پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

قیمت خودروهای طرح یکپارچه فروش چقدر خواهد بود؟

در حالی دومین طرح فروش در سامانه یکپارچه خودرو شروع شده که برای برخی از خودروهای عرضه شده در این مرحله هنوز قیمتی از سوی خودروساز تعیین و اعلام نشده است و به نوعی مردم باید خودرویی را بخرند که هیچ اطلاعی از قیمت آن ندارد.
تسنیم: مطابق اعلام وزارت صمت دومین طرح سامانه یکپارچه خودرو برمبنای فرآیند نوبت‌دهی برای محصولات خودروسازان داخلی از امروز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۲/۰۲/۲۰ آغاز شده و متقاضیان تا پایان روز جمعه ۱۴۰۲/۰۲/۲۹ فرصت دارند نسبت به ایجاد حساب وکالتی در بانک‌های اعلامی در سامانه یکپارچه خودرو، اقدام نمایند. شایان ذکر است محصولات ارائه‌شده توسط شرکتهای خودروساز از تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۲۰ در سامانه قابل مشاهده می‌باشند.

اما این طرح فروش دارای ابهاماتی است که همین امر متقاضیان را دچار سردگمی کرده است.

۱- در لیست خودروهای عرضه شده در سامانه یکپارچه خودرو، نام چند خودرو شامل کوییک مدل GX،ساینا مدل GX، شاهین اتوماتیک و اطلس درج شده که هنوز قیمت قطعی این خودروها توسط خودروساز اعلام نشده و به نوعی مردم باید خودرویی را بخرند که هیچ اطلاعی از قیمت آن ندارد.

فروش این دو خودرو در حالی در سامانه یکپارچه خودرو عنوان شده که براساس قانون حمایت از حقوق مصرف کننده ومصوبه شورای رقابت باید قیمت محصول قبل از اجرای طرح های فروش از سوی خودروساز اعلام شود و قانوناً نباید خودرویی را فروخت که قیمت نهایی آن هنوز اعلام نشده باشد.

۲-قیمت خودروهای مونتاژی چند روزی است که مورد مناقشه شرکت ها و شورای رقابت قرار گرفته است از یک طرف شورای رقابت اجرای قیمت ها را لازم الاجرا می داند و از طرف دیگر شرکت ها تمایلی به تغییر قیمت ها ندارند و همچنان ملاک فروش محصولات را قیمت‌های خود می‌دانند.

در حال حاضر که طرح دومین مرحله فروش خودروهای مونتاژی آغاز شده تکلیف خریداران مشخص نیست که این خودروها را می توانند با قیمت ارزان تر خریداری کنند یا مجبورند خودروها را با قیمت بالای شرکت‌ها خرید نمایند.

قیمت خودروهای طرح یکپارچه عرضه خودرو ( کارخانه و بازار )

نام خودروقیمت کارخانهقیمت بازار
کوییک مدل GXقیمت قطعی اعلام نشده
کوییک پلاس اتوماتیک۳۲۷ میلیون و ۸۷ هزار تومان۴۵۵ میلیون تومان
سایناS اتوماتیک۳۳۰ میلیون و ۹۳۲ هزارتومان
کوییکR مدل GX۲۵۱ میلیون و ۲۶۲ هزار تومان۳۶۷ میلیون تومان
شاهین۴۲۵ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان۶۰۸ میلیون تومان
شاهین اتوماتیکقیمت قطعی اعلام نشده
ساینا مدل GXقیمت قطعی اعلام نشده
سایناS۲۴۱ میلیون و ۸۱ هزار تومان۳۷۰ میلیون تومان
اطلسقیمت قطعی اعلام نشده
آریزو۶ پرو۱میلیارد و ۴۳۰ میلیون تومان۱میلیارد و ۷۴۲ میلیون تومان
فونیکس تیگو ۸ پرومکس۲میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومان۳میلیارد و ۳۲۰میلیون تومان
X55 پرو۱میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان۱میلیارد و ۴۶۳ میلیون تومان
X22 پرو اتوماتیک۸۷۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان۱میلیارد و ۱۰۴ میلیون تومان
X22 پرو دنده‌ای۶۱۵ میلیون تومان۹۰۰ میلیون تومان
آریزو۵ توربو۱میلیارد و ۵۵ میلیون تومان۱میلیارد و ۳۱۲ میلیون تومان
فردا SX5۱ میلیاردو ۳۵۰ میلیون تومان۱میلیارد و۵۱۶ میلیون تومان
فردا T5۱میلیارد و ۳۰۶ میلیون تومان۱میلیارد و ۷۵۷ میلیون تومان
سوبا M4۲میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان
جکS3۹۵۵میلیون تومان۱میلیارد و ۲۱۰ میلیون تومان
جکJ4۷۸۵میلیون تومان۹۰۰ میلیون تومان
جکJ7۱میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان۱میلیارد و ۹۴۲ میلیون تومان

افزایش قیمت کارخانه خودروهای داخلی

بر خلاف دستور شورای عالی رقابت مبنی بر افزایش میانگین ۳۵ درصدی قیمت تولیدی خودروها، افزایش ۲۹ درصدی قیمت کارخانه ای خودروها پس از مکاتبه با معاون اول رئیس‌جمهوری به تصویب رسید. بدین ترتیب، قیمت جدید محصولات ایران‌خودرو و سایپا اعلام شد.

