شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
×

راهنمای دریافت وام مسکن روستایی جدید

متقاضیان وام مسکن روستایی بخوانند

درحال حاضر پرداخت وام بر اساس مصوبه شهریورماه است که تاکنون۱۰هزارنفر به سیستم بانکی معرفی و حدود ۱۸۰نفر تسهیلات را دریافت کرده‌اند
به گزارش ایبِنا، مجید جودی، معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد اظهار کرد: شهریورماه سال جاری تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی در هیات دولت به تصویب رسید. اما از شروطی برخوردار بود که مقداری شرایط دریافت را برای متقاضیان سخت می‌کرد. از جمله این شرایط سابقه سکونت پنج ساله و معرفی ضامن بود؛ بنابراین ما پیشنهاد دادیم برخی از شروط تسهیل شود که روز ۸ آبان ۱۴۰۱ در هیات دولت مصوب شد.

وی افزود: در حال حاضر پرداخت وام بر اساس مصوبه شهریورماه است که تا کنون ۱۰ هزار نفر به سیستم بانکی معرفی و حدود ۱۸۰ نفر تسهیلات را دریافت کرده‌اند.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن تصریح کرد: در مصوبه جدید شرط سکونت پنج ساله حذف شده است. هم‌چنین متقاضیان می‌توانند با ضمانت زنجیره‌ای وام را دریافت کنند. پرداخت تسهیلات به ساکنان شهر‌های کمتر از ۲۵ هزار نفر نیز تایید شده است.

جودی گفت: این مصوبه در دولت است که منتظر ابلاغ آن هستیم. فعلا تسهیلات بر اساس مصوبه شهریور ماه اجرا می‌شود. یعنی ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود، اما همان‌طور که گفتم از شرایط خاصی برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: در ماه‌های اخیر اعلام کردیم متقاضیان وام ۱۰۰ میلیون تومانی را دریافت کرده‌اند ۱۰۰ میلیون تومان دوم برسد؛ بنابراین ۱۱۰ هزار نفر اقدام به دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی کردند. حدود ۷۰ هزار نفر هم از قبل این تسهیلات را دریافت کرده بودند که مجموع واحد‌های در حال نوسازی تحت نظر بنیاد مسکن به ۱۸۰ هزار واحد رسیده است. انشاءالله در صورتی که تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی برسد، نوسازی شتاب بیشتری به خود می‌گیرد.


آغاز پرداخت وام مسکن روستایی از ۵ مهر

معاون بازسازی و نوسازی مسکن روستایی گفت: تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی با ارائه تضمین نامه سازمان برنامه و بودجه از ۵ مهر پرداخت خواهد شد.
مجید جودی گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته  اعلام شده که متقاضیان وام مسکن روستایی می‌توانند از ۵ مهر اقدام به دریافت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی روستایی کنند، اما به شرطی که سازمان برنامه وبودجه اقدام به ارائه تضمین نامه بانکی کند.

به گفته معاون بازسازی  ونوسازی مسکن روستایی از نیمه دوم سال گذشته تا کنون  ۱۰۰ هزار واحد مسکن روستایی تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی گرفته اند و بانک‌ها در حال حاضر این تسهیلات را پرداخت می‌کنند، اما متقاضیان تمایل چندانی به دریافت این تسهیلات ندارند.

او می‌گوید: با رایزنی‌های صورت گرفته متقاضیانی که تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی را دریافت کرده اند می‌توانند بامراجعه به بانک‌ها ۱۰۰ میلیون تومان دیگر تسهیلات دریافت کنند. البته این اقدام در مصوبه هیئت دولت نیامده است، اما بنیاد مسکن در حال رایزنی برای پرداخت  این تسهیلات است.

جودی گفت: تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی بانرخ سود ۵ درصد به متقاضیان پرداخت می‌شود. پیش از این اعلام شده بود که نرخ سود تسهیلات مسکن روستایی ۱۸ درصد باشد که با رایزنی‌های صورت گرفته ۱۳ درصد از این تسهیلات  به صورت یارانه‌ای از طریق دولت پرداخت شده و مابقی توسط متقاضیان پرداخت خواهدشد.


وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی درگیر یک حاشیه جدید

بعد از گذشت ۱۰ ماه از تصویب وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی، برخی بانک ها با جمله بخشنامه به دست ما نرسیده از دادن وام به درخواست کنندگان سر باز می زنند.
کش‌دار شدن پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی هم به از دست رفتن فصل گرما منجر شد، هم رکود ساخت و ساز را در پی داشت، هم هزینه‌ها را بالا برد و هم مردم را کلافه کرد. حالا هم شنیده می‌شود شرط و شروط بعضی از بانک‌ها غوز بالاغوز شده است.

