شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

جاهای دیدنی استانبول اروپایی چیست؟

جاهای دیدنی استانبول اروپایی چیست؟

شهر استانبول یا همان قسطنطنیه از شهرهای بزرگ و دیدنی اروپا و بزرگترین شهر ترکیه محسوب می‌شود که به دو بخش اروپایی و آسیایی تقسیم می‌گردد که هر کدام از این قسمت‌ها جاذبه‌های ویژه‌ای دارد. زمانی که از بخش آسیایی این شهر وارد قسمت اروپایی شوید، به چشم خود خواهید دید که چه تفاوت عمده‌ای در این دو بخش وجود دارد.

اکثر مکان‌های تاریخی استانبول در بخش اروپایی آن واقع شده است. در این مقاله تلاش خواهیم کرد که شما مخاطبین عزیز را با قسمت اروپایی شهر استانبول و جاذبه های گردشگری آن آشنا نماییم تا کمکی برای خرید تور استانبول برای شما باشد. از طرفی اگر نسبت به خرید تور استانبول یا پرواز تهران استانبول اهتمام ورزیده اید، پیش از سفر کاملا خواهید دانست که کدامیک از این جاذبه‌ها انتخاب شما برای گشت و گذار در این شهر خواهد بود. پس با ما همراه باشید.

کاخ دولما باغچه

این کاخ که در حقیقت جایگزین کاخ توپکاپی محسوب می‌شود در اواسط قرن نوزدهم میلادی بنا شد و آخرین اقامتگاه پادشاهان عثمانی بود.

این قصر با شکوه به دلیل فضای بی‌نظیر خود، پس از انقراض سلسله عثمانی نیز محل اقامت دیگر شاهان ترکیه از جمله آتاتورک که پدر ملت ترک خوانده می‌شود نیز بود. آتاتورک در همین کاخ زیسته و سرانجام از دنیا رفت. معماری بی‌بدیل این کاخ سبب شده که امروزه به یکی از مهم‌ترین و پر طرفدارترین جاذبه‌های استانبول و البته کشور ترکیه بدل شود. دیدن این کاخ استثنایی خالی از لطف نخواهد بود.

برج گالاتا

این برج که در حدود پانصد سال پس از میلاد مسیح بنا شده است، یکی از اصلی‌ترین جاذبه‌های گردشگری در شهر استانبول به شمار می آید. تاریخچه برج سنگی گالاتا که در قسمت گلدن هورن قرار گرفته است، به دوران امپراطوری بیزانس و قرن ۱۴ میلادی باز می‌گردد. این بنا دارای برجی در دریا و یک برج دیگر بر روی خشکی است. دلیل مشهور شدن این برج نیز احتما چشم‌انداز زیبای آن در جهات مختلف است.

جاهای دیدنی استانبول اروپایی چیست؟

مسجد ایاصوفیه

شاید بتوان این مسجد را مشهورترین بنای تاریخی ترکیه نامید، این شاهکار دوره بیزانس چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند. ایاصوفیه که فاصله بسیار کمی با کاخ توپکاپی دارد با نام‌های دیگری از جمله هاگیا صوفیه یا حاجیا صوفیه نیز خوانده می‌شود. این مسجد در حقیقت کلیسایی است که به دستور محمد دوم به کلیسا بدل و همین‌طور با دستور پادشاهان بعدی دستخوش تغییرات دیگری نیز شد.

به‌طورمثال در زمان مراد سوم این مسجد که به دستور سلیم دوم مرمت شده بود صاحب مناره و منبر گشت تا به مسجدی تما عیار بدل شود. ایاصوفیه که مهم‌ترین بنای بازمانده از زمان ژوستینین در استانبول به‌ شمار می‌رود معماری با شکوه و بی‌بدیلی دارد که در طی سال‌ها به آن هویت بخشیده و از این رو جذابیت فراوانی برای بازدیدکنندگان دارد.