بر اساس دستورالعمل جدید قیمت‌گذاری شورای رقابت، قرار شد قیمت تولیدی خودروهای داخلی به طور میانگین ۳۵ الی ۴۰ درصد افزایش پیدا کند. ولی نهادهای متعدد از جمله وزارت صمت و ریاست جمهوری با این افزایش قیمت مخالفت داشته و آن را به صلاح بازار خودرو نمی‌دانستند. از این رو با برگزاری جلسات متعدد میان اعضای شورای عالی رقابت، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان، وزارت صمت و … و همین‌طور مکاتبه با معاون اول رئیس‌جمهوری، نرخ افزایش قیمت اصلاح شد و به ۲۹ درصد کاهش پیدا کرد.

البته افزایش ۲۹ درصدی قیمت کارخانه ای خودروها بدین معنی نیست که تمام محصولات داخلی به یک اندازه گران می‌شوند. در واقع عدد ۲۹ به میانگین افزایش قیمت اشاره داشته و بنابراین برخی خودروها ممکن است بیش از ۲۹ درصد و برخی دیگر کمتر از ۲۹ درصد گران‌تر شوند.

به عنوان مثال، قیمت تولیدی خودروهای شاهین و کوییک اتوماتیک سایپا به ترتیب حدود ۱۸ و ۱۷ درصد بیشتر شده، حال آنکه سمند، تارا، دنا و پژو پارس ایران‌خودرو با افزایش قیمت ۲۹ درصدی مواجه می‌شوند. لیست کامل قیمت کارخانه ای خودروهای داخلی را در ادامه مشاهده می‌کنید.

جدول قیمت‌های جدید ایران‌خودرو و سایپا فروردین ۱۴۰۲

(قیمت ها به میلیون تومان)

نام خودرونرخ افزایش قیمتقیمت قبلی کارخانهقیمت جدید کارخانه
ساینا S۴۲ درصد۱۴۶.۵۲۰۸.۱
کوییک۱۵ درصد۱۴۵۲۲۵.۴
کوییک S۴۱ درصد۱۵۹.۶۲۲۵.۴
کوییک اتوماتیک۱۰ درصد۲۵۰.۸۲۷۵.۹
شاهین۱۹ درصد۳۰۳.۹۳۶۰.۱
پژو ۲۰۶ تیپ ۲۴۲ درصد۱۳۰.۳۱۸۵
پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما۴۲ درصد۱۵۸.۱۲۲۴.۶
پژو ۲۰۷ دستی (فرمان برقی)۴۲ درصد۱۸۷.۲۲۶۵.۹
پژو ۲۰۷ دستی پانوراما۴۰.۴ درصد۲۰۵.۴۲۸۸.۴
پژو ۲۰۷ دستی۴۲ درصد۱۸۱.۳۲۵۷.۵
پژو ۲۰۷ اتوماتیک۲۴.۱ درصد۲۸۰.۷۳۴۸.۴
پژو پارس TU5۴۲ درصد۱۵۰۲۱۳
پژو پارس ELX سفارشی YU5۴۲ درصد۱۸۰.۱۲۵۵.۸
پژو پارس LX سفارشی TU5۴۲ درصد۱۶۱۲۲۸.۷
پژو پارس سال۴۲ درصد۱۴۴.۱۲۰۴.۷
پژو پارس سال ELX سفارشی YU7۴۲ درصد۱۸۲.۸۲۵۹.۵
پژو پارس سال LX سفارشی TU7۴۲ درصد۱۶۱.۴۲۲۹.۲
پژو GLX دوگانه سوز۴۲ درصد۱۲۷.۱۱۸۰.۴
دنا پلاس۴۲ درصد۱۹۸.۱۲۸۱.۴
دنا توربوشارژ۳۱.۶ درصد۲۹۷۳۹۰.۹
دنا پلاس اتومات EFV۳۱.۱ درصد۳۴۸.۶۴۵۷
رانا پلاس۴۲ درصد۱۸۶.۴۲۶۴.۷
رانا پلاس TU5P پانوراما گیربکس ۶ دنده دستی۴۲ درصد۲۰۰۲۸۴.۲
سمند سورن گازسوز EF7۳۰.۷ درصد۲۴۰.۷۳۱۴.۵
سمند سورن ELX EF7۳۰.۹ درصد۲۱۱.۵۲۷۷
تارا۲۷.۲ درصد۲۵۶.۳۳۲۶

قیمت خودروهای طرح یکپارچه

با توجه به اینکه امروز (سه‌شنبه) جلسه تصمیم‌گیری پیرامون قیمت فروش کارخانه‌ای خودروها برگزار می‌شود، سخنگوی وزیر صمت ضمن تاکید براینکه فرمول قیمت‌گذاری خودروها توسط شورای رقابت تعیین شده و متولی قیمت‌گذاری این شوراست، اعلام کرد که خودروهای عرضه شده در طرح فروش یکپارچه بر اساس قیمت روز اعلامی توسط شورا تحویل خواهد شد.

