سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
×

طرز تهیه ارده خانگی و موارد مصرف و خواص ارده

تهیه ارده کنجد خانگی کار ساده و هیجان انگیزی است و در عرض چند دقیقه می توانید ارده ای سالم و کاملا بهداشتی داشته باشید. ارده از کنجد کوبیده درست می شود و فاقد هرگونه مانند مواد شیمیایی و غیر شیمیایی و بسیار مقوی است.

تهیه ارده خانگی

روش تهیه ارده خانگی

ارده خانگی را دو صورت می توان تهیه کرد : با کنجد خام که رنگ روشنی دارد و کنجد تفت داده شده که رنگی تیره تر و عطر و بوی بهتری دارد. در اینجا کنجد را کمی تفت می دهیم.

مواد لازم برای تهیه ارده خانگی

کنجد۱۵۰ گرم
روغن کنجد۲ قاشق غذاخوری
آماده سازی:
زمان پخت:
مجموع زمان پخت:

طرز تهیه ارده کنجد خانگی

برای تهیه ارده خانگی ، کنجد را با دقت پاک کرده و  روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگش کمی تیره تر شده و عطر آن به مشام برسد.

روی حرارت مرتب هم بزنید چون زود می سوزد. اگر بسوزد، کیفیت ارده پایین آمده و تلخ مزه می شود.

حدود ۷ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگش طلایی روشن شود.

تفت دادن کنجد برای تهیه ارده

کنجد را به ظرفی دیگر منتقل کرده و اجازه دهید خنک شود.

کنجدها را کاملا آسیاب کنید. یک دقیقه بعد دستگاه را خاموش کرده و کنجدها را زیر و رو کنید.

ارده

دو سه مرتبه دیگر این کار را تکرار کنید تا کنجدها از حالت خمیری به حالت کرمی نرم و یکنواخت تغییر پیدا کند.

آسیاب کردن کنجد برای تهیه ارده

۲ قاشق روغن کنجد اضافه کرده و مجدد آسیاب کنید.

نکات

برای تهیه ارده خانگی حتما کنجد تازه بخرید.

از یک پیمانه کنجد، نصف پیمانه ارده بدست می آید.

می توانید به جای روغن کنجد از روغن مایع هم استفاده کنید.

اگر می خواهید غلظت کمتری داشته باش، روغن را بیشتر بریزید.

ارده خانگی اگر در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری شود، حداقل تا یک ماه ماندگاری دارد.

فیلم کامل تهیه ارده کنجد خانگی

نگهداری ارده 

باید گفت که ارده و روغن کنجد سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده اند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی هایشان اکسید شده و روغن به اصطلاح فاسد می شود بنابراین کنجد و فرآورده های تهیه شده از آن باید در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود.

 

در صورت امکان، ارده‌ را با کنجد پوست کنده نشده، خام و ارگانیک تهیه کنید تا بتوانید از تمام خواصش بهره مند شوید.

در فرایند جدا کردن پوست دانه‌های کنجد، بسیاری از خواص ارده نیز جدا می‌شود؛ زیرا بسیاری از مواد مغذی موجود در کنجد، داخل پوست آن ذخیره شده‌اند.

کاربردهای ارده

ارده به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی به خصوص صبحانه است. بهتر است ارده را برای صبحانه مصرف کنید زیرا موجب انرژی مضاعف شما در طول روز خواهد شد.

ارده را میتوانید در غذا، شیرینی و کیک استفاده کنید، اما فراموش نکنید که این ماده در صورت سرخ شدن خواص خود را از دست می دهد.

ترکیب ارده و شیره میوه‌هایی نظیر انگور، خرما، انجیر و غیره ترکیب لذیذ و آسانی است که مردم خاورمیانه نظیر ایران، ترکیه‌، و کشورهای عربی از آن در وعده‌ی صبحانه یا به عنوان میان ‌وعده استفاده می‌کنند ارده و شیره سرشار از مواد مغذی، فیبر، و آنتی‌اکسیدان است به علاوه، این ترکیب شیرین و دلپذیر کاملا گیاهی و عاری از گلوتن است!