به گزارش تصویر زندگی به نقل از ایسنا، شاید باورش سخت باشد اما  بعد از ۱۰ ماه از تصویب افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان، هنوز کسانی که به بانک برای دریافت این  وام مراجعه می‌کنند با جمله‌ی «بخشنامه به دست ما نرسیده است» مواجه می‌شوند.

حکایت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی به داستان هزار و یک شب تبدیل شد. هر هفته گفتند هفته‌ی دیگر، هفته‌ی بعد گفتند ماه دیگر، ماه بعد گفتند هفته‌ی دیگر. دست آخر هم اعلام کردند یارانه این وام ۴۰ هزار میلیارد تومان می‌شود و پرداخت آن پایه پولی را بالا می‌برد. به قول نیکزاد ـ رییس بنیاد مسکن، وام را ندادید پایه پولی هم بالا رفت. بالاخره ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ بانک مرکزی اعلام کرد که ضوابط پرداخت وام مسکن روستایی را به بانک‌ها فرستاده و ۹ بانک شامل صادرات، ملت، مسکن، تجارت، ملی، سپه، رفاه کارگران، کشاورزی و پست بانک مکلف به پرداخت این وام هستند.

معاون بنیاد مسکن هم در این خصوص گفت: «بانک‌های عامل باید به واحدهای استانی خود سهمیه‌ها را اعلام کنند که این فرآیند احتمالا یکی دو روز طول می‌کشد». از آن یکی دو روز هم ۱۰ روز گذشته اما سیستم بانکی ککش نگزیده است!

روز گذشته محمد مخبر ـ معاون اول رییس‌جمهور بر تسریع پرداخت وام مسکن روستایی تاکید کرد. اما بر اساس ضوابط پرداخت تسهیلات مسکن روستایی، پرداخت یارانه سود از محل صندوق ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی تامین می‌شود اما اعلام نشده این صندوق خالی است یا پر.

البته پرداخت وام شروع نشده از گوشه و کنار، سنگ‌اندازی برخی بانک‌ها به گوش می‌رسد. بنا به گفته عبدالجلال ایری ـ سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، یکی از شروط اخذ وام، ارائه سند مسکونی است، در حالی که عموم واحدهای روستایی فاقد سند رسمی هستنند.  اما حتی اگر وام هم بیاید دیگر نمی‌توان فصل گرما را برگرداند، تورم مصالح ساختمانی در ۱۰ ماه گذشته را دور زد یا مشکلات اقتصادی برخی روستاییان را جبران کرد.

درباره تورم‌زا بودن ۴۰ هزار میلیارد تومان یارانه وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی نظر دادن شاید کار چندان سختی نباشد. اما شاید هیچ‌کس به اندازه‌ی آن فرد روستایی که به امید دریافت این وام با چک و قرض، خانه‌ی خود را ساخته و حالا موعد چک‌اش فرا رسیده تاوان آن امیدوار شدن را پس نداده است.

دریافت وام مسکن روستایی

با توجه به اینکه ضوابط پرداخت تسهیلات مسکن روستایی به بانک‌ها ابلاغ شده است، بررسی دستورالعمل پرداخت این وام نشان می‌دهد که روستاها براساس هفت اولویت مشمول دریافت خواهند بود و مراحل اصلی پرداخت این تسهیلات سه مرحله است.

کدام بانک ها وام مسکن روستایی می‌دهند؟

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی ضوابط پرداخت تسهیلات مسکن روستایی را به ۹ بانک‌ ( مسکن، صادرات، ملت، تجارت، ملی، سپه، رفاه کارگران، کشاورزی، پست‌بانک) ابلاغ کرد که این تسهیلات به تمامی روستاها برابر اولویت‌های ماده ۴ همین دستورالعمل برای احداث واحدهای مسکونی به متقاضیان اعطا می‌شود.

سقف وام مسکن روستایی

سقف فردی تسهیلات مذکور مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان با تضامین مورد تایید بانک مرکزی و به منظور احداث واحد مسکونی به عموم متقاضیان مشمول در کلیه روستاها قابل پرداخت است که نرخ سود مصوب این تسهیلات برای دوران مشارکت مدنی و فروش اقساطی ۵ درصد بوده و بانک عامل موظف است سود دوره مشارکت مدنی را به اصل تسهیلات اضافه کرده و سپس تقسیط کند.

سود اقساط وام مسکن روستایی

در این بین، همواره سهم سود متقاضی ۵ درصد خواهد بود و مابه‌التفاوت آن از سوی وزارت راه و شهرسازی (صندوق ملی مسکن) تامین خواهد شد. همچنین، مجموع دوره ساخت (دوره مشارکت مدنی) و دوره بازپرداخت اقساط (دوره فروش اقساطی) برای کلیه مشمولین طرح اعم از انفرادی و مجموعه ساز، ۲۴۰ ماه است که طول دوره ساخت ۲۴ ماه و مابقی به عنوان دوره فروش اقساطی منظور می‌شود. در ضمن دوران ساخت تا دو دوره شش ماهه، تا ۳۶ ماه با همان نرخ سود مصوب تسهیلات ( ۵ درصد سهم متقاضی) قابل تمدید خواهد بود. (در هر صورت سرجمع زمان دوران مشارکت مدنی و فروش اقساطی نباید از ۲۴۰ ماه بیشتر شود).

