شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

جزئیات طرح بیمه همگانی + نحوه اعتراض به دهک بندی بیمه سلامت

پوشش بیمه‌ای سه دهک پایین جامعه رایگان است

چگونه می‌توان به دهک‌بندی در طرح بیمه همگانی اعتراض کرد؟

(۱۴۰۱/۰۵/۰۵) در عین حال ممکن است افرادی نسبت به دهک درآمدی که در قالب ارزیابی وسع بیمه سلامت در آن قرار گرفته‌اند، اعتراض داشته باشند. البته بر اساس اعلام سازمان بیمه سلامت ایرانیان، افرادی که در اردیبهشت و خرداد تحت پوشش بیمه رایگان قرار نگرفتند و پیش از آن هم بیمه نداشتند، احتمالا جزو سه دهک پایین جامعه نیستند. بنابر این بعد از پایان مهلت سه ماهه، دیگر بیمه رایگان به این افراد تعلق نخواهد گرفت.

البته ممکن است که برخی افراد جزو سه دهک پایین درآمدی باشند، اما از طرح بیمه رایگان سازمان بیمه سلامت که طی ماه‌های قبل اجرا شد، جا مانده باشند. در این صورت به گفته سازمان بیمه سلامت، اگر این افراد بتوانند ثابت کنند که جزو سه دهک پایین جامعه هستند، آنها هم به مدت یکسال به صورت رایگان بیمه می‌شوند. بنابراین فاقدین بیمه‌ای که فکر می‌کنند جزو سه دهک پایین جامعه هستند، اما در طرح بیمه رایگان تحت پوشش قرار نگرفته‌اند، می‌توانند برای تعیین وسع خود به سامانه اعتراض به دهک‌بندی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنند.

باید توجه کرد که تعیین دهک‌بندی افراد بدون بیمه، برعهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و به گفته مسئولان فرآیند تشخیص دهک یک فرد یا خانوار، دقیقا بر اساس همان فرآیندی است که جهت تعیین دهک‌بندی یارانه‌ها انجام می‌شود. بنابراین اطلاعات ارائه شده از سوی وزارت رفاه، مبنای تصمیم‌گیری سازمان بیمه سلامت درباره پوشش بیمه‌ای رایگان یا پوشش بیمه‌ای با دریافت حق بیمه برای افراد فاقد بیمه است.

دهک‌های درآمدی بابت حق بیمه چقدر باید هزینه بپردازند؟

باید توجه کرد که به گفته سازمان بیمه سلامت، سرانه حق بیمه هر نفر حدود ۹۰ هزار تومان در ماه و حدود یک میلیون و ۸۰ هزار تومان سالانه خواهد بود. البته این سرانه مربوط به افرادی است که خود را بیمه می‌کنند و اگر مثلا فردی بیمه‌گذار داشته باشد، قانون خاص خود را دارد و سهم پرداختی هر یک از طرفین مشخص است.

بنابراین در حال حاضر ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار ایرانی که جزو سه دهک پایین درآمدی و فاقد پوشش بیمه‌ای بودند و اکنون تحت پوشش بیمه همگانی قرار گرفته‌اند، از پرداخت حق بیمه معاف بوده و نیازی به پرداخت حق بیمه ندارند. به این ترتیب طبق قانون، برقراری بیمه برای دهک‌های اول تا سوم رایگان و در قالب بیمه سلامت همگانی صورت می‌گیرد.

همچنین به گفته سازمان بیمه سلامت، یک میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی فاقد بیمه‌ای که جزو سه دهک پایین درآمدی نیستند، اما اکنون به مدت سه ماه تحت پوشش بیمه همگانی رایگان قرار گرفتند نیز اگر بتوانند ثابت کنند که جزو سه دهک پایین جامعه هستند، برای پایدار کردن بیمه خود نیازی به پرداخت حق بیمه ندارند، اما سایر افراد فاقد بیمه که در طرح بیمه همگانی بیمه شده‌اند، بعد از اتمام فرصت سه ماه برای تدام پوشش بیمه‌ای باید حق بیمه خود را بپردازند.

سایر افراد بسته به دهکی که وزارت رفاه برایشان تعریف می‌کند، حق بیمه خواهند داد؛ به این صورت که برقراری بیمه برای مشمولین دهک چهار با پرداخت ۱۰درصد از حق بیمه مصوب، در بخش بیمه سلامت همگانی میسر است. همچنین طبق گفته مسئولان سازمان بیمه سلامت ایران، برقراری بیمه‌ مشمولین دهک‌های پنج و شش با پرداخت ۲۵ درصد از حق بیمه مصوب در بخش بیمه سلامت همگانی و برقراری بیمه برای مشمولین دهک‌های هفت و هشت با پرداخت ۵۰ درصد از حق بیمه مصوب در بخش بیمه ایرانیان اجرایی می‌شود.

از سوی دیگر برقراری بیمه برای مشمولین دهک‌های ۹ و ۱۰ با پرداخت ۱۰۰ درصد از حق بیمه مصوب در بخش بیمه ایرانیان صورت می‌گیرد. بنابراین حق بیمه افراد متناسب با دهک درآمدی آنها متفاوت است.

