جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
×

روش های رفع نفخ شیر مادر

رفع نفخ شیر نوزاد

راهنمای کامل برای رفع نفخ شیر مادر

 

بسیاری از مادرها به خصوص مادرانی که برای بار اول تجربه مادر شدن را دارند با مشکل نفخ و دل درد نوزاد خود روبه رو هستند که این موضوع آن ها نگران و کلافه میکند.اما با رعایت چند نکته ساده در تغذیه و نوع شیر دهی این مشکلات بر طرف خواهد شد.

برای آگاهی از چگونگی رفع نفخ شیر مادر با ما همراه شوید:

* باید توجه داشت که مادر از هر نوع تنوعی برای تغذیه خود بهرمند باشد نوزاد حدود ۲ ساعت بعد شیر را با همان طعم مواد غذایی توسط مادر می نوشد که گاهی موادی مانند : شیر ، حبوبات ، غذاهایی مانند : قرمه سبزی ، کله پاچه ، جگر شیر را نفاخ کرده و نوزاد را در هضم شیر با این تنوع طعم و مزه دچار اشکال می کند.

* رعایت بهداشت فردی مادر و شستشو سینه در هرنویت شیردهی که باید با آب گرم انجام شود.

*نوشیدن عرق نعناء توسط مادر به طور مداوم و به صورت شربت شده با عسل بعد از هر وعده غذا برای از بین بردن نفخ شیر مادر مفید بوده و همچنین نوزاد را با طعم عرق نعناء از طریق شیر مادر آشنا می کند.

* دمکرده ی یک قاشق چایخوری رازیانه و یک قاشق زیره که با عسل شیرین شده باشد و به صورت روزانه دو مرتبه بعد از نهار و شام تنها باعث افزایش شیر می شود بلکه باعث درمان نفخ و دل پیچه نوزاد خواهد شد.

* مادر ترنجبین و گرامیداب شفا و عرق گاو زبان کوهی + عرق نعنا وعرق تقویت معده و سقز خام(عِلْک) می‌تواند استفاده نماید.

* پرهیز از سرما و دو هوا شدن، و حذر از سرخ‌کرده.

*در حد امکان موقع شیر دادن سر بچه را بالاتر از تنه در بغل قرار دهید.

* بعد از شیردهی سینه و شکم بچه را روی شانه چپ خود قرار دهید. و به آرامی بین دو شانه نوزاد ضربات بسیار آرام وارد کنید تا هوای خورده شده به این وسیله از دهان خارج شود.

* مادر از مصرف غذاهای نفاخ مثل حبوبات، سیر و پیاز در وعده غذایی به مقدار کم استفاده کند و بخصوص قبل از مصرف حبوبات آن را به مدت ۱۲ ساعت در آب بخیساید، سپس آب آن را دور بریزید و بپزید.

* چون سیر در شیر مادر شیرده نفوذ می کند مادر شیرده به آن توجه نماید و بهنگام شیردهی نوزاد از مصرف سیر و پیاز جداً خودداری فرمائید.

* از مصرف ادویه جات تند در غذاها مثل فلفل به مقدار خیلی کم استفاده نماید.

* در هرنوبت شیردهی مادر سعی نماید. به مقدار نیاز به بچه شیردهد واز پرخوری بچه بپرهیزد.

* بچه را گرسنه نگه ندارید تا هنگام شیر خوردن پرخوری نکند.

 

منبع:delgarm.com

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 15, میانگین امتیاز: 2,93 از 5)
Loading...