شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

وزارت آموزش و پرورش: والدین دانش آموزان اپلیکیشن «شاد» را نصب کنند

shad app

وزارت آموزش و پرورش با ارسال پیامکی از اولیای دانش‌آموزان خواست تا اپلیکیشن شبکه آموزشی دانش آموز (شاد) را نصب کنند.

به گزارش ایسنا، در متن پیام این وزارتخانه خطاب به اولیای دانش‌آموزان آمده است: «والدین گرامی، سلام. لطفا اپلیکیشن شبکه آموزشی دانش‌آموز (شاد) را از لینک http://shaddl.medu.ir نصب نمایید».

وزارت آموزش و پرورش در طی اطلاعیه ‌ای از بهره برداری “شـاد” پلت فرم اختصاصی آموزش و پرورش خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی، وزارت آموزش و پرورش در راستای تبیین اهداف، تشریح اقدامات انجام گرفته و آغاز به کار شبکه اجتماعی دانش آموزان “شاد” اطلاعیه‌ای صادر کرده است که متن آن به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ضمن تبریک میلاد خجسته قائم آل محمد عجل الله تعالی فرجه الشریف، به استحضار می‌رساند با پیگیری‌های مستمر وزیر آموزش و پرورش و همکاری وزارت ارتباطات، دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی، مساعدت دانشگاه صنعتی شریف و تلاش شبانه روزی تیم فنی، اجرایی و حقوقی پلت فرم اختصاصی آموزش و پرورش بنام SHADAP  بامالکیت و مدیریت وزارت متبوع، در مرحله بهره برداری قرار گرفته است.

طبق برنامه پیش بینی شده، از امروز ۲۱فروردین ورود مدیران، معلمان و دانش آموزان دوره ابتدایی به پلت فرم اختصاصی آموزش و پرورش آغاز شده و تا اواسط هفته آینده ادامه خواهد داشت.

مدیران، معلمان و دانش آموزان دوره ابتدایی، می‌توانند اپلیکیشن شاد را با مراجعه به آدرس‏http://Shaddl.medu.ir   دریافت و نصب کنند. زمان و نحوه ورود و بهره‌برداری مدارس متوسطه، متعاقبا با ارسال بخشنامه‌ای توسط معاونت آموزش متوسطه اعلام می‌شود.

اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش درباره شاد

خبرگزاری فارس: وزارت آموزش و پرورش درباره شبکه آموزشی دانش آموز(شاد) با صدور اطلاعیه‌ای در مورد نحوه فرایندی که منجر به شکل گیری این شبکه شد، توضیحاتی ارائه کرد.

در پی شیوع ویروس کرونا در کشور و در پی تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا، تمامی مدارس کشور در هفته اول اسفندماه تعطیل شد. گرچه این اقدام بنا به گزارشات منتشر شده در مدیریت و کنترل شیوع بیماری بین۳۰ تا۵۰ درصد تأثیر مستقیم و مثبت داشته و مورد تحسین سازمان بهداشت جهانی نیز قرار گرفت؛ لکن رشته ارتباط و پیوند حضوری معلم و دانش‌آموز را در بیش از ۷۰۰ هزار کلاس و ۱۰۰ هزار مدرسه گسست.

این وزارتخانه از ابتدا با شعار «آموزش تعطیل نمی‌شود» در صدد احیای پیوندهای معلم و دانش‌آموز بر آمد. در گام اول با هماهنگی و همکاری سازمان صدا و سیما پخش زنده دروس باقیمانده دانش‌آموزان از این طریق دنبال شد. این اقدام گرچه توانست تا حدودی فضای حاکم در میان خانواده‌ها و نگرانی‌ها را کنترل کند، اما به هیچ‌وجه تأمین کننده نیازهای آموزشی دانش‌آموزان نبود. مهمترین نقص این فضا، ناتوانی در تعامل معلم- دانش‌آموز و کنترل و هدایت فضای آموزشی و خارج شدن نبض سیستم آموزش کشور از دست مدیریت نظام آموزشی کشور بود. از این رو این وزارتخانه با تعامل تنگاتنگ با متخصصان مرتبط آموزش و فضای مجازی، تصمیم به راه‌اندازی «شبکه فراگیر ارتباط معلم با دانش‌آموز» نمود.

