پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
×

راهنمای ثبت کد بورسی در سامانه صندوق ذخیره فرهنگیان – mb.szf.ir

صندوق ذخیره فرهنگیان

فرهنگیان برای دریافت کد بورسی اقدام کنند

صندوق ذخیره فرهنگیان از اعضای عضو خواست که برای دریافت کد بورسی اقدام کنند.

به گزارش همشهری آنلاین، صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام کرد: با توجه به تلاش برای تسریع در تخصیص حق مالکانه اعضاء «در قالب سهام بورسی» که لازمه آن ثبت کد بورسی اعضاء در پنل کاربری سامانه صورت وضعیت اعضا است، اعضای شاغل و بازنشسته موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در اسرع وقت نسبت به دریافت کد بورسی طبق فایل راهنما و ثبت کد بورسی دریافتی در پنل مشخصات کاربری به آدرس https://mb.szf.ir اقدام کنند.

اعضای موسسه برای آمادگی دریافت ارزش مالکانه در قالب سهام در بورس ضروری است اطلاعات بورسی خود را در سامانه صورت وضعیت خود در سایت موسسه وارد کنند.

به آن دسته از اعضای موسسه که کد بورسی ندارند توصیه می‌شود در اسرع وقت کد بورسی خود را از یکی از کارگزاری‌های معتبر دریافت و پس از احراز هویت در سامانه سجام، کد بورسی دریافتی را در سامانه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان ثبت کنند.

اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان شاغل و بازنشسته شده‌اند، می‌توانند از طریق وب‌سایت موسسه به آدرس https://www.szf.ir قسمت مشاهده صورت وضعیت یا به طور مستقیم از آدرس https://mb.szf.ir وارد سامانه صورت وضعیت اعضا شده و در بخش مشخصات پرسنلی، کد بورسی و شماره همراه خود را وارد کنند.

خاطر نشان می‌شود در راستای تحقق یکی از خواسته‌های به حق فرهنگیان عضو موسسه در خصوص تخصیص ارزش مالکانه و با توجه به فراهم‌سازی بستر و زیرساخت‌های بورسی شدن هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه موسسه و نهایی شدن مدل بورسی شدن شرکت‌ها در گام نخست در شش ماه اول سال ۱۴۰۲ چند شرکت موسسه بورسی می‌شوند و در نخستین گام در اردیبهشت ماه سهام اولین شرکت بورسی به فرهنگیان محترم عضو موسسه عرضه می‌شود.

کد بورسی چیست؟

کد بورسی یک شناسه با ۸ کاراکتر است که شامل ۳ حرف (عموما ۳ حرف اول نام خانوادگی) و ۵ عدد به صورت تصادفی است. این کد برای هر شخص به صورت منحصر به فرد صادر می‌شود. مثلا فرض کنید یک شخص با نام خانوادگی طباطبایی کد بورسی به صورت “طبا۱۲۳۴۵” دارد. البته ۳ حرف ابتدایی می‌تواند حروف دیگری به جز سه حرف ابتدایی فامیل فرد باشد.

آموزش گام به گام ثبت نام و دریافت کد بورسی

تا به اینجا متوجه شدیم برای فعالیت در بورس می‌بایست کد بورسی دریافت کنیم. اما مراحل اخذ کد بورسی و معامله در بورس اوراق بهادار چگونه است؟ گفتنی است در زمان حاضر ورود به بورس و دریافت کد بورسی به دلیل ایجاد امکان ثبت نام غیرحضوری و طی کردن تمامی مراحل به صورت اینترنتی به فرآیندی آسان و کم هزینه تبدیل شده است. تنها کافی است به اینترنت دسترسی داشته باشید، مدارک لازم را اسکن گرفته و مراحلی که در ادامه توضیح خواهیم داد را گام به گام با ما انجام دهید.

به طور خلاصه مراحل دریافت کد بورسی و ثبت نام در کارگزاری به صورت زیر است:

۱- ثبت نام در سامانه سجام
۲- احراز هویت
۳- دریافت کد بورسی
۴- ثبت نام در کارگزاری و اخذ کد آنلاین

در ادامه هر کدام را به تفصیل توضیح می‌دهیم.

گام اول: ثبت نام در سامانه سجام

سامانه جامع اطلاعات مشتریان که به اختصار سامانه سجام نامیده می‌شود، توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و برای ارائه خدمات یکپارچه و فراگیر به فعالان بازار سرمایه ایجاد شده است. سجام سامانه‌ای است که برای جمع‌آوری و تجمیع سوابق معاملاتی سهامداران ایجاد شده و سهامداران به راحتی می‌توانند دارایی‌های خود را در این سامانه مشاهده و از سودهای دریافتی نیز اطلاع پیدا کنند. برای ثبت نام بورس، باید در این سامانه ثبت‌نام کنید. برای ثبت‌نام در سامانه سجام کافی است به نشانی اینترنتی www.sejam.ir مراجعه کرده و با انتخاب «ثبت نام سجام»، ثبت نام خود را آغاز کنید و مراحل ثبت نام خود را تکمیل کنید.

لازم به ذکر است که در مرحله ثبت نام در سامانه سجام مبلغی (حدودا به اندازه ۱۱ هزار تومان) به حساب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز می‌شود. پرداخت این هزینه هنگامیکه به صورت مستقیم به سامانه سجام مراجعه کنید الزامی است اما در صورتیکه پیش از ثبت نام در سامانه سجام، ابتدا به سایت ثبت نام کارگزاری کاریزما مراجعه کنید و از طریق این سایت به سامانه سجام هدایت شوید نیازی به پرداخت این مبلغ نیست و می‌توانید کد بورسی خود را کاملا رایگان دریافت کنید.

گام دوم: احراز هویت در سامانه سجام

پس از اینکه در سامانه سجام اطلاعات خود را ثبت و مدارک لازم را بارگذاری کردید، لازم است تا از طریق یکی از روش‌های مورد تایید احراز هویت شوید. برای احراز هویت شما می‌توانید به یکی از دو طریق زیر عمل کنید.

۱- احراز هویت حضوری
۲- احراز هویت غیرحضوری

برای احراز هویت غیر حضوری باید به یکی از روش‌هایی که در صفحه احراز هویت الکترونیک سایت سجام ذکر شده است اقدام کنید. همچنین برای احراز هویت حضوری نیز می‌بایست به یکی از مراکز احراز هویتی مراجعه کنید که در صفحه لیست مراکز منتخب احراز هویت همان سایت ذکر شده است.

برای راهنمایی بیشتر به لینک احراز هویت الکترونیک سجام مراجعه کنید

گام سوم: دریافت کد بورسی

پس از اینکه مراحل ثبت نام و احراز هویت شما در سامانه سجام تکمیل شد، کد بورسی شما طی حداکثر ۷ روز کاری توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی برایتان ارسال می‌شود. این کد همانطور که گفته شد منحصر به فرد است و هر فرد تنها یک کد بورسی دارد ( پس از اینکه کد بورسی را دریافت کردید می‌توانید کد معاملاتی آنلاین را نیز از یک کارگزاری معتبر دریافت کنید. این قسمت برای فرهنگیان نیاز نیست )

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 73, میانگین امتیاز: 3,97 از 5)
Loading...