسیک و سنگی داشت. ترازوهایی که بعدها و بعد از ثبت یک کیلوگرم به عنوان یکای اصلی و قراردادی در نهادی بین المللی به نام اس ای در شهر سور در حومه پاریس ساخته شد را اکنون ترازوهای دستی می نامند و کارکرد آن بسیار ساده بود که مطابق آن وزنه در یک کفته ترازو و کالا یا جنس مورد نظر در طرف دیگر قرار می گرفت و جرم آن جسم اندازه گیری می‌شد. امروزه کارکرد ترازو در تمامی ابعاد زندگی ما انسانها نفوذ کرده ما اغلب اجناسی که از فروشگاه‌ها خریداری می کنیم را وزن می‌کنیم برخی از شما احتمالا هر روز وزن خود را می سنجید و یا میزان مواد اولیه استفاده شده در غذایتان را بعد از اندازه گیری به آن اضافه می کنید و یا فلزات گرانبهایی چون طلا را با ترازوهای بسیار حساس وزن می‌کنید تا مبادا حقی از شما ضایع نشود و مثالهای دیگر که می تواند به هزاران مورد برسد.

اشتباه مصطلحی که اغلب ما دچار آن هستیم و بسیاری از مجامع رسمی هم این اشتباه را به قدری تکرار کرده اند که تبدیل به امری مرسوم شده است تفاوت جرم با وزن در اجسام است. توجه داشته باشید که وقتی ما با ترازو دیجیتال یا هر ترازوی دستی و غیردستی دیگری یک جسمی را اندازه گیری می‌کنیم در حقیقت در حال اندازه گیری جرم آن جسم هستیم نه وزن آن. این به این معنی است که به طور مثال جرم بدن شما بر روی یک ترازو دیجیتال خانگی ۸۰ کیلوگرم است و وزن شما چیزی نزدیک به ۸۰۰ نیوتن است. یعنی واحد اندازه‌گیری جرم کیلوگرم و واحد اندازه‌گیری وزن نیوتن است.

خرید ترازو دیجیتال

ظهور ترازوهای دیجیتال

با کشف انرژی الکتریسیته و تبدیل سریع منبع انرژی ابزارآلات مختلف از ذغال سنگ یا زوربازو به برق آرام آرام ترازوهای کلاسیک یا همان ترازوهای دستی جای خود را به ترازو دیجیتال داد. کارهایی که در گذشته به سختی و با مشقت فرآوان انجام می‌گرفت از جمله توزین محصولات کشاورزی، توزین ماشین سنگین و هزاران مورد دیگر، اکنون به راحتی و از طریق باسکول‌ها و یا ترازو دیجیتال های بزرگ انجام می‌گرفت و دیگر به ترازوهای کلاسیک برای محاسبه جرم یا وزن آن ها نیازی وجود نداشت. دیگر رغبت مردم و صاحبان کسب و کارها برای استفاده از ترازوهای کلاسیک یا همان ترازوهای دستی در کوچه و بازار کمتر شده بود. ترازوهای کلاسیک در طول این مدت زمان کم دارای انواع مختلفی نبودند و ترازوهای دستی غالبا از ساز و کار مشخصی پیروی می کردند .

اکنون به جرات می توان گفت که دیگر ترازوهای دستی را در دورافتاده‌ترین نقاط دنیا نیز نمی‌توان یافت. اصلی‌ترین مزیتی که انواع ترازو دیجیتال نسبت به ترازوهای سنتی دارد راه‌اندازی آن با جریان برق است و این باعث رغبت مردم به خرید ترازو دیجیتال شده است. اما دقیقا در نقطه مقابل وابستگی انواع ترازو دیجیتال به برق می تواند یک ضعف شمرده شود زیرا در مناطقی که دسترسی به برق وجود ندارد کار کردن با آنها غیرممکن خواهد بود دقیق بر خلاف ترازوهای دستی که در همه جا می‌توان از آنها استفاده کرد اما این مساله به تنهایی نتوانست سیل عظیمی از طرفداران خرید ترازو دیجیتال را از این کار منصرف کند. قیمت ترازو دیجیتال بستگی به نوع و مدل و قدرت آن در سنجش دقیق جرم اجسام دارد.

انواع ترازو دیجیتال دارای دسته‌بندی‌های متفاوتی هستند که در گروه‌های مختلفی دسته‌بندی می‌شوند. از جمله آنها عبارت‌انداز: ترازوی فروشگاهی، ترازوی صنعتی، ترازوی خانگی، ترازوی پزشکی و … که هر کدام از آنها بسته به برند و کیفیت دستگاه دارای قیمت‌های متفاوتی هستند. انواع ترازو دیجیتال در کشور ما دارای دسته‌بندی نانوشته دیگری نیز هست که با توجه به آن به دو دسته ترازو ایرانی و ترازو خارجی تقسیم بندی می‌شوند. قیمت ترازو دیجیتال ایرانی در اغلب موارد به علل مختلف کمتر و مقرون به صرفه‌تر از ترازو خارجی است. علت دیگر پایین بودن قیمت ترازو دیجیتال ایرانی نسبت به ترازو خارجی در ارتباط نبودن قیمت ترازو ایرانی به صورت مستقیم با نوسانات ارزی است که خرید ترازو دیجیتال ایرانی را از این حیث مقرون به صرفه می‌کند.

ترازو دیجیتال

ترازو خارجی موجود در بازارهای داخلی دارای برندهای محدودی هستند اما این محصولات نیز طرفداران خود را دارند که عمده علت آنها برای خرید ترازو دیجیتال خارجی طول عمر و کیفیت و ماندگاری این محصولات است که در برخی موارد از ترازو ایرانی بهتر است. شما می‌توانید برای اطلاع از آخرین قیمت ترازو دیجیتال و همچنین خرید آنلاین این محصول به سایت فروشگاه اینترنتی تجهیزات سر بزنید و یا از طریق تماس با کارشناسان آن مجموعه از خدمات مشاوره رایگان و فروش آنلاین بهره مند شوید. لازم به ذکر است که بیش از ۵۰۰ مدل محصول از ترازو ایرانی و خارجی در این سایت معرفی شده است.

https://tajhizat.co

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 1, میانگین امتیاز: 3,00 از 5)
Loading...

ارسال دیدگاه شما

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.