در ابتدا تصور بر این بود که تعامل با پیام‌رسان‌های داخلی می‌تواند تأمین کننده این نیاز باشد. لکن اختصاصی نبودن این فضا، عدم همراهی مناسب پیام‌رسان‌ها با بخش فنی برای انجام تست‌های مورد نیاز، عدم تامین ویژگی‌های خواسته شده آموزش و پرورش از سوی پیام‌رسان‌ها و بروز ملاحظات مهم فنی و نیز انتقاد درست برخی متخصصان درباره امکان درز اطلاعات دانش‌آموزان، لزوم راه اندازی شبکه اختصاصی در مالکیت آموزش و پرورش مورد مطالبه جدی معلمان و متخصصان فنی و تربیتی قرار گرفت. لذا آموزش و پرورش تصمیم به راه اندازی شبکه‌ای اختصاصی، مستقل و ایزوله که در مالکیت خودش باشد گرفت. در پی این تصمیم کلیه شرکت‌های پیام رسان مشارکت کننده از جمله روبیکا، گپ، سروش، بله و آی گپ که خدمات خود را برای بررسی به آموزش و پرورش ارایه کرده بودند کنار گذاشته شدند که امری معمول در روابط کارفرمایی-پیمانکاری است.

متعاقب بررسی‌های تخصصی برای یافتن پلتفرم اختصاصی، مجموعه همراه اول و ایرانسل برای ایجاد چنین ظرفیتی مناسب تشخیص داده شدند. با تعیین شروط فنی بسیار سخت‌گیرانه و پذیرش آن از سوی همراه اول، توافق‌نامه‌ای برای ایجاد «شبکه آموزشی دانش‌آموز» موسوم به «شاد» بین دو طرف به امضا رسید و پروانه بهره برداری (لایسنس) کلیه پلتفرم های مربوط به شاد در راستای مسئولیت اجتماعی اپراتور اول به وزارت آموزش و پرورش بصورت نامحدود هبه شد. نهایتاً با بهره‌گیری از توان متخصصان جوان و نخبه کشور، تلاش شبانه‌روزی هر دو طرف و موفقیت‌آمیز بودن تست‌های سخت‌گیرانه برای جلوگیری حداکثری از بروز خطاهای احتمالی، شبکه تعاملی «شاد» در روز پنجشنبه ۲۱ فروردین مقارن با ولادت با سعادت حضرت ولی‌عصر عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف راه‌اندازی شد.

در حالی که راه اندازی این شبکه در روز تعطیل صورت پذیرفت در کمتر از ۸ ساعت کاری، تعداد نصب این نرم افزار تا هنگام نگارش این اطلاعیه به بیش از ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسیده است. مراجعه بیش از ۹۰ درصد مدیران دوره ابتدایی به سامانه و راه‌اندازی محیط مجازی برگزاری کلاس‌ها در طول این مدت کوتاه نشان از تصمیم درست و سریع آموزش و پرورش در این خصوص دارد.

خوشبختانه برای اولین بار در تاریخ آموزش کشور، وزارت آموزش و پرورش پلتفرم اختصاصی با مالکیت انحصاری خودش را راه اندازی کرده که معلمان و دانش آموزان می‌توانند به راحتی در فضایی امن همچون فضای مدرسه با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند. معتقدیم در حوزه پلتفرم نیاز به اعمال حاکمیت از نوع مالکیت وجود دارد اما در سطح سرویس و خدمات آماده همکاری همه جانبه با بخش خصوصی و ارایه دهندگان خدمات آموزش مجازی برای اتصال به پلتفرم شاد برای ارتقای کیفیت آموزشی دانش آموزان هستیم اما اجازه ایجاد انحصار از هیچ نوعش به هیچ بخش و گروهی از جمله پیام رسان‌ها داده نخواهد شد. جزئیات این همکاری در روزهای آینده از سوی این وزارت خانه منتشر خواهد شد.

در پایان ضمن تکذیب برخی اخبار کذب در خصوص عدم مالکیت آموزش و پرورش یا اختصاصی نبودن یا ایزوله نبودن شبکه یا امثال این گونه ادعاهای نادرست خاطرنشان می‌سازد که این نرم افزار توسط نهادهای دانشگاهی کشور بررسی و تایید شده است. لذا ضمن دعوت از متخصصان صاحب صلاحیت این حوزه برای بررسی این نرم افزار، حق آموزش و پرورش برای پیگیری حقوقی این گونه دعاوی نادرست محفوظ بوده و در صورت تکرار این گونه ادعاهای واهی نسبت به اقامه دعوی حقوقی اقدام خواهد شد

مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات به سؤالات پرتکرار در خصوص شبکه آموزش دانش‌آموزی (شاد) پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، پس از راه‌اندازی شبکه دانش آموزش دانش‌آموزی، سوالاتی از سوی معلمان، اولیا و دانش آموزان در مورد نحوه کار این شبکه ارسال ‌شده است که اولین نسخه پاسخ به این پرسش‌ها که در طبقه‌بندی‌های (سؤالات عمومی، مدیران، معلمان، دانش آموزان، والدین و فعالیت‌های داخل کلاسی) آماده ‌شده است، ارائه می‌شود:

سؤالات عمومی

۱ . آیا بعد از نصب پیام‌رسان توسط مدیر، معلم، دانش‌آموز یا اولیا نیاز به تعریف کلاس یا گروه‌های درسی است؟

جواب: به‌محض ورود و احراز هویت مدیر مدرسه، کلاس‌های مدرسه به‌صورت خودکار تعریف می‌شوند و نیازی به ساخت گروه‌های کلاسی نیست.

۲ . مزیت استفاده از اپلیکیشن داخلی و اختصاصی در این طرح چیست؟

جواب: فراهم آوردن محیطی جذاب، پویا، امن و متناسب با نیازهای آموزشی و اجتماعی دانش‌آموزان ایرانی از مهم‌ترین دلایل راه‌اندازی اپلیکیشن داخلی شاد است.

۳. تلفن همراهم اجازه نصب اپلیکیشن را نمی‌دهد. چه‌کار کنم؟ پیغام‌هایی نظیر این برنامه معتبر نیست یا ممکن است تلفن و اطلاعات شما را به خطر بیاندازد؟

جواب. تمام مسائل امنیتی در خصوص اپلیکیشن توسط تیمی فنی مورد بررسی قرارگرفته است. لذا کافی است به بخش (تنظیمات setting ) دستگاه خود مراجعه کرده و اجازه نصب اپلیکیشن را فعال کنید.

۴ . آیا مخاطبین هم‌گروه‌ها و مخاطبین ما را می‌بینند؟

جواب: خیر. تمام اطلاعات شخصی کاربران محفوظ بوده و برای سایر کاربران غیرقابل دسترسی است. افراد تنها امکان مشاهده مخاطبان خود که به شاد پیوسته‌اند را دارد.

۵ . آیا پیام‌رسان نسخه دسکتاپ (ویندوز/ مک/ لینوکس) دارد؟

جواب: در حال حاضر فقط نسخه اندروید قابل‌دسترسی است.

۶ . آیا پیام‌رسان نسخه وب دارد؟

جواب: بله. به‌زودی آدرس نسخه وب پیام‌رسان اعلام می‌شود.

۷. آیا پیام‌رسان نسخه IOS دارد؟

جواب: خیر.

۸ . آموزش‌های برخط تا چه زمانی ادامه دارد؟

جواب: آموزش برخط تا رفع موانع موجود و اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا ادامه خواهد داشت.

۹ . آیا اینترنت رایگان در اختیار ما قرار می‌گیرد؟

جواب: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، به‌زودی امکان استفاده از اینترنت رایگان برای اپلیکیشن شاد فراهم خواهد شد.

۱۰ . برنامه کلاس‌های چندپایه/ پیش‌دبستانی/ نهضت سوادآموزی چگونه خواهد بود؟

جواب: فعلاً امکان حضور این افراد در سامانه شاد وجود ندارد. در اسرع وقت پس از امکان‌پذیر شدن ارائه خدمت اطلاع رسانی می‌شود.

۱۱ . برای دانش آموزان محروم/ مناطق محروم از امکانات لازم چه باید کرد؟

جواب: موضوع در دست بررسی است و مراتب متعاقباً به اطلاع می‌رسد.

۱۲ . آیا امکان گزارش‌گیری از فعالیت مدرسه و کلاس‌ها در سطح منطقه و استان وجود دارد؟

جواب: بله. پنل گزارش‌گیری در بخش « ورود مدیر ستادی/ استانی/ شهرستانی » در اپلیکیشن شاد وجود دارد.

۱۳ . امکان فعالیت کلاس‌های پیش‌دبستانی وجود دارد؟

جواب: فعلاً خیر. اما به‌زودی این امکان فراهم خواهد شد.

۱۴ . آیا امکان ایجاد گروه و کانال (به هر نوعی) برای افراد وجود دارد؟

جواب: خیر. این امکان در اپلیکیشن شاد وجود ندارد.

۱۵ . امکانات موردنیاز دستگاه هوشمند برای نصب این اپلیکیشن چیست؟

جواب: دستگاه هوشمند با سیستم‌عامل اندروید (نسخه ۴.۴ یا بالاتر) و دارای حداقل حافظه لازم برای نصب و اجرای اپلیکیشن.

