جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
×

مراحل اخذ گواهینامه ایزو

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چگونه کسب و کار خود را به سمت و سوی پیشرفت سوق دهید؟ امروزه رونق کسب و کارها در تمام کشورها اهمیت ویژه ای دارد.

در این مقاله ایزوسیستم به طور کامل در مورد فرایند اخذ گواهینامه های ایزو معتبر برای شما صحبت می کند.

در حال حاضر بیشتر محصولات تولیدی شرکت ها بر روی بسته بندی آنها علامت های ایزو درج می شود. اخذ گواهینامه ایزو برای شرکت ها نوعی مزیت به حساب می آید. اگر بخواهید در بازارهای جهانی محصولات خود را معرفی کنید و مشتریان به محصولات اعتماد کنند لازم است که برخی از استانداردهای مرتبط با محصول را رعایت کنید.

اگر تا بحال محصولات شما در بازارهای داخلی و خارجی با پیشرفت چشمگیری همراه نبوده است بهتر است بعد های دیگری را امتحان کنید. ایزو یکی از این بعد های تاثیر گذار در تجارت جهانی است. اگر به تبلیغات محصولات نگاه کنید حتما با عبارت دارنده نشان استاندارد یا دارای گواهینامه ایزو مواجه شده اید و با دیدن این نشان مطمئن شده اید که محصول مد نظر فرآیندهایی را پشت سر گذاشته است تا توانسته این این مدرک را دریافت کند. پس با خیال راحت تری مشتری آن را انتخاب می کند.

 ایزو چیست؟

ایزو (ISO) مخفف International Organization for Standardization می باشد. استانداردهای گواهینامه ایزو زیر نظر این سازمان تعیین و تعریف می شود. سازمان ایزو یک موسسه غیر دولتی به حساب می آید و ایزو به معنی سازمان بین المللی استاندارد سازی می باشد. هر شرکت یا ارگانی که استانداردهای تعیین شده توسط این سازمان را رعایت کند ملزم است که بر روی بسته بندی خود نماد ایزو را درج کند. در وب سایت های مختلفی انواع محصولاتی با استانداردهای جهانی درج می شود و وقتی کاربر این محصولات را مشاهده می کند از کیفیت آن ها اطمینان حاصل می کند.

استانداردها و گواهینامه ها برای هر شرکتی متفاوت است. سازمان بین المللی استاندارد سازی با عضویت کشورهای مختلفی از جمله ایران فعالیت خود را ادامه می دهد. هدف اصلی این سازمان برقراری ارتباط آسان بین مشتری و کسب و کار می باشد.

وقتی شرکت یا ارگانی بخواهد گواهینامه ایزو دریافت کند حتما باید اصول این استانداردها را در تولید و عرضه محصولات و خدمات رعایت کند این موضوع زمانی اهمیت ویژه ای پیدا می کند که موضوع تجارت جهانی مطرح باشد. تجارت جهانی نیازمند استانداردها و گواهینامه های معتبر است و داد ستد های بین المللی در سایه ایزو می تواند راحت تر انجام شود و تجارت را رونق ببخشد.

گواهینامه ایزو چیست؟

نحوه اخذ ایزو

گواهینامه ایزو یکی از مدارکی می باشد که توسط سازمان استاندارد سازی برای کسب و کارها صادر می شود. استانداردهای این سازمان برای طیف وسیعی از فعالیت ها در زمینه صنعتی تعریف شده است. گواهینامه ها کدهایی هستند که برای هر محصول و هر شرکتی با اعداد و حروف مشخص تعریف می شود. به طور مثال ISO 9001 یا ISO 14001  که هر کدام در زمینه ها و موضوعات مشخصی تعریف شده است.

برای درک بهتر این موضوع اگر به طور مثال در پشت یک محصول کد iso 9001 را مشاهده کردید به معنی مدیریت کیفیت در یک شرکت است و یا iso 14001 به معنی تعهد شرکت به محیط زیست می باشد.

ممکن است کد فقط متشکل از چند حروف باشد یا مختصر شده ی یک شرکت باشد. مانند کلمه Haccp که  نشان دهنده کیفیت مواد غذایی تولیدی یک شرکت و سلامت آنها می باشد. این سازمان برای هر محصولی یک کد تعریف کرده است و زمانی موفق به اخذ مدرک ایزو می شود که اصول مربوط به این کد را رعایت کرده باشد.