بیمه همگانی سلامت تا چه زمانی برقرار است؟

طبق اعلام مسئولان سازمان بیمه سلامت، باید توجه کرد که تمام افرادی که در ماه‌های اردیبهشت و خرداد به صورت رایگان بیمه شدند یا بعد از اجرای طرح دارویار تحت پوشش بیمه همگانی قرار می‌گیرند (سه دهک پایین درآمدی)، از تاریخ شروع بیمه خود به صورت یکسال بیمه خواهند بود. بعد از یک سال نیز این افراد می‌توانند برای تمدید بیمه خود به سامانه شهروندی بیمه سلامت یا دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند. در تمام این فرآیند هم دهک‌بندی افراد برای تعیین میزان حق بیمه پرداختی توسط وزارت رفاه انجام می‌شود.

البته بیمه سلامتی‌ها می‌گویند که از دولت درخواست لغو مقررات مربوط به ارزیابی وسع را داشته‌اند؛ چراکه باتوجه به شرایط دشوار اقتصادی موجود، اگر این آیین‌نامه لغو شود، سازمان بیمه سلامت می‌تواند تمام افراد بدون بیمه را مانند دوران اوج‌گیری کرونا به صورت رایگان بیمه کند. در غیر این صورت تمام افراد تحت پوشش بیمه همگانی برای تعیین میزان حق بیمه پرداختی جهت تمدید بیمه سالانه خود، سال به سال از طرف وزارت رفاه مشمول ارزیابی وسع خواهند شد. همچنین هر زمانی هم که فرد، خانواده جدیدی تشکیل دهد یا به دلایل مختلف دهک اقتصادی او تغییر می‌کند، مجددا باید در سامانه دهک‌بندی وزارت رفاه ارزیابی شود.


(۱۴۰۱/۰۴/۲۹) وزیر بهداشت: همه کسانی که بیمه نیستند تا سه ماه بطور رایگان بیمه سلامت خواهند بود و از همه خدمات پزشکی می‌توانند استفاده کنند. تاکنون فقط سه دهک پایین جامعه بصورت رایگان از بیمه سلامت می‌توانستند استفاده کنند که جزئیات آن در خبر زیر آمده است.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، از رایگان بودن پوشش بیمه‌ای سه دهک پایین جامعه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی رضایی ضمن آمادگی این سازمان برای تحت پوشش قرار دادن افراد فاقد بیمه درمان، از تمامی افرادی فاقد پوشش بیمه درمان دعوت کرد تا برای بهره‌مندی از خدمات بیمه سازمان بیمه سلامت ایران در اسرع وقت با مراجعه به سامانه شهروندی این سازمان به نشانی: www.bimehsalamatiranian.ir و یا دفاتر پیشخوان دولت، تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، همچنین از رایگان بودن پوشش بیمه‌ای برای سه دهک نخست جامعه و تخفیف ۹۰ درصدی برای دهک چهارم، تخفیف ۷۵ درصدی دهک پنجم و ششم و تخفیف پنجاه درصدی برای دهک‌های ۷ و ۸ در حق بیمه دریافتی سازمان خبر داد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر تخصیص پوشش بیمه رایگان با انجام ارزیابی وسع (قرار داشتن در دهک درآمدی یک تا سه) صورت می‌پذیرد، سازمان بیمه سلامت ایران به جهت رفاه حال فاقدین پوشش بیمه درمانی در مواردی که دهک درآمدی متقاضی پوشش بیمه مشخص نگردیده و یا نسبت به دهک درآمدی خود معترض می‌باشد، اقدام به اختصاص پوشش بیمه رایگان سه ماهه در موارد اورژانسی نموده است.

چگونگی اطلاع از پوشش بیمه‌ای

رضایی درباره اینکه افراد ۳دهک اول که به‌صورت رایگان بیمه شده‌اند، چطور می‌توانند از پوشش بیمه‌ای خود مطلع شوند، هم توضیح ‌داد:‌ «این افراد براساس کد ملی‌شان که از سوی وزارت تعاون به ما اعلام شده، در فهرست بیمه قرار گرفته‌اند. شماره‌های همراه متصل به این کدهای ملی را از طریق وزارت ارتباطات در اختیار داشتیم و برای تمام آنها پیامک ارسال شده است. اما اگر در این میان کسانی باشند که از پوشش بیمه‌ای خود خبر ندارند، از ۲طریق می‌توانند پیگیری لازم را انجام دهند؛ یکی از طریق شماره دستوری # ‌۱۶۶۶ * یا مراجعه به سامانه شهروندی بیمه سلامت به نشانی www.bimehsalamatiranian.ir. آنها همچنین می‌توانند از تمام مراکز خدمات‌دهنده متصل به سامانه بیمه سلامت ازجمله پزشک، داروخانه‌ها یا مراکز درمانی دولتی هم با دادن کد ملی از وضعیت پوشش بیمه‌ای خود مطلع شوند.»

این مسئول درباره اقداماتی که این افراد درصورت بیمه نبودن می‌توانند انجام دهند هم اعلام کرد: «آنها می‌توانند از طریق سامانه شهروندی سازمان یا دفاتر پیشخوان دولت نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کنند و شامل همان ۳ماه بیمه رایگان تا زمانی ارزیابی وسع خواهند شد.»

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 14, میانگین امتیاز: 4,14 از 5)
Loading...