به گزارش اخبار خودرو به نقل از ایسنا، جلسه شورای رقابت عصر امروز (سه‌شنبه ۱۵ فروردین ماه) در حالی برگزار خواهد شد که قرار است قیمت فروش کارخانه‌ای خودروها در آن بررسی و در خصوص نتیجه و خروجی نهایی دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری تصمیم‌گیری شود؛ البته به گفته برخی مسئولان، اعلام قیمت نهایی، امروز دور از انتظار خواهد بود.

به گفته یکی از مسئولان شورای رقابت، طی جلسه اصلی شورا که امروز برگزار خواهد شد، نتیجه‌گیری‌های کارگروه‌های مختلف در صحن شورا مطرح و رای‌گیری می‌شود؛ سپس پروسه ابلاغ آغاز خواهد شد. در واقع شورای رقابت به دستگاه‌های متولی از جمله سازمان حمایت و وزارت صمت اعلام می‌کند که از منظر شورا قیمت‌های خودروی داخلی و وارداتی می‌تواند به تفکیک اعلام شود.

قیمت خودروهای طرح یکپارچه براساس قیمت‌های جدید خواهد بود

به دنبال برگزاری جلسه مذکور شورای رقابت، امید قالیباف- سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت۰ ضمن تاکید براینکه متولی و نهاد تصمیم‌گیر برای قیمت محصولات دو خودروساز بزرگ، شورای رقابت است، اظهار کرد: شورای رقابت امروز (سه‌شنبه) برای قیمت‌ جدید خودروهای مشمول قیمت‌گذاری شورای رقابت تصمیم‌گیری خواهد کرد و قیمت‌های جدید توسط این شورا پس از تصمیم‌گیری نهایی اعلام می‌شود.

خودروهایی که در طرح یکپارچه فروش خودروهای داخلی عرضه شده و به فروش می‌رسند، براساس قیمتِ روز اعلامی توسط شورای رقابت خواهد بود

وی خاطرنشان کرد: خودروهایی که در طرح یکپارچه فروش خودروهای داخلی عرضه شده و به فروش می‌رسند، بر اساس قیمتِ روز اعلامی توسط شورای رقابت خواهد بود.

گفتنی است که در ۱۶ بهمن ماه سال گذشته،  به دنبال اعتقاد بر انحصاری بودن بازار خودروهای سواری، دستورالعمل تنظیم بازار خودرو ابلاغ و منتشر شد. بر اساس دستورالعمل صادر شده توسط شورای رقابت برای تنظیم بازار خودرو،  فرمول قیمت‌گذاری خودروهای سواری و شیوه اعمال آن تعیین شد.

برای تعیین قیمت پایه، برای هر خودرویی که در داخل کشور تولید می‌شود، باید سه خودروی مشابه خارجی شناسایی و میانگین قیمت سه خودروی خارجی به دلار مشخص شود. سپس قیمت با نرخ ارز مرکز مبادله به ریال تبدیل و با قیمت سازمان حمایت مقایسه شود، این خودروها درجه‌بندی شده و از A تا F طبقه‌بندی می‌شوند. متناسب با این رتبه‌بندی یا قیمت سازمان حمایت انتخاب می‌شود یا متناسب با شرایطی که قیمت پایه رقابتی مشخص می‌شود، شورای رقابت تصمیم بگیرد قیمت دیگری را مبنا قرار دهد. این فرایند شامل همه خودروهای داخلی می‌شود.

همچنین یادآوری می‌شود که آخرین به‌روزرسانی قیمت خودروها درب کارخانه، مربوط به آذر ماه ۱۴۰۰ بوده و طی یکسال گذشته، قیمت “رسمی” محصولات دو خودروساز بزرگ ثابت ماند. این در حالیست که تا پیش از آن، سالانه دوبار قیمت محصولات خودروسازان بر اساس نرخ تورمی اعلامی از سوی بانک مرکزی افزایش پیدا می‌کرد؛ بر این اساس خودرو تنها کالایی بود که در سال ۱۴۰۱ افزایش قیمت به صورت رسمی و مصوب را به خود ندید.

اما با بازگشت شورای رقابت به عرصه قیمت‌گذاری خودروها، براساس مصوبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۱  شورای رقابت تصمیم بر این شد که قیمت محصولات خودروسازان بایستی اصلاح شود، البته این اصلاح و به‌روز شدن قیمت خودروها به عمر سال ۱۴۰۱ قد نداد و در نهایت مقرر شد که در نیمه دوم فروردین ماه ۱۴۰۲ قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا براساس نرخ تورم و محاسبه سود معقول به‌ روز و اصلاح شود.

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 44, میانگین امتیاز: 3,70 از 5)
Loading...