در اصل داشتن گواهینامه ایزو به معنی تایید یک سیستم مدیریت ، فرآیند تولید ، خدمات یا روش مستند سازی کلیه الزامات استاندارد سازی و تضمین کیفیت می باشد. این تایید در سایه استانداردهایی است که از طرف سازمان ایزو تدوین می شود و کیفیت ، ایمنی و کارایی محصولات ، خدمات و سیستم ها را تدوین می کند.

گواهینامه های ISO در زمینه های متنوعی از  صنایع مختلف اعم از مدیریت انرژی، تجهیزات پزشکی و مسئولیت اجتماعی و… وجود دارد. شایان ذکر است که هر یک از این صنایع چنانچه قوانین موجود در استاندارد مذکور را رعایت کنند به این معنی است که اطمینان خود را از سازگاری و کیفیت بالای محصول بیان کرده اند.

استانداردهای ISO برای اطمینان از سازگاری موجود هستند. به طور کلی هر گواهینامه ای معیارها و استانداردهای مختص به خود را دارد که معمولا به صورت اعداد و ارقام طبقه بندی می شود.

نحوه اخذ ایزو

روش های دریافت ایزو

گواهینامه ایزو استانداردها و معیارهای مشخصی دارد که برای اخذ ایزو لازم است که شرکت یا محصول شرایط ویژه ای داشته باشد. اگر شما یک شرکت فعال و پیشرفته هستید و ذهن شما با نحوه اخذ ایزو معتبر، فوری و ارزان درگیر شده است باید بدانید که بسته به فعالیت کسب و کار شما فرایند مختلفی باید طی شود.

لازمه اخذ استانداردهای ایزو طی کردن چند گام اساسی زیر است.

  1. هر استانداردی نیازمند طی کردن الزامات آن استاندارد است. هر استاندارد یک سری قوانین و بندهای اختصاصی دارد که باید ارزیابی و به کار گرفته شوند. به طور مثال استاندارد مدیریت کیفیت در برگیرنده ی ده اصل می باشد. که هر بند دارای چند زیر بند فرعی می باشد. اگر شرکت و محصولات آن با اصول استاندارد هماهنگ باشند می تواند برای اخذ مدرک اقدام کند.
  2. حال که شرایط شرکت شما برای اخذ ایزو تایید شد حتما باید یک مرجع معتبر برای دریافت استاندارد لازم را انتخاب کنید. نهادهایی که این مدارک را صدر می کنند باید اعتبار آن ها تایید شود و فعالیت آن ها زیر نظر نهادهای IAF و ASCB باشد.
  3. گواهینامه ای که برای شرکت و محصولات شما صادر می شوند دارای اعتباری ۳ ساله می باشد تمدید این گواهینامه ها نیازمند بررسی مجدد شرایط شرکت ها می باشد و اگر دوباره از لحاظ الزامات اساسی تایید شوند برای آن ها مجدد گواهینامه صادر می شود. یک شرکت می تواند چندین گواهینامه را همزمان اخذ کند. شرکت هایی که از تکنولوژی و اصول پیشرفته در فرآیند تولید و عرضه استفاده می کنند می تواند محصولات خود را مجهز به چند استاندارد مرتبط کنند.

روش های دریافت ایزو

در پایان اگر شما می خواهید به این مزیت دست پیدا کنید لازم است که درخواست خود را برای دریافت ایزو به یک نهاد معتبر دهید.

ایزو سیستم با آدرس اینترنتی www.isosystem.org معتبرترین مرکز رسمی کشور برای کسب اطلاعات لازم در خصوص نحوه دریافت و اخذ گواهینامه می باشد و به شرکت ها کمک می کند تا شرایط لازم برای کسب این امتیاز را فراهم کنند.

برای اطلاعات بیشتر برای اخذ ایزو معتبر، فوری و ارزان با شماره های ۳۳۴۴۴۸۱۳-۰۲۳ و ۳۳۴۴۴۸۱۴-۰۲۳ تماس حاصل فرمایید.

 

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 3, میانگین امتیاز: 1,33 از 5)
Loading...

ارسال دیدگاه شما

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.