مدیران

۱ . مدیران باید چه‌کاری انجام دهند؟ (شرح یک‌به‌یک مراحل)

جواب: مدیران با مراجعه به کانال پشتیبانی اپلیکیشن شاد می‌توانند تمامی مراحل کار را به تفکیک مشاهده کرد. (در صورت نیاز از راهنما استفاده شود).

۲ . چگونه اطلاعات معلمان (رسمی، حق‌التدریس، نیروهای آزاد، فاقد ابلاغ سیستمی) وخرید خدمات را در سناد ثبت و اصلاح کنیم؟ مشکل عدم پذیرش اطلاعات معلم توسط اپلیکیشن را چطور حل کنیم؟

جواب: کلیه اطلاعات معلمان توسط مدیران مدارس در سامانه سناد قابل ثبت و ویرایش است. مدیر و معلم باید از صحت اطلاعات وارد شده در سناد اطمینان حاصل کنند و سپس فرآیند نصب و راه‌اندازی اپلیکیشن را اجرا کنند.

۳ . چگونه اطلاعات خود (مدیر) را در سناد ثبت کنم؟

جواب: این اطلاعات توسط مدیران مناطق در سامانه سناد قابل ثبت و ویرایش است.

۴ . چه مقاطعی موظف هستند در سناد فرآیند ثبت اطلاعات را انجام دهند؟

جواب: تمامی مقاطع موظف به ثبت اطلاعات خود در سناد هستند. این کار برعهده مدیران مدارس و مناطق بوده و دسترسی برای سایر افراد وجود ندارد.

سؤالات معلمان

۱ . معلمان باید چه‌کاری انجام دهند؟ (شرح یک‌به‌یک مراحل)

جواب: معلمان با مراجعه به کانال پشتیبانی اپلیکیشن شاد می‌توانند تمامی مراحل کار را به تفکیک مشاهده کرد. (در صورت نیاز از راهنما استفاده شود).

۲. با ورود کد ملی معلم در قسمت کلاس‌بندی، خطای « معتبر نیست » نمایش داده می‌شود. باید چه‌کار کنم؟

جواب: لازم است دقت کنید شماره تلفن شما با سامانه سناد مطابقت داشته باشد. همچنین شماره ملی را درست و با کیبورد انگلیسی وارد کنید. در صورت نیاز، از مدیر درخواست کنید اطلاعات شما را در سامانه سناد اصلاح کند.

۳ . برخی از همکاران حق‌التدریس با ابلاغ همکار دیگری در کلاس هستند. چه باید کرد؟

جواب: ابلاغ صوری خلاف است. باید اطلاعات دقیق در سناد درج شود.

۴ . آیا امکان ادغام چند کلاس با محتوای مشابه توسط یک معلم وجود دارد؟

جواب: متأسفانه فعلاً این امکان وجود ندارد.

سؤالات کادر مدرسه/ سایر آموزش‌ها

۱ . معاونین مدرسه باید چه کاری انجام دهند؟

جواب: در حال حاضر، کادر مدرسه موظف به همکاری با مدیر مدرسه هستند. در مراحل بعد برای این افراد نیز نقش‌های مجزا روی اپلیکیشن قابل‌تعریف است.

۲ . مربیان پرورشی/ مشاوران باید چه‌کاری انجام بدهند؟

جواب: به‌زودی گروه مخصوص پرورشی/مشاوره در هر مدرسه تأسیس خواهد شد.

۳. برای اجرای برنامه‌های سلامت و تربیت‌بدنی/ دروس عملی/ دروس مهارتی چه کنیم؟

جواب: متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد.

سؤالات دانش آموزان

۱ . دانش آموزان باید چه‌کاری انجام دهند؟ (شرح یک‌به‌یک مراحل)

جواب: دانش آموزان با مراجعه به کانال پشتیبانی اپلیکیشن شاد می‌توانند تمامی مراحل کار را به تفکیک مشاهده کرد. (در صورت نیاز از راهنما استفاده شود).

۲ . دانش‌آموز اتباع هستم. چگونه وارد سامانه شوم؟

جواب: در مورد اتباع سایر کشورها، کد هویتی اتباع به‌جای کد ملی درج شود و نیازی به ورود اطلاعات شناسنامه‌ای نیست. امکان ورود این عزیزان به‌زودی فراهم می‌شود.