آب‌انبار باسیلیکا

این سرداب تاریخی که بزرگ‌ترین سرداب به جای مانده از امپراتوری روم شرقی محسوب می‌شود هر ساله میزبان تعداد زیادی از مسافرانی است که از اقصی نقاط دنیا به ترکیه سفر می‌کنند. آب انبار باسیلیکا در قرن ششم بنا شده است و امروزه از اصلی‌ترین بناهای تاریخی استانبول در بخش اروپایی محسوب می‌شود.

جاهای دیدنی استانبول اروپایی چیست؟

قلعه روملی حصار

به دلیل استراتژیک بودن موقعیت استانبول و رونق اقتصادی آن قدرتمندان زیادی از هر کجای دنیا به آن چشم داشته و در پی فتح آن بوده‌اند. از این رو امپراتوری روم برای مدتی طولانی آن را در اختیار گرفته بود. سر انجام در جهت باز پس‌گیری شهر، روملی حصار یا همان روملی حصاری به دستور سلطان محمد فاتح بنا شد.

بدین ترتیب با پشتیبانی از طریق این قلعه، شهر قستنطنیه به دست محمد فاتح افتاد. از شگفتی‌های این قلعه می‌توان مقاومت باور نکردنی آن با وجود مدت زمان کم ساختش را نام برد. با توجه به آنچه گفتیم این بنا می‌تواند یک مقصد شگفت انگیز برای مسافران استانبول باشد.

مسجد سلطان احمد

این مسجد که به مسجد آبی معروف است، به دستور سلطان احمد نوزده ساله بنا شد. جذابیت بصری و معماری چشم نواز این مسجد همراه با داستان‌های عجیبی که با خود به همراه دارد، گردشگران را به بازدید و کنجکاوی وا می‌دارد. این مسجد نیز در زمره مساجد پر زرق و برق و چشم نوازی است که با اهداف امپریالیستی و در جهت نشان دادن چهره متدین و دین دوست حاکمان عثمانی بنا شده است.

از دلایل ساخت این مسجد در نزدیکی ایاصوفیه می‌توان به ادعای معماران مسلمان عثمانی که قصد داشتند مهارت خود را نسبت به معماران مسیحی کلیسای ایاصوفیه نشان دهند، اشاره نمود. البته با این حال مسجد آبی کوچکتر از ایاصوفیه می باشد. اگر شما هم قصد سفر به استانبول و گشت و گذار در قسمت اروپایی آن را دارید این مسجد از پیشنهادات ما خواهد بود.

کاخ توپکاپی

کاخ موزه توپکاپی که در بافت قدیمی استانبول و در محله سلطان محمد در نزدیکی امینونو قرار دارد، از قرن ۱۵ تا ۱۹ میلادی محل زندگی شاهان حاکم بر این منطقه بوده است. این کاخ در حدود ۶ سال پس از فتح قسطنطنیه که پایتخت امپراتوری بیزانس محسوب می‌شد و در اواخر دهه ۵۰ با دستور اولین پادشاه عثمانی، سلطان محمد دوم بر روی ویرانه‌های بیزانس بنا شد.

در ساخت و معماری کاخ توپکاپی تاثیر عمیقی از معماری کاخ ادیرنه دیده می‌شود که در نوع خود بسیار جالب توجه است. می‌توان گفت که عظمت و شکوه معماری آن همچون ادیرنه متاثر از حیاط‌های بزرگی است که اطراف آن‌ها با بناها و دروازه‌ها احاطه شده‌اند. جذابیت‌ این بنا سبب شده است که مردم زیادی علاقه‌مند به بازدید این کاخ زیبا باشند.

کلام آخر

بخش اروپایی به دلیل جاذبه‌های گردشگری متعدد و هتل‌های مناسب مقصد بسیاری از کسانی است که به استانبول می‌آیند. تفاوتی ندارد با پرواز تهران استانبول آمده باشید یا در استانبول زندگی می‌کنید، در هر صورت مکان‌های دیدنی آن به خصوص در بخش اروپایی را از دست ندهید.

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 1, میانگین امتیاز: 1,00 از 5)
Loading...

ارسال دیدگاه شما

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.