ارده و شیره

ارده را می توانید در تهیه انواع دسر، شیرینی ، حلوا، غذا و نان از جمله حلوا شکری، سوهان، ارده شیره، ارده عسلی، توپک خرمایی، نان ارده ، کیک ارده ، قرابیه ارده ، خورش فسنجان و … بکار ببرید.

خواص کنجد و ارده

کنجد منبع غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد.  هر قاشق غذاخوری کنجد تأمین کننده ۱۴ درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم است.

مصرف ۵۰ گرم کنجد در روز، ۲۵ درصد از نیاز روزانه به اسید فولیک را برطرف می کند. کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار می آید.

این دانه منبع آهن گیاهی و برای رفع خستگی مفید است. مصرف این دانه گیاهی برای افرادی که مبتلا به کم خونی فقر آهن هستند می تواند بسیار مۆثر باشد.

افرادی که شیر دوست ندارند و یا به هر دلیل مصرف شیر به مزاجشان سازگار نیست  می توانند از کنجد برای تأمین کلسیم، روی و آهن خود که از مواد معدنی مهم به شمار می آید، استفاده کنند.

ارده

هر ۱۰۰ گرم ارده حدود ۷۰۰ کیلو کالری انرژی دارد. بیشتر این انرژی ناشی از چربی آن است.

ارده طبع گرمی دارد و ملین و مسهل است. مناسب فصل سرما و بسیار مقوی است. ارده برای تقویت حافظه، تقویت میل جنسی، پیشگیری از پوکی استخوان، درمان کم خونی ، پیشگیری از بیماریهای قلبی، بهبود مشکلات گوارشی و .. مفید است.

ارده به تنظیم فشار خون و کلسترول، متعادل کردن هورمون‌ها (به ویژه در زنان یائسه) و بهبود وضعیت سلامت پوست کمک می کند.

از کنجد و ارده در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می شود و برای درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است.

شیره انگور با ارده موجب جوانسازی پوست می شود و نقش موثری در رفع خواب‌ رفتگی اندام‌ها بـه ویژه پا‌ها و التیام سرگیجه‌ های ناشی از کم خونی دارد.

ارده را می توان با شیره خرما نیز ترکیب کرد ترکیب این دو ماده موجب عملکرد بهتر سیستم عصبی فرد و درمان کم خونی یا فقر آهن می شود.

هم چنین ترکیب ارده و عسل موجب چاق شدن و تقویت قوای جسمانی می شود.

فیلم خواص ارده 

حلوا ارده چیست و چه تفاوتی با حلوا شکری دارد؟

حلوا ارده که ابداع و طرز تهیه آنرا را به شیخ بهایی نسبت می دهند از کنجد، عصاره کشمش، تخم مرغ، هل و چوبک تشکیل می شود و بسیار مقوی است.

حلوا شکری در واقع همان مواد متشکل حلوا ارده می باشد با این تفاوت که بجای عصاره کشمش ، شکر به آن اضافه می شود و به همین دلیل برای افراد دیابتی مناسب نیست.

بافت حلوا ارده نرم است و تا روز آخر هم نرم می ماند اما حلوا شکری بافت سفتی دارد.

مضرات ارده

مصرف بی رویه آن به شدت باعث چاقی می شود. بیش‌تر اجزای آجیل و دانه‌های خوراکی از جمله دانه‌های کنجد سرشار از اسیدهای چرب امگا-۶ هستند؛ گفته می‌شود این اسیدهای چرب ممکن است باعث بروز وضعیت پیش التهابی شوند، زیرا مصرف بیش از اندازه‌ی آن‌ها برخی مشکلات را در بدن ایجاد می‌کند به همین دلیل، بهتر است در مصرف محصولات دانه‌های خوراکی‌ و آجیل نظیر ارده اعتدال را رعایت کنید مصرف بیش از اندازه‌ی امگا-۶، فارغ از منبع غذایی آن، می‌تواند نسبت چربی‌های موجود در بدن را به هم بریزید ایجاد تعادل در مصرف امگا-۶ به همراه مواد غذایی سرشار از چربی اشباع شده و چربی تک اشباع نشده کمک‌تان می‌کند بتوانید از فواید انواع مختلف اسیدهای چرب بهره‌مند شوید.

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 82, میانگین امتیاز: 4,35 از 5)
Loading...