۳. آیا امکان ورود چند دانش‌آموز با یک خط وجود دارد؟ والدینی که معلم یا مدیر مدرسه هستند می‌توانند از همان خط برای ورود فرزندشان استفاده کنند؟

جواب: بله. فعلاً این امکان وجود دارد. اما احتمال بروز هر خطای احتمالی توسط فرزندان در این زمینه بر عهده‌ی والدین خواهد بود. والدین باید در صورت نیاز، خط تلفن جداگانه برای ورود هر دانش‌آموز تهیه کنند.

۴ . دانش آموزان استثنایی چه‌کار کنند؟

جواب: متأسفانه در این فاز ابتدایی اجرای طرح برنامه ویژه‌ای برای دانش آموزان استثنایی در نظر گرفته نشده است. در صورت امکان، فعلاً دانش آموزان با شرایط مشابه سایرین وارد برنامه بشوند.

۵ . ورود دانش آموزان با مشکل مواجه شده است.

جواب: توجه کنید که ممکن است دلیل بروز این ایراد، نقص یا اشتباه در مشخصات ثبت‌شده دانش‌آموز در سامانه سناد باشد. از صحت اطلاعات خود اطمینان حاصل کنید.

سؤالات والدین

۱ . والدین باید چه‌کاری انجام دهند؟

جواب: والدین می‌توانند پس از نصب اپلیکیشن، بر حضور دانش‌آموزان در کلاس‌های درس در ساعت مقرر نظارت داشته باشند. فعلاً امکان حضور فعال والدین در اپلیکیشن شاد وجود ندارد.

۲ .آیا امکان ارسال گزارش حضوروغیاب به‌صورت هفتگی برای والدین وجود دارد؟

جواب: متأسفانه فعلاً این امکان وجود ندارد. اما محتوای کلاس و فعالیت‌های کلاسی در دستگاه هوشمند مورداستفاده همواره قابل‌دسترسی است.

فعالیت‌های داخل کلاسی

۱ . آیا امکان انصراف از کلاس (ترک گروه کلاسی) وجود دارد؟

جواب: در حال حاضر امکان انصراف از کلاس‌ها وجود ندارد.

۲ . آیا امکان ذخیره کلاس و محتوای ارائه ‌شده را دارم؟

جواب: بله. اپلیکیشن شاد در این زمینه مشابه پیام‌رسان‌ها عمل می‌کند و شما مشابه یک پیام‌رسان می‌توانید محتوای ارائه شده در آن را ذخیره کنید.

۳ . آیا امکان حذف/ ویرایش پیام‌های ارسالی را دارم؟

جواب: بله. اپلیکیشن شاد در این زمینه مشابه پیام‌رسان‌ها عمل می‌کند و شما مشابه یک پیام‌رسان می‌توانید پیام‌های خود را حذف یا ویرایش کنید.

۴ . آیا ارسال فایل متنی و صوتی و یا عکس یا فیلم محدودیت دارد؟

جواب: حداکثر حجم فایل قابل ‌ارسال ۱۰۰ مگابایت است.

۵. آیا امکان انتقال اطلاعات از یک گوشی به گوشی دیگر را دارم؟

جواب: بله. اطلاعات پیام‌رسان درون خود پیام‌رسان ذخیره ‌شده‌اند و وابسته به ابزار مورد استفاده شما نیست. کافی است با دستگاه دیگر در حساب کاربری خودتان وارد شوید.

۶ . آیا امکان ارتباط دوسویه و تعاملی بین دانش آموزان و معلم وجود دارد؟

جواب . بله. محیط شاد قابلیت ارتباط‌گیری دوسویه معلم و دانش آموزان در گروه‌های کلاسی را فراهم آورده است. البته امکان ارتباط‌گیری شخصی وجود ندارد.

۷ . آیا آزمون‌ها/ امتحانات/ صدور کارنامه هم به همین روش انجام می‌شوند؟

جواب: در این مورد متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد.

۸ . آیا امکان اشتراک‌گذاری (share) قسمتی از صفحه گوشی و یا دسکتاپ برای همه کلاس وجود دارد؟

جواب: متأسفانه فعلاً این امکان وجود ندارد.

۹ . آیا امکان حضوروغیاب آنلاین وجود دارد؟ چگونه بفهمیم دانش‌آموز از کلاس خارج نشده است؟

جواب: با مراجعه به لیست کلاس می‌توانید از وضعیت حضور هر یک از دانش آموزان اطلاع حاصل کنید.

۱۰ . آیا امکان ارسال تصویر یا صوت معلم به‌صورت هم‌زمان ( stream ) وجود دارد؟

جواب: خیر. متأسفانه فعلاً این امکان وجود ندارد.

 

انتهای پیام/

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 1, میانگین امتیاز: 5,00 از 5)
Loading...