طبق دستورالعمل پرداخت وام مسکن روستایی، تمامی مراحل مربوط به شناسایی متقاضی، تشکیل پرونده، نظارت فنی، ارزیابی و تعیین مبالغ هر مرحله از تقسیم سقف وام بر عهده بنیاد مسکن بوده و با اعلام بنیاد مسکن مبنی بر اتمام کار، دوره مشارکت مدنی خاتمه یافته و همزمان با آزادسازی مرحله آخر تسهیلات، بانک عامل موظف است زمان باقی مانده از ۲۴۰ ماه را به عنوان دوره فروش اقساطی منظور کرده و نسبت به تقسیط تسهیلات اقدام کند.

بازپرداخت اقساط وام مسکن روستایی به انتخاب متقاضی

بازپرداخت اقساط تسهیلات نیز بنا به درخواست و تمایل متقاضی در دوره‌های یکساله، شش ماهه، سه ماهه و یا ماهانه قابل انجام است و مهلت قانونی شروع به کار و اخذ مرحله اول تسهیلات، با توجه به شرایط منطقه و فصل کاری حداکثر ۶ ماه پس از انعقاد قرارداد با بانک است.

البته، در صورت عدم تحقق مهلت مورد اشاره در بند فوق، بنیاد مسکن می‌تواند با ارسال فرم قطع وام به بانک ضمن فسخ قرارداد، متقاضی جدید جایگزین کند و در صورت قطع وام در هر مرحله، متقاضی موظف به تسویه حساب با بانک عامل با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار است و تسهیلات موصوف به سر جمع اعتبار آن شهرستان اضافه می‌شود و مشارالیه حق استفاده از تسهیلات مسکن روستایی تا سال بعد را ندارد. در این زمینه، فقط به هر خانوار یک فقره تسهیلات یارانه‌ای قابل پرداخت بوده و پرداخت مجدد تسهیلات امکان پذیر نیست.

اولویت پرداخت وام مسکن روستایی

طبق این گزارش، روستاها به‌ترتیب اولویت به شرح زیر مشمول دریافت تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی خواهد بود:

  1. متقاضیان ساکن در روستاهایی که در سنوات قبل کمتر از تسهیلات مسکن روستایی استفاده کرده و دارای بافت آسیب پذیر هستند.
  2. متقاضیان ساکن در روستاهای واقع در مناطق سانحه خیز کشور
  3. متقاضیان ساکن در مناطق مشمول که دارای واحد مسکونی فرسوده یا کم وام و غیر مقاوم بوده و قصد تخریب و نوسازی واحد مسکونی خود را دارند.
  4. متقاضی که در حوزه اجرای طرح‌های هادی و اصلاح معابر روستایی قرار داشته و تمام یا بخش عمده‌ای از مسکن ها تخریب شده و یا در حال تخریب است و قصد نوسازی واحد خود را دارند.
  5. مجموعه سازان مسکن و متقاضیان احداث ۳ واحد و بیشتر در مناطق مشمول، با رعایت ضوابط مربوطه در زمره مشمولین طرح خواهند بود.
  6. متقاضیان مجردی که به سن قانونی رسیده و مشکل نظام وظیفه نداشته باشند.
  7. متقاضیانی که تمایل داشته باشند مشترکا در یک قطعه زمین با اخذ پروانه مشترک، بیش از یک واحد مستقل بسازند، در صورت دارا بودن شرایط مورد نظر بانک عامل، می‌تواند به تعداد واحدهای احداثی از این تسهیلات استفاده کنند.

مراحل پرداخت وام مسکن روستایی

از سوی دیگر، تعداد مراحل اصلی پرداخت این تسهیلات سه مرحله است ولی با توجه به شرایط استان‌ها و به جهت کمک به بنیه مالی متقاضیان، با اضافه شدن مراحل فرعی، تا ۶ مرحله نیز قابل پرداخت خواهد بود. در این بین، تعداد مراحل پرداخت و مبلغ هر مرحله مطابق با بند های زیر با پیشنهاد معاون بازسازی استان و تایید مدیر کل استان قابل اجرا خواهد بود.
در مورد متقاضیان مجموعه ساز نیز، مبالغ پرداختی هر یک از مراحل بر اساس پیشرفت فیزیکی و پس از کارشناسی بنیاد قابل پرداخت خواهد بود.

مراحل پرداخت وام مسکن روستایی

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 68, میانگین امتیاز: 3,82 از 5)
Loading...